Osman Nuri Köknar 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Herkese hayırlı günler... 2 hafta kadar önce memleketim Erzurum'dan satın aldığım araçta son bi kaç gündür farklı şeyler görmeye başladım. Erzurum'da yola çıkmadan önce bakımlarını yaptırıp yola öyle çıktım. 120-130 km hızın altına düşmeden 1300 km kadar yol geldim. Yolculuğum süresince hiç bir sorun yaşamadım. Tabiri caizse kaymak gibi geldim. Hem yakıt olarak hem de konfor olarak çok memnun kaldım. Hesaplamama göre 20 kuruş yaktı. Son bi kaç gündür seyir halinde iken özellikle hızlandığım zamanlar araba teklemeye başladı. Gaz kesiyor gibi yapıyor. Anlık teklemeler. Benzinde denedim yapmıyor sadece LPG'de yapıyor. İlk çalışmada, kalkışta sorun yok. Stop da etmiyor. Şehir farklılığından dolayı götürüp gaz ayarını yaptırdım. Usta hafif bozukluk vardı onu ayarladım dedi ama teklemede değişen bir şey yok. Bujileri yola çıkmadan önce değiştirdim. Acaba sorun ne olabilir? İnternette baktığım kadarıyla benzinin çeyrek depo altına inmesi ile ilgili yazanlar olmuş. Son bi kaç gündür çeyrek depoya yaklaştı. Yani sorunun baş göstermesiyle beraber. Diğer kafama takılan mevzu ise aracın uzun yolda 20, şehir içinde 33-35 kuruş yakması normal mi? 1. ve 2. viteste ayağımı gazdan çekmeme rağmen devirde düşüş olmuyor, artış da olmuyor. Vites değişirken de yüksek devirde değişiyorum doğal olarak. Daha önce 1.4 dizel fiesta kullanmıştım. 2000 motor lpgli aracın huyu suyu bu mudur bilemedim? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Tekleme işini genellikle buji, buji kablosu ve bobinden yapar, sorunun lpg de olduğunu kanısı varsa lpg enjektörleri ve filtresini kontrol ettirmeniz gerekecektir, yakıt ölçümlerini bundan sonra yaptırmakta ve fiyat olarak değil litre olarak ölçülmeli... aracın yüksek devirde kalmasıda rölanti ayarlayıcısının kontrol edilmesi lazım... 1 Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 teklemeyi düşük devirde de yapıyor mu ? yoksa sadece aniden gazlayınca mı yapıyor ? şayet aniden gazlayınca yapıyorsa bana göre kullandığınız yakıttan sebep olabilir misal 3-4 gün önce bilmediğim yerden 20liralık gaz almak zorunda kaldım normal şartlarda her zaman aldığım yerden (opet,alpet,shell) alırsam 3. viteste rahatlıkla çıktığım bayırı 1.viteste çıktım 2ye atmaya korktum bayılacak diye ardından o yakıtı bitirip her zamanki yerden aldım yine 3. viteste çok rahatlıkla çıktım.. bu arabalar bikaç kişiden de duyduğum, okuduğum kadarıyla çok fazla yakıt ayırt ediyor. farklı yerlerden yakıt almayı deneyebilir misiniz? opetten aldığımda gerek düşük devirde gerek hızlanırken benzindeymişcesine sürüş varken alpetten aldığımda opetle arasındaki fark ani hızlanmada dediğiniz gibi tekleme yapıyor.. ve ayrıca düşük kalitedeki yakıt az yaktırmaz aksine çok yaktırıyor opetten 20-30kuruş fazlaya bile alsam ucuza aldığım yerden daha fazla kilometre yapıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Lpg enjektörü veya regülatörden yapabilir. 1 Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 teklemeyi düşük devirde de yapıyor mu ? yoksa sadece aniden gazlayınca mı yapıyor ? şayet aniden gazlayınca yapıyorsa bana göre kullandığınız yakıttan sebep olabilir misal 3-4 gün önce bilmediğim yerden 20liralık gaz almak zorunda kaldım normal şartlarda her zaman aldığım yerden (opet,alpet,shell) alırsam 3. viteste rahatlıkla çıktığım bayırı 1.viteste çıktım 2ye atmaya korktum bayılacak diye ardından o yakıtı bitirip her zamanki yerden aldım yine 3. viteste çok rahatlıkla çıktım.. bu arabalar bikaç kişiden de duyduğum, okuduğum kadarıyla çok fazla yakıt ayırt ediyor. farklı yerlerden yakıt almayı deneyebilir misiniz? opetten aldığımda gerek düşük devirde gerek hızlanırken benzindeymişcesine sürüş varken alpetten aldığımda opetle arasındaki fark ani hızlanmada dediğiniz gibi tekleme yapıyor.. ve ayrıca düşük kalitedeki yakıt az yaktırmaz aksine çok yaktırıyor opetten 20-30kuruş fazlaya bile alsam ucuza aldığım yerden daha fazla kilometre yapıyorum. Arabayı o gün başka birine vermiştim. Ondan sonra bu olay oldu. Hatta sordum nerden aldın diye o da shellden aldım demişti. Düşük devirde tekleme yapmıyor. Normal seyir halinde iken hızlanmak istediğim zaman yapıyor. Lpg enjektörü veya regülatörden yapabilir. Enjektör ve filtreyi hafta sonu göstericem. Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 buji tırnak aralığı kontrol derim Anlamadım Çağlar Abi. Bujileri de mi göstereyim? Yorum bağlantısı
Recommended Posts