Engin Akşen 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 Merhaba yaklaşık 1400 km yolculuk sonrasında arabaya 1 hafta binmedim iki gün önce çalıştırdım hafif sallanarak çalıştı . Sonrasında bin devirle bin beşyüz Arasında devir saati dalgalanıyor. Aklımda iki sebep var birincisi borçkadaki Shell'den mazot aldım mazota farklı bir şey mi kattılar ? İkincisi bir hafta çalışmadığı için mi böyle bir şey yapıyor ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Fatih Ozen 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 Aracım 90ps coll. Fcs Benımde 900_1000 devır arası kımı zaman dalgalanma yapıyor.kesınlıkle 1000 devire yaklaşmıyr. Dun ustama gıttım (ford yet. Servısten ayrılma) durumu anlattım mutlaka daımı ıyı yakıt kullanın dedi.eger degısıklık olmazsa depoya enjtör temzleyıcı atalım dedi.sıkıntı vermez dedı. Kısmen duzeldı.(Shellden nıtro alıyorum) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 depo bitsin yenileyin düzelmez ise baktırın sıfır arabalar 6 ay yyatar.. teslimde de dalgalanmaz rölanti 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ozen 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 Caglar abı baktırma derken. Acaba enjektorleri mi demek ıstedınız 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 Aracım 90ps coll. Fcs Benımde 900_1000 devır arası kımı zaman dalgalanma yapıyor.kesınlıkle 1000 devire yaklaşmıyr. Dun ustama gıttım (ford yet. Servısten ayrılma) durumu anlattım mutlaka daımı ıyı yakıt kullanın dedi.eger degısıklık olmazsa depoya enjtör temzleyıcı atalım dedi.sıkıntı vermez dedı. Kısmen duzeldı.(Shellden nıtro alıyorum) enjektör katkısı atmadan önce 2 kere düşünmek lazım 2 Yorum bağlantısı
Fatih Ozen 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 Neden ali bey? Katmanın zararları olabılır mi 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 Neden ali bey? Katmanın zararları olabılır mi zarar verebiliyor enjektörlere. içeride ne kadar kurum varsa söküp daha kötü sonuçlar alanlar oldu atmadan önce iyi araştırmak lazım 2 Yorum bağlantısı
Engin Akşen 5 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2016 Herkese teşekkür ederim . Müsait olduğum bir Zaman'da Shell müşteri hizmetlerini arayıp şikayet etmeyi düşünüyorum. Büyük ihtimalle Batum'dan getirip satıyorlar ... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 istasyonda ticari olarak satılan katkılara merkz bakmaz. tanka da istasyon sahibi ekstra maliyetli katkı koymaz. yol üstü yaz ayı yakıtları geçici gariplikler yapabiliyor. önce depo bitirip yeni yakıt almalı. devamı halinde masraf edilmeli 2 Yorum bağlantısı
Engin Akşen 5 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2016 istasyonda ticari olarak satılan katkılara merkz bakmaz. tanka da istasyon sahibi ekstra maliyetli katkı koymaz. yol üstü yaz ayı yakıtları geçici gariplikler yapabiliyor. önce depo bitirip yeni yakıt almalı. devamı halinde masraf edilmeli Aslında farklı bir şey kattılar mı derken Batum'dan kaçak akaryakıt getirip onu mu satıyorlar demek istemiştim. Malum Batum borçkaya baya bi yakın o yüzden şüphelendim. Ayrıca bugün 15 km yol yaptım devir saatinde dalgalanma geçti. Yarın motor soğukken bir daha denicem yine dalgalanmaz inşallah... 1 Yorum bağlantısı
Korcan Güneş 6 Ağustos 2016 Paylaş 6 Ağustos 2016 Eğer katkı atmak gibi niyetiniz var ise würth ten şaşmayın derim ama bana kalırsa gereksiz birşey. onun yerine carbon clean yaptırmak daha mantıklı ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Engin Akşen 8 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2016 https://vimeo.com/177980218 Şuanda servise geldim bekliyorum inşallah önemli birşey yoktur Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Geçmiş olsun anlık tüketim çok fazla.. Çok soğuk motorda bile bu rakamları görmedim.. Normal ısınmış motorda 0.21 veya 0.31 arası oluyor.. Yorum bağlantısı
Engin Akşen 8 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2016 Geçmiş olsun anlık tüketim çok fazla.. Çok soğuk motorda bile bu rakamları görmedim.. Normal ısınmış motorda 0.21 veya 0.31 arası oluyor.. Teşekkürler. Serviste bilgisayara bağlayıp baktılar herhangi bir sorun gözükmüyormuş. Motor takozlarına da baktılar bir problem yok . Yakıttan olabilir dediler. Bakalım depo bittikten sonra geçmesini Ümit ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Caner Yeşil 8 Kasım 2016 Paylaş 8 Kasım 2016 Teşekkürler. Serviste bilgisayara bağlayıp baktılar herhangi bir sorun gözükmüyormuş. Motor takozlarına da baktılar bir problem yok . Yakıttan olabilir dediler. Bakalım depo bittikten sonra geçmesini Ümit ediyorum. Bugun bende aracımda benzer sorun fark ettım ılk calıstırdıktan sonra ve motor sıcakken dahıl kapatıp tekrar calıstırdıgımda da yapıyor gaz verınce kademelı olarak devır saatı sankı kesıle kesıle yukselıyor daha sonra bı nokta da (2bin devir civarında) gaz vermeyı bırakınca pedala sabıt bı sekılde gaz vermeme ragmen devır bıraz asagı dusup bende de salınım(dalgalanma) yapıyor. Aracla 1-2 km yol yaptıktan sonra durduğum yerde deneyınce yapmıyor. Sorununuz gectı mı yoksa herhangı bır ıslem yaptınız mı? Yorum bağlantısı
Engin Akşen 9 Kasım 2016 Yazar Paylaş 9 Kasım 2016 Bugun bende aracımda benzer sorun fark ettım ılk calıstırdıktan sonra ve motor sıcakken dahıl kapatıp tekrar calıstırdıgımda da yapıyor gaz verınce kademelı olarak devır saatı sankı kesıle kesıle yukselıyor daha sonra bı nokta da (2bin devir civarında) gaz vermeyı bırakınca pedala sabıt bı sekılde gaz vermeme ragmen devır bıraz asagı dusup bende de salınım(dalgalanma) yapıyor. Aracla 1-2 km yol yaptıktan sonra durduğum yerde deneyınce yapmıyor. Sorununuz gectı mı yoksa herhangı bır ıslem yaptınız mı? Sorunum geçti çok şükür. Aynı şeyler sizin de başınıza gelmiş. Sizinki de büyük ihtimalle yakıttandır. En son aldığınız yer neresiyse bir daha almayın ordan. Biraz yüksek devirli kullanmaya çalışın aracı. Yakıtın bitmesini beklemeden temiz bir yerden doldurun depoyu. 2 depoda benim araçta dalgalanmadan eser kalmadı. 1 Yorum bağlantısı
Caner Yeşil 10 Kasım 2016 Paylaş 10 Kasım 2016 Araci yeni aldim 2011 model 38 binde. Benimde düşüncem mekanik bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Km yuksek olmadigindan pompa ve enjektör gibi parcalarda ariza olma olasılığı düşük. Bakimlari da duzenli yapilmis. Ford servisinden kayıtlarını cikardim. Geriye pek seçenek kalmıyordu. Siz yazmadan önce dayanamadım servise gittim. Ford servisi arızayı goremedi serviste arac aynı durumu yapmadı ariza tespiti için 250 tl +kdv istedi umarım yakittandir. Petrol ofisinden almıştım opet denicem. Bi de forumda okumuştum. Sizlerin aracında araba normal sicaklikta bi gunde rolantide kac lt yakiyir. Benim arac 0.7 - 1.0 lt arası yakıyor. Belli bir sure kullandıktan sonra bu deger rolantide 0.4 - 0.5 lt oluyor. Forumda arkadaslar bunun 0.2-0.3 seviyelerinde olmasi gerektiğini söyledi bu konuda bilgisi olan var mi? 1 Yorum bağlantısı
Engin Akşen 10 Kasım 2016 Yazar Paylaş 10 Kasım 2016 Araci yeni aldim 2011 model 38 binde. Benimde düşüncem mekanik bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Km yuksek olmadigindan pompa ve enjektör gibi parcalarda ariza olma olasılığı düşük. Bakimlari da duzenli yapilmis. Ford servisinden kayıtlarını cikardim. Geriye pek seçenek kalmıyordu. Siz yazmadan önce dayanamadım servise gittim. Ford servisi arızayı goremedi serviste arac aynı durumu yapmadı ariza tespiti için 250 tl +kdv istedi umarım yakittandir. Petrol ofisinden almıştım opet denicem. Bi de forumda okumuştum. Sizlerin aracında araba normal sicaklikta bi gunde rolantide kac lt yakiyir. Benim arac 0.7 - 1.0 lt arası yakıyor. Belli bir sure kullandıktan sonra bu deger rolantide 0.4 - 0.5 lt oluyor. Forumda arkadaslar bunun 0.2-0.3 seviyelerinde olmasi gerektiğini söyledi bu konuda bilgisi olan var mi? Serviste yapmaması çok normal. Çünkü motor soğukken yapıyor. O yüzden ben videosunu çekmiştim. Sizde öyle yapın veya yukarda çektiğim video mevcut onu gösterin. Anlık tüketim şuanda motor soğukken ilk çalıştırmada 0.6 ila 0.9 arasında değişiyor motor ısınınca 0.4 lt . Yorum bağlantısı
Caner Yeşil 25 Kasım 2016 Paylaş 25 Kasım 2016 Gecen gun sorun devam ettıgı ıcın dayanamadım servıse gıttım, dırek olarak servısten yazılım yuklemelerını ıstedım ancak onlar bunu neye dayanarak ıstıyorsunuz dıye sordular ve aractakı problemı anlattım onlarda oncelıkle bakmamız lazım dedıler ustalarla bırlıkte arac soguduktan sonra kontrol ettık sıkıntı devam edıyor ustanın 1800-2000 devırde bunlar boyle dalgalanma yapar demesınden sonra oyle bırsey olmadıgını ve genelde boyle bır problemın dıger araclarda olmadıgını ısrarla belırtmemden sonra sorunun enjektorlerden olabılecegını ve pompaya gondererek test edılmesı gerekebılecegını soyledıler bende kesınlıkle hıc bır parca sokumu yapmadan sadece yazılımsal olarak ne sekılde mudahale edilebılınecegını sordum ve bunların yapılmasını ıstedım. Ozetle aracın guncel yazılımı yuklendı ve enjektor degerlerı sıfırlanarak kalıbre edıldıgı belırtıldı. Aracı servısten aldıgımda sorunun gecmıs oldugunu ve hatta 1. vıtestekı ıvmelenmenın daha da guclendıgını rahatlıkla soyleyebılırım. Ozetle yenı araclarda sıkıntısı olan arkadaslar bence ılk adım olarak yazılımı es gecmemelerı lazım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts