gokhan gunay 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 Arabamda cok fena bir duman atiyordj ve yag eksiltiyordu km250.000 yukarisinda , yillardir gittigim ustama gosterdim , bu km deki araca 5w30 koymak intihar gibi birsey dedi motor icin, castrol 10w40 koydu , onceden bin km de nerdeyse 1.5lt eksilten yag suan 5bin km oldu yarim litre eksiltti ve bir gr duman dahi cikmadi yagi degistirdikten sonra aracin sesindede artma olmadi motorda gayet iyi performansi demekki ilerki km llerde kalin yaga gecmek motorun omrunu uzatiyormus . Bilginize bunla ilgili cok danismistim 5w30 kullan diyorlardi ama 10w40 hic sorun cikartmiyor tanıdığım biriside ayni model aractan var oda 100.000 km ye yakin 4 5 yil boyunca 10w40 kullanmis , bir daha kimseye güvenip te 5w30 koy daha iyi olur demelerine inanmam bu km de slyag ekiltme sorunu olan varsa 10w40 kullansin hic bir sorun olmaz yagda eksiltmez dumanda atmaz tam tersi motoruda daha uzun sure korur Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 Yanlış bir algılama var durumda. KM'niz yüksek ve aşınmalar fazla olduğu için, kalın yağ bu aşınmaları önlüyor sadece. Yani aracınız hala yağ yakıyor aslında ama yağ kalın olduğu için süreç uzuyor. Motorunuzun ne ömrü uzuyor ne de eksiltme durumu değişiyor. Olan tek şey, kaçınılmaz son olan rektefiyenin biraz daha ileri döneme atılmasıdır. Geçmiş olsun. 8 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 aşınma hızlandı. egzosda duman yok ancak bu sorunu çözmedi gizledi... bu şekilde kullandıkça rektifye masrafı artacak .... baz ıhalde de blok rektifiye kaldırmaz duruma gelebiliyor... kullandıkça 1 Yorum bağlantısı
gokhan gunay 20 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2016 Ya korkutmayin beni iyi seyler söyleyin ::( Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 motoru üretenin tavsiye etitği viskoziteye intihar diyen usta gibi olmak isterdim.. bol çay 3 şekerli muabbetli. 2 Yorum bağlantısı
gokhan gunay 21 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2016 Ya isin şakası bir yana ben 11yildir sanayide calistim babamin yaninda onu dirn benim babam 45 yıllık usta sanayide tamirci dukkanimiz var ford ozel servisi yani, ben sadece bilgilendirme amacli yazdim, hic birsey olmaz asıl ben 5w30 kullansam bu km de , bem cebe zarar durmadan degisecem hemde max. 300000 lerde motor yenilicem , ama suan 10w40 ile 500.000 i oldururum . Rahat. motoru üretenin tavsiye etitği viskoziteye intihar diyen usta gibi olmak isterdim.. bol çay 3 şekerli muabbetli. arkadasim sen lafi beyninle gozunle dinlemiosun sanirim iyi oku.. 250.000 uzeri araca 5w30 koyulmaz yazmisim . Km si az olsa tm 5w30 koymak şart ama yuksek km de aşınma cok olacağı icin 5w30 koyulmaz Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Gokhan bey, karsinizdaki kisi sizden 20 yas buyuk olmakla beraber sizin tecrubenizi de 20' ye katlayacak kadar ford larin ve bir cok markanin icinde bulundu. Bu sebeple terbiyemizi bozmadan yazalim lutfen. 10 Yorum bağlantısı
Murat Altay1 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Yorumlari objektif yapan birine uslub tarziniz hos degil madem elestiri kabul etmek istemiyorsunuz o zmn bence burayada yazmayin derim gokhan bey 3 Yorum bağlantısı
Cem Işık 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Gökhan bey,tanımadan bilmeden arkadaşım diyerek lafı gözünle okumadığını iddia ettiğin kişinin kim olduğunu biliyormusun?bilmediğini tahmin ediyorum. Öğrenmeden de yorum yapma,hele böyle yorum yapacaksan hiç yorum yapma. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Dükkan kiralarına çok zam geldi bu sene Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Binlerce mühendis arge yapsın motorda 5-30 kullanılması gerektiğini uygun görsün, sanayideki usta kalın yağ atarak sorunu çözsün ne güzel Burada insanlar size doğru bir şeyler söyleyerek kazanç elde etmiyorlar, iyiliğiniz için tavsiyeler. Böyle devam ederse motoru rektefiye edeceğiniz zaman masrafınız çok olacak. Gerçi bu zamanda böyle yağ koyup motorun hatalarını gizleyerek satan da çok o ayrı kansızlık Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 45 yılık usta ama, oğlunu eğitememiş.. Yazık. Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 gökhan bey bu forumdaki kalitenin saygının aile ortamının herkesin büyük küçük yerini bildiğinin farkında değilsiniz olduktan sonra bu forumda yer bulabilirsiniz Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 45 yılık usta ama, oğlunu eğitememiş.. Yazık. Bir 45 yıl daha geçse olur mu ? Yorum bağlantısı
gokhan gunay 21 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2016 Bakın castrol, mobil, elf vb yuzlerde uluslararasi firmalar bunlarin binlerce kihendisleri var adamlar 10w40 yag uretirken sertifika olarak a3a1 vs bi suru siniflara ayiriyorlar fordun kendi ureticisi belli markaya 5w30 konacak dendiginde o sartlarda yeni motor icin en ideal olani soyluyor , ama hic bir ford fabrikasi uretim sonrasi denemelerinde 100.000 km ve daha sonrasi motor icindeki aşinmalardan dolayi test yapmiyorlar yani o anki motorun durumu icin 10w40 s gecilip gecilmiyeceginin testi yok bu durumda gorev muhendislere dusuyor veya teknisyenlere ve yag firmalari castrol mobil vs dikkat ettiyseniz yuksek km deki araclar icin benzin veya dizel siniflara ayirarak aşınma onleyici motor koruyucu yaglar uretiyorlar ve belirtiyorlar bunu tum benzinli araclarda kullanilabilir diye , yani olay şu kisaca, ford yuksek km ye ulastiginda motor su yagi kullan demiyor sadce fabrika uretimindeki uygun yagi soyluyor , ilerisi icin bu yag gecerli deil bilmem anlatabildimmi yine tercih sizin , fabrika uretimindeki yeni motora 5w30 kullan dediyse 10yaşından sonea veya belli km den sonra o yagi kullanmak motora zarar verir aşınma daha cok olur .0km-200.000 (5w30). 200.000-300.000 (10w40) tabi bu km ler degisebilir motor durumuna gore . Mesele bu yani Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 genlde gözümle dinleyemiyorum orrası doğru kulak hep açık ama motordaki yağ segmanı sıyıramayıp egzos sürecine yağı kaçırınca yüksek vizkoziteli veya galeri katkılı yağ dolumu ile egzodan çıkanı kesince motor düzelmiş olmaz. milyon km ye ulaşmakta görecedir. bol rom ekonomizer katılakatıla da gider de bu zamane motordaki katalizatörleri ne yapacacağız? 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Ustalık yılla olmaz bir kere, ben mesleğimle ilgili çok adam yetiştirdim yetişmesine katkıda bulundum. Kafamı kurcalayan birşey olursa sorarım makul ve mantıklı çözüm üreten fikir alırsam gurur duyarım. Atalarımız akıl akıldan üstündür der. Yıllarca çalışarak usta olunmaz, ancak prim doldurulur emekli olunur. Babanızı tenzih ederim ayrıca. Kendisine bu konuyu okutun lütfen eğer mümkünse ve sizden üretici tavsiyesi olan 5/30 yerine 10/40 yağ kullanınca motorda neler değişiyor bunu açıklamanızı rica ediyorum. Benim arabamda 250 bin km. oldu mantıklı birşey ise üstünde kafa yorarım.. Yorum bağlantısı
gokhan gunay 21 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2016 genlde gözümle dinleyemiyorum orrası doğru kulak hep açık ama motordaki yağ segmanı sıyıramayıp egzos sürecine yağı kaçırınca yüksek vizkoziteli veya galeri katkılı yağ dolumu ile egzodan çıkanı kesince motor düzelmiş olmaz. milyon km ye ulaşmakta görecedir. bol rom ekonomizer katılakatıla da gider de bu zamane motordaki katalizatörleri ne yapacacağız? caglar bey yag yanmaya devam eder demistiniz , hayir yanmaz yuksek vizkoziliteli yag bunun icin iddasinads girebilirim misal ornek vereyim ben 5w30 kullanirken 1000 km de yag simsiyah oluyordu ve yaniyordu 1tl ye yakinda eksiltiyordu , 10w40 kullanmaya basladigimda 5000 km de eksilme dahi olmadi ve yagi kontrol ettigimde siyahlasma dahi yoktu gayet temiz duruyordu , bu nasil oluyor peki yagin kirlenmesi lazim deilmi ama tertemiz duruyor castrol veya mobil den baska yag tercij etmekte mantiksiz cunki bir tek bu iki firma milyondolar harcayip sayisiz test denemeler yapip yaglarini piyasaya suruyor icindeki ozel minerallerle Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 temiz çıkan yağ motoru korumuyor demektir.. fuchs tercih edilmez mi? 1 Yorum bağlantısı
gokhan gunay 21 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2016 temiz çıkan yağ motoru korumuyor demektir.. fuchs tercih edilmez mi? caglar bey iki sefer ozel madde ile temizledim motor yag değişimi oncesi bunu her yag degisimi oncesi yapiyordum ama yag10w40 a gectigimde daha iyi etkisini gordum ben ona yoruyoruk yorumu ve asinma yanma olmadigi icin yag kendini koruyor ozelligini gec yitiriyor , bazen subap kecelerden yag kacirir ve yanar motoru actirip degistirtsem duzelir bendeki ama gerek duymuyorum suan , birde motor yenileme ustasi tanidik var bizim ona gelen araclarin cogu yag dan deil tam tersi bu borpower vb bi suru motor koruyucu sivilar filan kullandigindan yag ile birlikte motoru actiklarinda sakizimsi bir tabala kaldigini goruyorlarmis sordugunda kullandinizmi diye 50.000 100.000 km once kullanmistim diyorlarmis ve her 10 aractan 4 5 i motor yenilemeye giden icleri boyleymis yani birpower ve benzero urun kullanip motoru kurtarayim filan diyenlere inanmamak lazim oyle birsey olsa castrol mobil vb yag firmalari iclerine karistir.) Piyasaya surer Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 fuchs.. yağ markası mobil yerine kullanılmaz mı? yağ katkısı ayrı konu Yorum bağlantısı
Cihan Topçu 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Fiesta 1.25 98 model motor yağı konusunda araştırma yaparken rastaladım.200 bin km sonrasında 10w40 motor yağının kullanılması daha iyi sonuç vereceği yazılmış.sizin tavsiyeniz nedir. acil olarak dönüş yapabilirmisiniz.aracımda biraz yağ eksiltmesi gözlemledim yağ değişimden 3000 km sonrasında gözle farkedilir bir yağ eksiltmesi olmus 2 cm kadar .herhangi bir akıtma vs de olmamıs. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Yag cubugunuzun bi resmini paylasabilir misiniz? 10bin km ye kadar 2 cizgi arasinda eksilme normaldir. Yaklaşık 800ml ye tekabül eder. Siz 5-30 kullanmaya devam edin. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 20w40 koyun o zaman 10.000 km 200ml eksiltir [emoji4] Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Bilgi öğrenilip öğretilebilir ama uslup için bu geçerli değildir.. Bu sebeple Gökhan Bey'in üyeliğini sonlandırıyorum.. Biz konuyu tartışmaya devam ederiz... 8 Yorum bağlantısı
Recommended Posts