İçeriğe Yönlendir

Ka - Rölanti Sorunu-Fazla Yakma-Açık Hava Filtresi-Filtre Kutusundaki Soket

emre zorbaba

Recommended Posts

Şahin Kutun

İyi günler kolay gelsin.

Bu fotoğrafları gördükten sonra iki fotoğrafta da belirtmek istediğiniz parçaların benim araçta olmadığını fark ettim.

Hem Hava filtresi üzerinde bununan ufak soket yok. Onun yerinde ufak kapalı bi kapak var.

Hemde Üzerinde air flow yazan parça yok hava filtresi hortumu direk bağlı.

Aracım LPG de iken sürekli kendi kendine ara gazı veriyor, bazen de araç hareket halindeyken boşa aldığımda bağırmaya başlıyor debriyaja bastığımda normale dönüyor.

Benzin de iken aragazı vermiyor ama sadece hareket halindeyken boşa alıp ayağımı debriyajdan kaldırdığımda bağırmaya başlıyor aynı şekilde debriyaja basınca normale dönüyor.

Bu iki parçanın olmaması aracıma zarar verir mi?

ara gaz için şu yöntemi deneyebilirmisiniz? 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/287252-ford-ka-h%C4%B1z-sens%C3%B6r%C3%BC-par%C3%A7a-kodu/

Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer

Onlar IAT ve MAF sensörleri. MAP sensörü olabilir sizde. Aracınızın motorunun foto'sunu paylaşırsanız kontrol ederiz.

Sani bey iat sensorunu nereden bulabiliriz.istanbul aksaraydaki tum ford parcacilarina baktim.malesef yok.dediklerine gore elektirikciler bir sekil uydurarak yapacaklarmis.dogrumudur

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sensor olmadan neyi yapacaklar? O sensor cok buyuk ihtimalle hava filtre kutusu ile gelir. Ama forumda online parca numarasi veren bi site vardi oradan bakarsanız muhtemelen parca numarasi bulunur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer

Tesekkurler Sani bey.eksik sordum soruyu.karsiligini bulmak istedim ben.yani erkek girisi.bu parcayi bulamiyorum.

Yorum bağlantısı
Bilal Taşçı
(düzenlendi)

Onlar IAT ve MAF sensörleri. MAP sensörü olabilir sizde. Aracınızın motorunun foto'sunu paylaşırsanız kontrol ederiz.

bkMv6Y.jpg

d8ZLBZ.jpg

tarihinde Bilal Taşçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer
(düzenlendi)

merhaba.1 hafta once 98 ka aldim.su an icin sadece metro duragi ev arasi kullaniyorum gunde 3 km.yol cok yokuslu.30 tl lik benzinle 50 km anca gidiyor.aracta rolanti duzensizligi var.bujileri yeni degistirmisler ama uyumlumu bilmiyorum.bu c.tesi bogaz kelebegi ve rolanti valfini temizleyecegim.aracta tekleme yok.cekisi cok iyi.konuda bahsettigim gibi cok genis tekerlek takilmis.195x50x15. Bu bilgiler isiginda cok yakma sorunu icin neler tavsiye edersiniz.tesekkur ederim.

tarihinde Mehmet Uzer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu şekilde direksiyon çevirirken rölanti bozulmuyorsa başka bir ayarsız lık var demektir motorda

Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer

Usta hafta icinde birak herseyine bakayim dedi.bugun depoyu fulledim.100 km sonra tekrar fulleyecem.bakalim uzun kullanimlarda ne yakacak.paylasirim buradan.tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Usta hafta icinde birak herseyine bakayim dedi.bugun depoyu fulledim.100 km sonra tekrar fulleyecem.bakalim uzun kullanimlarda ne yakacak.paylasirim buradan.tesekkur ederim.

No Name'e uğradınız mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer

Ugrayamadim sani bey.evim pendikte anadolu yakasinda.karsiya gecmek icin ogs yada hgs cikartamadim.onumuzdeki hafta cikaracagim.osman ve fatih ustalarin telefonlarini kaydettim.ilk firsatta gidecegim insallah.tesekkurler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer
(düzenlendi)

km de 50 kurus istanbul trafiginde normalmidir

tarihinde Mehmet Uzer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...