Nuri Balcı 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Merhabalar, şubat ayında severek aldığım 2012 powershift 163 Hp titanium 38000 km de modelini aldım. araç gerçekten yol tutuşu ivmesi sürüş olarak çok keyifli bir araç. keyifle bindiğim araç geçen hafta vites kutusu hatası verdi. servise götürdük şanzımanın değişmesi gerektiğini söylediler. garantiye sokmadılar, iyi niyet garantisinede sokmadılar. araç daha 50 bin km de. titiz kullanmama rağmen böyle bir durum başıma geldi. yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum forumlardan böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş bulamadım. bende buraya üye oldum. akabinde servis 15 bin gibi ücret talep etti yaptırmadım. başka biryere götürdüm arkadaşımın özel servisinine içinde 2 parça kırılmış parçaları bulamadık gittik çıkma temiz olduğuna inandığımız şanzıman aldık çıkma şanzımanın içinin malzemesini benim aracın şazımanına takacaklar. bakalım hayırlısı. almadan önce satan galerici aracın otokoçta kavramanın değiştiğini söyledi ve 2 yıl garantisi var dedi. servis tamam kavrama garantili ama şanzıman değil. hiç demiyorlar bu şanzıman 50binde nasıl dağıldı. ancak değişecek böyle d segmenti bir araç şaşırtıcı gerçekten. değerli bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Çift kavrama denilen yeni nesil şanzımanlara oldum olası ısınamadım. Tam otomatik varsın çok yaksın en azından arıza çıkarma olasılığı düşük. Geçmiş olsun umarım sorununuzu çözersiniz. 2 Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 (düzenlendi) Ben mondeo arayan biri olarak özel servisteki ustalarımın tavsiyesi üzerine PowerShift'den uzak dur bu tip sorunlar özellikle kavrama sorunu yaşama ihtimalin var sürekli arıza ışığı sorunu ile gelen kullanıcılar var demelerinden sonra PowerShift olan modellere hiç bakmıyorum. Piyasada uygun rakamlı mondeoların bence buna benzer problemleri olduğu için insanlar satıyor yoksa maddi sıkışıklık olmasa satılacak araçlar değil bunlar. İyi bir ustanız varsa en güzeli özel servis. Geçmiş olsun umarım çok maddi bir kayıp yaşamadan sorununuzu çözebilirsiniz. 9 Ağustos 2016 tarihinde Serhat S. Yazıcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Geçmiş olsun, powershift arızaları başgöstermeye başladı malesef. Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 (düzenlendi) Çok geçmiş olsun inşallah uygun bir maliyetle sorun çözülür bir an önce bu fordun da hiç arası yok yahu bir şanzıman takıyor arıza örneği yok nerdeyse ( jatko) bir şanzıman takıyor cvt servisten çıkanı yok çok enteresan 9 Ağustos 2016 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 çok geçmiş olsun umarım en az maliyetle sorununuz çözüme kavuşur Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 fordun gerçekte iyi niyet garantisi varmı ki ? ( kağıt üstünde var sanırım sadece) Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Ford kesinlikle iyi niyet garantisi uygulamiyor , fiesta aracimda direksiyon mafsali ses yapiyordu bakima gittigimde rica ettim iyi niyet garantisi icin kabul etmedi otosan, arac 2011 yilindan bu yana hep servis bakimli sanayi yüzü hic gormedi sileceklere kadar servisten degisti ama 500₺ ucreti olan bi parca icin bile garantiye sokmadilar , iscilik ücretini karsilayacagimi sadece parca ucreti almamalari konusunda direttim ama basarili olamadim, kaldiki şanzımani kesinlikle sokmazlar iyi niyet garantisine Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Gerçekten saçmalık olmuş. Ps şanzımanlar yavaş yavaş dökülecek mi yoksa. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Çok geçmiş olsun inşallah uygun bir maliyetle sorun çözülür bir an önce bu fordun da hiç arası yok yahu bir şanzıman takıyor arıza örneği yok nerdeyse ( jatko) bir şanzıman takıyor cvt servisten çıkanı yok çok enteresan Servisler para kazanamadı Jatco lardan 2 Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 bir tavsiye cvt mağduru olarak. Şanzımanı yaptırdığınız ustadan yazılı belge alın garantisine dair. sözde olursa sıkıntı yaşıyorsunuz. 7k km sonra benim cvt sıkıntı çıkardı yapan usta yan çiziyor bakalım ne olacak. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Bence Ford genel merkezine hatta yurtdışındaki ilgililere yazın. 50k kilometredeki araçta bunun olmasını ben sindiremedim. 15 bin masraf mı olurmuş. Yorum bağlantısı
Onur Doğan 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 50 bin kmde 15 binlik masraf çıkaracaksa 150 bin km de kimbilir neler çıkacaktır.. Sıfır araç almanın mantığı kalmıyor servisin dediğine göre. Bana kalırsa da en üst birimlere kadar sorununuzu iletin Yorum bağlantısı
Tolga Diribaş 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Geçmiş olsun, bir powershift kullanıcısı olarak çok memnunum ama 50 bin km civarında d segmenti bir aracın bu arızayı çıkarması kabul edilemez. Ayrıca 45.000 km de bir şanzıman yağının kesinlikle değişmesi gerektiğini bilmeyen arkadaşlara söylemek isterim. Yorum bağlantısı
Nuri Balcı 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 Teşekkür ederim herkese sağolun. Benim üzüldüğüm nokta servisin neden acaba ! 50 bindeki araç şanzıman dağıtır demesini beklerdim, servis arızaya bakmak içinde 1000 tl sök tak ücreti talep ettiler onuda yaptırmadım çekiciye yükledik getirdik. dediğiniz gibi bunu en üsttekilerle paylaşmam olacaktır. Ben almadan önce araştırmalarımda powershift şanzımanın adam öldüren cinsten olduğunu söylerlerdi, gerçekten öldürüyormuş. bugün şazıman toplanacak bakalım muhtemelen yarına hazır olur. ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. arızanın tam tespitini ve neden oldğunu daha net öğrenip yazacağım. değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Almanyaya şikayet maili atın işe yarayabilir. Bende Opel varken Türkiye'de yapamayız dedikleri olayı Almanya'ya şikayet maili attıktan sonra değiştirmişlerdi. Ama nokta atışı yapmalısınız ben forum sayesinde Opel Almanya ürün müdürünün mailini bulmuştum. Yorum bağlantısı
Ömer Gözcü 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 15 bin TL masraf ne demek yahu. İnşallah düşük masrafla çözülür. Ford gibi bir marka böyle bir masraf çıkarıyorsa ayıp! Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 4443673 üzerinden ilk önce şikayet oluşturun . Garantiye sokmama durumu servisi ilgilendirmez. Servis arızayı tespit edilp garantiye başvuru yapar ve gelecek cevap üzerine yorum yapabilir. Gelecek olan cevap red ise üst kurula başvuru yapılır ve cevap beklenir. Bu arada yapılacak şikayet işlemleri biraz daha hızlandırır. Her servis garantiden işlem yapmak ister çünkü garantiden bile olsa yapılan işlem servis cirosuna yazılır. Bence dışarıda işlem yaptırmadan önce servis ile gerekirse farklı bir servis ile durumu görüşmeniz iyi olacaktır. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Merhabalar, şubat ayında severek aldığım 2012 powershift 163 Hp titanium 38000 km de modelini aldım. araç gerçekten yol tutuşu ivmesi sürüş olarak çok keyifli bir araç. keyifle bindiğim araç geçen hafta vites kutusu hatası verdi. servise götürdük şanzımanın değişmesi gerektiğini söylediler. garantiye sokmadılar, iyi niyet garantisinede sokmadılar. araç daha 50 bin km de. titiz kullanmama rağmen böyle bir durum başıma geldi. yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum forumlardan böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş bulamadım. bende buraya üye oldum. akabinde servis 15 bin gibi ücret talep etti yaptırmadım. başka biryere götürdüm arkadaşımın özel servisinine içinde 2 parça kırılmış parçaları bulamadık gittik çıkma temiz olduğuna inandığımız şanzıman aldık çıkma şanzımanın içinin malzemesini benim aracın şazımanına takacaklar. bakalım hayırlısı. almadan önce satan galerici aracın otokoçta kavramanın değiştiğini söyledi ve 2 yıl garantisi var dedi. servis tamam kavrama garantili ama şanzıman değil. hiç demiyorlar bu şanzıman 50binde nasıl dağıldı. ancak değişecek böyle d segmenti bir araç şaşırtıcı gerçekten. değerli bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Geçmiş olsun parçayı birde Volvo servislersinde ve parçacılarında aratın. Aynı şanzıman kullanılıyor ve bazen fordda olmayan parçalar volvoda çok kolay bulunabiliyor. Tabi ilk önce arkadaşların dedıği gibi servis için şikayet formu oluşturun. Yorum bağlantısı
Alper Ünal 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Geçmiş olsun çok ben ıslak powershift in arızasını ilk defa duyuyorum gerçekten mondeo ve focus 3,5 dizellerde kullanılan şanzuman diğer kurulara göre sağlamdır.Bence kavrama değişimi sırasında bir sıkıntı olmuş olabilir çünkü kuru ps ler bile 50 binde dağılmıyor. Yorum bağlantısı
Nuri Balcı 11 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2016 Merhabalar, Aracımı dün teslim aldım yaklaşık 50-60 km yol yaptık tamirci arkadaşla birlikte ilk izlenimlerim gayet başarılı olduğunu gördüm. kalkışlarda gayet sorunsuz vites geçişleri gayet güzel eskisinden daha iyi diyebilirim. tamirci arkadaşın ve şanzımanı toplayan arkadaşın demesine göre şanzımanın evveliyatında sorun olduğu ve serviste bu sorunu kavrama değiştirip gönderildiği ama şanzımanın düzgün toplanmadığı kanısına vardılar. kırılan 2 parça ise hafif eğimli üçgen şeklinde. şanzımanın içini açtıklarında dişlilerin kahverengi gibi durduğunu söylediler. alınan çıkma şanzıma ise parlak ve çil olduğunu söylediler. şuanda araçta bi sıkıntı yok umarımda birdaha bu sorunu tekrar yaşamayız. bunun maliyeti ise 5900 tl. çekiçi ve araç kirasını çıkardığımızda 4500 tl şanzıman masrafı. ford genel müdürlüğüne mail olarakta şikayet yazısı yolladım cevap bekliyorum. şimdilik aktaracaklarım bunlar. iyi günler dilerim. Geçmiş olsun çok ben ıslak powershift in arızasını ilk defa duyuyorum gerçekten mondeo ve focus 3,5 dizellerde kullanılan şanzuman diğer kurulara göre sağlamdır.Bence kavrama değişimi sırasında bir sıkıntı olmuş olabilir çünkü kuru ps ler bile 50 binde dağılmıyor. Sağolun tamirci arkadaşta aynısı söyledi kavrama takarken düzgün toplanmadığını söyledi. Geçmiş olsun parçayı birde Volvo servislersinde ve parçacılarında aratın. Aynı şanzıman kullanılıyor ve bazen fordda olmayan parçalar volvoda çok kolay bulunabiliyor. Tabi ilk önce arkadaşların dedıği gibi servis için şikayet formu oluşturun. Sağolun evet volvoda kullanıyor ama fordun kini buldular yaptılar. genel müdürlüğe mail olarak şikayet yolladım cevap bekliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Alper Ünal 13 Ağustos 2016 Paylaş 13 Ağustos 2016 geçmiş olsun hangi marka model olursa olsun başa gelecek varsa geliyor Allah'ım beterinden korusun Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 Aracı özel serviste mi yaptırdınız? Garanti konusunda yazılı belge aldınız mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts