İçeriğe Yönlendir

Cvt Şanzıman Teknik Yardım

Ozan Kılıçaslan

Recommended Posts

Ozan Kılıçaslan
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba. CVT focusum vites geçiş oranlarını ayarlayamıyor özellikle yüke bindiğinde şanzıman kayışı boşa sarıyor ve silkeleme veya devirde yükselme olmasına rağmen araç ivmelenmiyordu.Bu sorunu  yüksek viteslerde de sürdürüyordu ancak yüke bindiğinde daha belirgin oluyor. Bundan dolayı yetkili servise gittim 2 hafta oldu bugün beni aradılar şanzımanla ilgili tek kelime etmediler ancak sağ arka teker bilyasında ve abs sensöründe arıza olduğundan sağlıklı veri alamayacaklarını bu yüzden onların tamir edilip sonra şanzımanı takıp deneyeceklerini söylediler.

Şimdi sizden gelecek tavsiyeye göre hareket edeceğim.

Teknik personel sorunların çözülmezse şanzımandan sağlıklı bilgi alamayacaklarını müşteri temsilcisi ise şanzıman ve bilyenin  arızalarının ayrı olduklarını söyledi. Kafama takılan madem bilye ve sensör arızası var araç 2 hafta yatarken nerdeydi arkadaşlar neden aramamışlar?

Teknik bilgisi olan arkadaşlar bilye ve abs sensörünü yaptırmalı mıyım? servis 750 lira dedi ikisine her şey dahil.

Şanzıman -bilye ve abs sensör arasında ilişki var mıdır?

Bir sorum daha olacak şanzıman inince türbin de iner mi?

tarihinde Cem Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Bence yaptırın bahaneleri kalmasın.  Dışarıda arka teker bilyası 300 - 350  TL den aşağı değildir.  üzerine sensör ve monta j işçiliği v.s. talep edilen rakama yakın tutar. 

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

CVT Focus varsa servis ne derse yapın..onlarda yardımcı olsunlar..sonuçta garantisi yok..deseler 5000 TL yapacak bişey yok..çok inatlaşmadan karşılıklı iyi niyetle soruna çözüm bulun derim

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

CVT Focus varsa servis ne derse yapın..onlarda yardımcı olsunlar..sonuçta garantisi yok..deseler 5000 TL yapacak bişey yok..çok inatlaşmadan karşılıklı iyi niyetle soruna çözüm bulun derim

+1

Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan

servis geçmişi düzgün olan garantisi yeni bitmiş araca iyi niyet uygulamazlarken 10 yıllık araca mı uygulayacaklar. Kusura bakmayın arkadaşlar da ne geldiyse başıma iyi niyetten geldi. Zaten cebimizden bu araç için çıkan paranın haddi hesabı yok satarken de zararla satacağımız kesin o yüzden teknik bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

servis geçmişi düzgün olan garantisi yeni bitmiş araca iyi niyet uygulamazlarken 10 yıllık araca mı uygulayacaklar. Kusura bakmayın arkadaşlar da ne geldiyse başıma iyi niyetten geldi. Zaten cebimizden bu araç için çıkan paranın haddi hesabı yok satarken de zararla satacağımız kesin o yüzden teknik bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. 

CVT ye OTOSAN iyi niyet uyguluyor. Forumda da bakarsanız kaç tane değiştirilmiş, tamir edilmiş şanjıman göreceksiniz. Geçen yıl benim şanjıman değiştiğinde diskler balatalar eskimiş yapalım mı demişlerdi, bende gittim dışarıda yaptırmıştım. Hiçte sorun etmemişlerdi. 

Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan

CVT ye OTOSAN iyi niyet uyguluyor. Forumda da bakarsanız kaç tane değiştirilmiş, tamir edilmiş şanjıman göreceksiniz. Geçen yıl benim şanjıman değiştiğinde diskler balatalar eskimiş yapalım mı demişlerdi, bende gittim dışarıda yaptırmıştım. Hiçte sorun etmemişlerdi. 

cvt yi almakla hata ettiğimi çok acı bir tecrübeyle öğrendim ancak benim sorduğum sorularla verilen yanıtlar arasında bir uyuşmazlık var. İyi niyetle cevaplanıyor sorular ancak sorumun cevabını alamıyorum. Cvt'yi daha önce iade talebim oldu zaten ancak kabul etmemiştim çünkü verilen para  çok çok altındaydı hesapladığımızın. 2. kez başvuru yapacağım  bakalım "iyi niyet" olacak mı göreceğiz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sensörlerden gelen bilgilere göre vites seçimi yapılıyor veya en azından bu bilgilerinde etkisi oluyor şeklinde bir açıklaması olabilir iyi niyetle. Kötü niyetli düşünürsek iadeye zorlamak için olabilir. Abs sensoru hız bilgisini de okuduğu için örneğin aracı lifte kaldırıp vitese takıp tekerlekleri döndürerek yolda gidiyormuş gibi hile yapsak hız sabitleyici devreye girmiyor arka tekerlekler dönmediği için. İlgisi vardır mutlaka.

Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

cvt yi almakla hata ettiğimi çok acı bir tecrübeyle öğrendim ancak benim sorduğum sorularla verilen yanıtlar arasında bir uyuşmazlık var. İyi niyetle cevaplanıyor sorular ancak sorumun cevabını alamıyorum. Cvt'yi daha önce iade talebim oldu zaten ancak kabul etmemiştim çünkü verilen para  çok çok altındaydı hesapladığımızın. 2. kez başvuru yapacağım  bakalım "iyi niyet" olacak mı göreceğiz

Nasıl başvuruyorsunuz? Bende başvurayım bakayım teklif alabilecek miyiz?

Birde başka bir konuda da yazmıştım, bunların şanjumanını düz vs ile değiştiren/değiştirebilecek birileri yok mu?

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Doğru şanzıman yağı kullanıldığından emin misiniz? CVT şanzımanlara klasik otomatiklerden çok farklı spesifikiasyonlara sahip birim fiyatı biraz pahalı denebilecek bir yağ koyuluyor. Hatta emin olmamakla birlikte okuduğum bazı teknik yazılarda CVT şanzıman yağının içerisinde CVT zincirinin/kayışının tutunma ve davranış kabiliyetini bu spesifik yağ içerisinde bulununan partiküller sağlıyormuş v.s.

Velhasıl kelam şikayetlerinizi okuyunca CVT için doğru yağ hayati önem taşıyor hatırlatması yapmak istedim. Spesifik yağ kullanıldığını bilmeyen ve normal otomatik şanzıman yağı kullanan çok usta bozuntusu var maalesef piyasada, tecrübeyle sabit.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Ubeyd Bayar

bilye ile sensör olayı şanzumanla bi alakası yok. 750 çok fazla. sensör kaç para bilmiyorum ama bilye 160 lira. işçiliği zor değil uzun süren bi iş değil. en fazla sana masrafı sanayide 200 lira olur. servisler inasanı yer bitirir.

Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan

Sensörlerden gelen bilgilere göre vites seçimi yapılıyor veya en azından bu bilgilerinde etkisi oluyor şeklinde bir açıklaması olabilir iyi niyetle. Kötü niyetli düşünürsek iadeye zorlamak için olabilir. Abs sensoru hız bilgisini de okuduğu için örneğin aracı lifte kaldırıp vitese takıp tekerlekleri döndürerek yolda gidiyormuş gibi hile yapsak hız sabitleyici devreye girmiyor arka tekerlekler dönmediği için. İlgisi vardır mutlaka.

Servisteki yetkiliyle yüz yüze görüştük ve bu arızayı serviste yaptırmaya mecbur kaldık.Bakalım sonuçta araç yürürken şanzıman ne arıza verecek hafta içi belli olur sanırım. Şu an yetkili serviste gerekli parça olmadığından sipariş verildi ve parçanın gelmesini bekliyoruz.

Birde başka bir konuda da yazmıştım, bunların şanjumanını düz vs ile değiştiren/değiştirebilecek birileri yok mu?

forumda cvt yazdığınızda birçok konu çıkacaktır. Şanzıman arıza verdiğinde yetkili servise başvurmanızı öneririm. Arıza vermeden iadeyi kabul etmiyorlar çoğunlukla. Şanzıman kaynaklı arızalar cvt şanzıman için genelde garanti kapsamında yapıldığını söyledi otokoç yetkilisi. Bu yüzden cebinizden yüksek miktarda para çıkmasındansa 2 hafta arabasız kalıp sonrasında garanti kapsamında revizyon onaylanınca ikame araç veriyorlar.

Düz vitese çevirme konusuna gelince şanzıman tamiri ile hemen hemen aynı paraya denk geliyor ve motorda verimlilik kaybı olduğunu öğrendim. Motorun yazılımı cvt ye göre ancak düz vitese çevrildiğinde sıkıntı yaşanıyormuş. Tavsiye edilmiyor yani.

Doğru şanzıman yağı kullanıldığından emin misiniz? CVT şanzımanlara klasik otomatiklerden çok farklı spesifikiasyonlara sahip birim fiyatı biraz pahalı denebilecek bir yağ koyuluyor. Hatta emin olmamakla birlikte okuduğum bazı teknik yazılarda CVT şanzıman yağının içerisinde CVT zincirinin/kayışının tutunma ve davranış kabiliyetini bu spesifik yağ içerisinde bulununan partiküller sağlıyormuş v.s.

Velhasıl kelam şikayetlerinizi okuyunca CVT için doğru yağ hayati önem taşıyor hatırlatması yapmak istedim. Spesifik yağ kullanıldığını bilmeyen ve normal otomatik şanzıman yağı kullanan çok usta bozuntusu var maalesef piyasada, tecrübeyle sabit.

Sent from my iPhone using Tapatalk

çoğu otomatik şanzıman tamircisi cvt yi tamir etse bile garanti vermiyor. Ben de muhtemelen ustanın kasap olanına denk geldim biraz da tanıdık ayağına iş yaptık.Tamir sırasında genelde tanıdık muhattap olduğundan detaylı bilgiye sahip değilim ancak yağ konusunda şunu söyleyebilirim konulan yağ cvt uyumlu ve baya pahalıydı.

bilye ile sensör olayı şanzumanla bi alakası yok. 750 çok fazla. sensör kaç para bilmiyorum ama bilye 160 lira. işçiliği zor değil uzun süren bi iş değil. en fazla sana masrafı sanayide 200 lira olur. servisler inasanı yer bitirir.

internette parçaları daha ucuza buldum ancak orijinal mi bilmiyorum. Sıkıntı şu ben iade için veya garanti kapsamında tamir için uğraşacağım sırf bu yüzden serviste bu parçaları yaptırmak zorunda kaldım çünkü şanzımanı takıp yürür halde denemeleri gerekiyormuş. hafta içi haber bekliyorum  son kararda detaylı olarak konu açarım arkadaşlar.

Yorumlar için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Anahtar teslim 4 bin liraya maloluyor, Ankarada değiştiriyorlar..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan

Anahtar teslim 4 bin liraya maloluyor, Ankarada değiştiriyorlar..

Ruhsat isine de karisiyorlar mi sonucta otomatik gececek arac. Bir de su sikinti var araci satarken ola ki ford musteri hizmetlerini ararlarsa veya yetkili serviste ekspertize girerse sistemde otomatik gozukecek ve kafalarda soru isaretine sebep olacak.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan
(düzenlendi)

Ruhsatta otomatik diye geçmez sanırım. Sadece servis sisteminde otomatik geçer diye biliyorum

Biz aracin plakasini degistirdigimizde trafikten duz otomatik ya da triptonik hangisi diye sordular.

Ruhsatta yaziyor mu bilmem zaten 2 haftadir ruhsat yok elimde

tarihinde Ozan Kılıçaslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Fayda maliyet orantısı tamamen, cvt focusu ucuza alıp değiştirenler oldu. Piyasasından 3 -4 bin lira ucuza malolursa neden olmasın. Ruhsatda otomatik ibaresi sanırım geçmiyor, hatırlamıyorum..

Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

Teşekkürler Serkan bey. Ozan bey benim ruhsatta CVT vs birşey yazmıyor, ama kasko da "TİP ADI: FOCUS C-MAX 1.6 TDCi GHIA CVT" diye yazmışlar, nerden bakıpta yazıyorlar bilmiyorum. Valla Otosan ödemem, şu kadar para ver muhabbetine girerse manuel e çevirir binmeye devem ederim diye düşünüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Teşekkürler Serkan bey. Ozan bey benim ruhsatta CVT vs birşey yazmıyor, ama kasko da "TİP ADI: FOCUS C-MAX 1.6 TDCi GHIA CVT" diye yazmışlar, nerden bakıpta yazıyorlar bilmiyorum. Valla Otosan ödemem, şu kadar para ver muhabbetine girerse manuel e çevirir binmeye devem ederim diye düşünüyorum.

Kasko değer listesinde her aracın yeri var, olası pert durumunda veya hasar durumunda araç tipini modelini bilmeleri gerekiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ozan Kılıçaslan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar aracımızı serviste 3 hafta yatırdıktan sonra 1.5 saat de teslim için bekledikten sonra ankara otokoçtan aldık. Araçla 500km civarı yol yaptık çok şükür şikayetlerimizden hiçbiri kalmadı. Şikayetimiz vites oranlarını ayarlayamaması ve bu arızadan dolayı vites kutusu arızası vermesiydi.

Aracın sağ arka porye bilyesi ve abs sensörü değişti serviste %25 indirimle 685 liraya sorunu çözdük. Şu an için şükür sıkıntımız kalmadı ancak yine kafamıza yatmayan problemler var sanırım diskler yamuk ve direksiyona yüksek hızda fena vuruyor. kısmetse onu da halledeceğiz :)

Sanırım satana kadar arızaları bir bir yaptırıp sattığımız adamın duasını alacağız.

tarihinde Ozan Kılıçaslan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak

Merhaba arkadaşlar aracımızı serviste 3 hafta yatırdıktan sonra 1.5 saat de teslim için bekledikten sonra ankara otokoçtan aldık. Araçla 500km civarı yol yaptık çok şükür şikayetlerimizden hiçbiri kalmadı. Şikayetimiz vites oranlarını ayarlayamaması ve bu arızadan dolayı vites kutusu arızası vermesiydi.

Aracın sağ arka porye bilyesi ve abs sensörü değişti serviste %25 indirimle 685 liraya sorunu çözdük. Şu an için şükür sıkıntımız kalmadı ancak yine kafamıza yatmayan problemler var sanırım diskler yamuk ve direksiyona yüksek hızda fena vuruyor. kısmetse onu da halledeceğiz :)

Sanırım satana kadar arızaları bir bir yaptırıp sattığımız adamın duasını alacağız.

Öncelikle geçmiş olsun. Aynı araç bende de var ve gerçekten çok keyifli bir vitesi var ama böyle sıkıntılar çıkınca insanı üzüyor ve yoruyor. Araç zamanına göre beklenmedik derecede elektronik ve akıllı. herhangi bir arızada motoru ve şanzımanı korumaya alıp kısıtlıyor. ben kızdırma bujisi arızası yaşadım araç resmen sürünerek gidiyordu bütün torku kaybetti. düz vites olsa bas git ama bu hemen kapatıyor. sizde de önemli olan bi sensörden arıza düştüğü için böyle sıkıntı olmuş olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...