İçeriğe Yönlendir

Ford Focus Ecoboost 1.0 L 125 Ps

Ümit Çalışır

Recommended Posts

Var da fazla beceremiyorum foruma foto koymayı

Olabilir mi acaba. Sizde de farları açınca gösterge panelinin ışıkları azalıyor mu?

Yukarıdaki foto ile aynı değil mi düğmeler? Eğer aynı ise kesin gösterge paneli ışık şiddet ayarı.

Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Yukarıdaki foto ile aynı değil mi düğmeler? Eğer aynı ise kesin gösterge paneli ışık şiddet ayarı.

Evet aynı. Çok teşekkürler bir türlü bulamadım ne olduğunu sinir oldum. Farları açınca göstergelerin ışığı çok azalıyordu hoşuma gitmemişti. Arttırırım şimdi.

Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Gösterge ışıklarını da hallettim.

Şimdi tek sıkıntım yakıt tüketimi konusu kaldı.

Şöyle anlatayım. Yol bilgisayarı yakıt tüketimini 100 kilometrede 7.2 lt gösteriyor. Buna göre atıyorum araç mevcut benzinle 150 km gidiyor ve 31 kuruş yakıyor.

Aynı yol bilgisayarı menzili ise aynı benzin miktarıyla 120 km gösteriyor ve buna göre 41 kuruş yakıyor. Asıl olan ise menzilin gösterdiği oluyor yani 120 km gidebiliyorum.

Bu fark nedendir acaba?

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
(düzenlendi)

Menzili çok önemsemeyin, ortalama yakıtı dikkate alın. Menzil anlık kullanıma göre sürekli değişkenlik gösterir. Artar veya azalır. Ortalama yakıtında az da olsa sapması olabilir. Bunu teyit etmek için depo ölçümü yaparak ne yaktığını hesaplayın ki gerçek tüketim depo ölçümüyle belli olur. Ortalama yakıtla ne kadar fark olduğunu anlarsınız.

tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Menzili çok önemsemeyin, ortalama yakıtı dikkate alın. Menzil anlık kullanıma göre sürekli değişkenlik gösterir. Artar veya azalır. Ortalama yakıtında az da olsa sapması olabilir. Bunu teyit etmek için depo ölçümü yaparak ne yaktığını hesaplayın ki gerçek tüketim depo ölçümüyle belli olur. Ortalama yakıtla ne kadar fark olduğunu anlarsınız.

Ortalama yakıt doğrudur ama kesin olarak depoyu doldur diyorsunuz yani. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ortalama yakıt doğrudur ama kesin olarak depoyu doldur diyorsunuz yani. Teşekkürler.

Aynen, aracın ortalama yakıt hesabı az da olsa farklı gösterebiliyor. Bubfarklılığı depo doldurarak yapılan hesapla anlarsınız.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

istanbulda olsa yakıt üzer ama izmirde nasıl olur bilmem . 7-8 litreyi geçmez diye düşünüyorum biz dizelcilere göre çok benzinli arabaya binenler için az dır belkide 

hayırlı uğurlu olsun bir hortum olayı vardı serviste kontrol ettrin değişmişmi diye muttalak 

tekrar hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

istanbulda olsa yakıt üzer ama izmirde nasıl olur bilmem . 7-8 litreyi geçmez diye düşünüyorum biz dizelcilere göre çok benzinli arabaya binenler için az dır belkide 

hayırlı uğurlu olsun bir hortum olayı vardı serviste kontrol ettrin değişmişmi diye muttalak 

tekrar hayırlı olsun

Teşekkürler. Dediğiniz gibi yakıt İzmirde 7.2 lt.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ümit Çalışır

Arkadaşlar bu hill holder nasıl çalışır. Benim arabamın özellikleri arasında var görünüyor. Bildiğim kadarıyla debriyaja basılıyken ayağımı frenden çektiğim zaman 1-2 saniye arabanın kaymasını önlüyor. Fakat benim arabada böyşe bir şey yok. İlk başta önemsememiştim ama dün insan evladı için yapılmamış bir yokuşta park etmek zorunda kaldım. Öyleki el frenini çekmişken bile araba az geriye kaydı. Neyse arabaya bindim frenden gaza basmam 0.1 saniye. Yokuş o kadar eğimliydi ki abartısız araba 1 metre civarı kaydı. Bu hill holder sonradan devreye sokulabiliyor mu?

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Arkadaşlar bu hill holder nasıl çalışır. Benim arabamın özellikleri arasında var görünüyor. Bildiğim kadarıyla debriyaja basılıyken ayağımı frenden çektiğim zaman 1-2 saniye arabanın kaymasını önlüyor. Fakat benim arabada böyşe bir şey yok. İlk başta önemsememiştim ama dün insan evladı için yapılmamış bir yokuşta park etmek zorunda kaldım. Öyleki el frenini çekmişken bile araba az geriye kaydı. Neyse arabaya bindim frenden gaza basmam 0.1 saniye. Yokuş o kadar eğimliydi ki abartısız araba 1 metre civarı kaydı. Bu hill holder sonradan devreye sokulabiliyor mu?

hill holder frene yarıdan fazla bastıktan sonra devreye girer girmiyorsa eğer yoktur diye düşünüyorum yazılımsal olarak devreye sokulabilir mi bilene sormak lazım
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Bu işte bir tuhaflık var!

Arabamı ilk aldığımda yakıt tüketimi ortalama 7.1 litreydi. Tüketim 7.2, 7.3 artmaya başladı. Bende sayacı sıfırladım. 100 km kadar yol gittim bu sefer ortalama tüketim 12-13 litre göstermeye başladı. Çok agresif araç kullanmam çok sakinde değilim yerine göre arabanın gücünü kullanırım. Bu aracımıda eski 2007 TDCI focusumu kullanır gibi kullanıyordum. Durum böyle olunca çok sakin kullanmaya başladım. Vites ikazlarına uydum. 1750-2000 devirlerde gitmeye özen gösterdim. Işıklara yaklaşırken vites küçülttüm arabayı bıraktım. Hatta önümde ortalama tüketim ekranı açık gidiyorum. Tüketim 9,5-10 lt aralığında gidiyor şimdide.Depo hesabıda yaptım ondada tüketim 10,5 lt civarı çıktı. Size bu normal mi diye sormayacam. Sıkıntı ne olabilir? Bu arada bulunduğum yerde düz yol yok nerdeyse hep iniş çıkış var birde sürekli şehir içi kullandım arabayı. Acil görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

Benzin li araç kullanıyorsunuz,şehir içi yol kat ediyorsunuz,yol sürekli eğimli.bence normal.ben aynı aracı kullanırken max 6 litreye kadar düşebilmiştim şehir içi.

Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Benzin li araç kullanıyorsunuz,şehir içi yol kat ediyorsunuz,yol sürekli eğimli.bence normal.ben aynı aracı kullanırken max 6 litreye kadar düşebilmiştim şehir içi.

6 lt ye kadar düşebilmiştim demişsiniz genelde kaç lt yakıyordu? Forumda 5-6 litrelerden bahsediliyor. Bende forumdaki yorumları referans alarak bu aracı aldım. Eğer benim araçta anormallik yoksa bu kadar yakabiliyorsa insanları ona göre uyarayım. Bassam 8-9 litre yakmasına razıyım. İnanın o kadar sakin kullanıyorum ki artık arabayı kullanmaktan zevk almamaya başladım.
Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

Kullandığım güzergaha bağlı 7 litre civarı yakıyordu.ama dediğim gibi etkenleriniz malesef yakıtınızı olumsuz etkiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Hayırlı Cumalar.

Arabamı aldığımdan beri 750 km yaptım ortalama yakıt 10 litre civarı seyrediyor. 1.0 Ecoboost almak isteyenlerin bilgisine.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Hayırlı Cumalar.

Arabamı aldığımdan beri 750 km yaptım ortalama yakıt 10 litre civarı seyrediyor. 1.0 Ecoboost almak isteyenlerin bilgisine.

Nerede kullanıyosunuz aracı, sürekli şehir içi kullanıyor olmalısınız. Aksi halde aracınızda bir problem vardır.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

İzmir de Karabağlar Konak Balçova gibi ilçelerde kullanıyorum. Sürekli şehir içi. Klimada açık.

Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Fatih Bey sizdede aynı araç var. Birkaç sorum olacak.

1- Geri viteste yokuş çıkarken tekerlerden koku geldiği oluyor mu? Balatalardan büyük ihtimal.

2-Yol tutuşu güzel. Fakat sıkıntı olmaması gerekn virajlarda arabanın dengesi bozuluyor atıyor(esp açık) Lastikler 14.000 km de fakat 4 yıllık ondan olabilir mi

3-Çekiş konusunda sıkıntım yok fakat yakıt tüketimi yüzünden şu an fazla basmıyorum. Kullanırken sizde yakıt tüketimine dikkat ediyor musunuz?

Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

İzmir de Karabağlar Konak Balçova gibi ilçelerde kullanıyorum. Sürekli şehir içi. Klimada açık.

Oralarda rampa çoktur birde.
Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Oralarda rampa çoktur birde.

Düz yol yok gibi. Birde şehir içi trafik ışıklar.
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Düz yol yok gibi. Birde şehir içi trafik ışıklar.

Nerdeyse 40-50 derece var bazı yerlerde

Allah kolaylık versin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Fatih Bey sizdede aynı araç var. Birkaç sorum olacak.

1- Geri viteste yokuş çıkarken tekerlerden koku geldiği oluyor mu? Balatalardan büyük ihtimal.

2-Yol tutuşu güzel. Fakat sıkıntı olmaması gerekn virajlarda arabanın dengesi bozuluyor atıyor(esp açık) Lastikler 14.000 km de fakat 4 yıllık ondan olabilir mi

3-Çekiş konusunda sıkıntım yok fakat yakıt tüketimi yüzünden şu an fazla basmıyorum. Kullanırken sizde yakıt tüketimine dikkat ediyor musunuz?

Şimdiden teşekkürler

Geri geri rampa çıkarken zorlanınca koku gelmesi normal. Hemen her araçta olur.

4 yıllık lastiklerle yol tutuş konusunda arabayı iyi yada kötü olarak değerlendirmek doğru olmaz. Ben gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Eski lastiklerimle birkaç badire atlatmışlığım var. Yol tutuş için herşeyi arabadan beklememek lazım. Lastik çok önemli.

Tüketim konusunda ne kadar basarsanız o kadar yakar. Sıradan anadolu illerinde şehir içinde 7 litreyi geçmez normal şartlarda. Ancak klima açıkken zaten 1 litreye yakın artan tüketim bir de dur kalk trafikte kullanınca fabrika ortalamalarını aşıp gider. Dizel de kullansanız bu böyledir. Ama turbo benzinli araçlar tüketim konusunda daha esnek. Herşey sağ ayağınıza bağlı. Örneğin van erzurum arasında klima kapalı ve 100 km hızlarda 4.5 litre ortalama da yakaladım. Daha dün aynı güzergahda klima açık, araç yüklü iken ama 140-150 li hızlarda 7 litre ortalamayı da gördüm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Geri geri rampa çıkarken zorlanınca koku gelmesi normal. Hemen her araçta olur.

4 yıllık lastiklerle yol tutuş konusunda arabayı iyi yada kötü olarak değerlendirmek doğru olmaz. Ben gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Eski lastiklerimle birkaç badire atlatmışlığım var. Yol tutuş için herşeyi arabadan beklememek lazım. Lastik çok önemli.

Tüketim konusunda ne kadar basarsanız o kadar yakar. Sıradan anadolu illerinde şehir içinde 7 litreyi geçmez normal şartlarda. Ancak klima açıkken zaten 1 litreye yakın artan tüketim bir de dur kalk trafikte kullanınca fabrika ortalamalarını aşıp gider. Dizel de kullansanız bu böyledir. Ama turbo benzinli araçlar tüketim konusunda daha esnek. Herşey sağ ayağınıza bağlı. Örneğin van erzurum arasında klima kapalı ve 100 km hızlarda 4.5 litre ortalama da yakaladım. Daha dün aynı güzergahda klima açık, araç yüklü iken ama 140-150 li hızlarda 7 litre ortalamayı da gördüm.

Lastiklerden gelen koku uzun yolda rampa aşağı inerken gelen balata kokusu değil. Leş gibi bir koku bütün camlar kapalıyken bile aracın içini kaplıyor. Eski focusumu 5 seneye yakın kullandım hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım ilk defa başıma geliyor. Atma konusuda lastiklerden kaynaklanıyordur belki. Diş derinlikleri normale benziyor ama arabada sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sonuçta ford mühendisleri focusun yol tutuşuyla övünüyorlarmış. Yakıt konusuda tam dediğiniz gibi galiba. Bastıkça yakıyor. Birde yokuşlarda çok yakıyor bizim buralarda çok yokuş. Benim talihsizliğim bu arabayı almadan önce o kadar araştırdım hiç 10 lt civarı yakıyor diyen bir yoruma denkgelmemiş olmamdır. Aldıktan sonra öğrenmiş oldum. Yerine göre 5 lt de yakıyor 10 lt de.
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Çok yakıyor olabilir sizin güzergahınızda ancak bir de şöyle düşünmek lazım, eğer sizin aracınızınfavrika verisi şehir içi 6.6 litreyken 10 litre yakıyorsa, fabrika verisi 5 litre olan bir araç da aynı güzergahta 7 litreden fazla yakacaktır. Başka bir araç aldaydınız yine tüketim konusunda hayal kırıklığı yaşayabilirdiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır

Çok yakıyor olabilir sizin güzergahınızda ancak bir de şöyle düşünmek lazım, eğer sizin aracınızınfavrika verisi şehir içi 6.6 litreyken 10 litre yakıyorsa, fabrika verisi 5 litre olan bir araç da aynı güzergahta 7 litreden fazla yakacaktır. Başka bir araç aldaydınız yine tüketim konusunda hayal kırıklığı yaşayabilirdiniz.

Doğru söylüyorsunuz. Dizel bir araç alsaydım fabrika verisi 5-6 lt ise benim güzergahımda 7-8 lt yakacaktı eski aracım gibi. Yanlış anlaşılmasın pişmanlık yok. Sonuçta en düşük yakıt tüketimi olan benzinli araçlardan birini aldım. Sadece en fazla 7-8 lt ortalama tüketimi göze almışken 9-10 lt ortalama tüketimle karşılaşmış olmanın şaşkınlığı var üzerimde. Belli olmaz belkide gün geçtikçe istediğim tüketim değerlerine düşerim.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...