Osman Özdemir2 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 Arkadaşlar merhaba, başlıkta da belirtiğim gibi arabam 2011 lpg li sedan otomatik focus.ve bakımlı olmasına rağmen uzun yolda beni adeta hayattan soğuttu. bu hafta perşembe gecesi ankara ya ve cumartesi sabahı izmir e gittim sadece eşim ve çocuğumla araba rampalarda adeta ölüyor. Kamyonların arasına zor atıyorum kendimi. 140 la girdiğim rampada 80 km ye kadar düşüyorum oda vitesi manuel e alıp gaza sonuna kadar basarak oluyor. Bunu yapmamın nedeni vites "D" konumunda olunca gaza sonuna kadar bastığımda (gazın altındaki düğmeye basmayacak kadar) vites düşmesin diye. Her arabamı böyle yoksa benim araba mı böyle.Düşünceme göre bu motora ve bu kasaya 4 vitesli şanzuman az geliyor. En az 5 oranlı olmalıymış. Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 vites sayısı son dişli oranını etkilemez. uzun yolda 80 e kadar düşüecek bir rampa olmamalı . araç içi 500 kg yüklü değil ise. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 Lpg sistemine baktınız mı hic bakımlarını kontrollerini falan ? Yorum bağlantısı
Çözüm Emre Kırtman 20 Ağustos 2016 Çözüm Paylaş 20 Ağustos 2016 2011 sedan comfort otomatik bendede var. 2 yıldır kullanıyorum. 1,5 senedir lpg var. Bizim araçlar 100 bg olanından birde şanzıman 4ileri otomatik olunca rampada bayılmasın da ne yapsın. Vites D konumunda rampa çıkarken 80 km/h hıza düşmeden vitesi 3e almıyor. Bu durum rampada kamyonların beni geçmesine sebep oluyor. Doğal olarak bende rampa uzun ise 100km/h hızın altına düşünce manuele alıp 3e alıyorum (3500-4000 devir arası) ve rampayı çok kayıp olmadan atlatıyorum. Zaten bizim araçlar performans için düşük. Ama düz yolda 200ü rahat gördüğü doğrudur. Vites geçişlerinde sıkıntı vuruntu yoksa hiç kafana takma. Yok rampada da düzde gittiği gibi gitsin diyorsan 2. Vites dip gaz 120yi görüyor. 1 Yorum bağlantısı
Turhan Onat 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 4 ileri tam otomatik 2006 model sw olanınını kullandım. Rampalarda manuel gideceksiniz malesef. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 pedal altındaki tuş ne işe yarıyordu? Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 2 sene SW 100bg yarı otomatik kullandım Muş-İstanbul-Eskişehir-Samsun arası çok gezdim 20 günde 9000km yol yaptım malesef aynı sıkıntı bende çok yaşadım bu durumda yaptığım arabam iyi ama ben basmıyorum sağdan sağdan efendi efendi gidiyorum demek oldu şaka bir yana 4 vites LPG'de oluca rampada ister istemez zorlanıyor. Vites geçişleri sarsıntısız, şanzıman yağınıda zamanında değiştiriyorsanız sıkıntı olmaz. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Rampada benzine çekin ciğerleri açılsın biraz. Yorum bağlantısı
Kutay Altunordu 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Aynı mevzu akrabada megan 2 dede var otomatık 4 ileri sırf rapmalarda kalıyor diye satası vardı otomatıklerin hepsi boyle heralde bizimkilerle rampada vites bile yükseltebiliyosun oyle alıyor araç 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 eski nesil klasik türbinli şanzımanlarda verim düşüktür. buna yüklü raç ve yokuş ta gelince performans az olur Yorum bağlantısı
Vedat Bulut 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 1 saat önce kuşadasından geldim.Araç 2011 otomatik lpgli ve araçta 5 yetişkin 3 çocuk vardı.Kuşadası çıkışındaki rampaları bilirmisiniz,orada sol şeridi kapatıp geldim ama manuel modda.Ama biliyorum ki sağ şeride geçsem veya sol şeritte dursam bir daha o ivmeyi yakalayamayacam.Sadece düzlük yerde astra 1.4 turbo epey farkı açtı.Bizim araçlar böyle,rampayi gördünüz mü hemen manuele alacaksınız.Yoksa bayılır kalırsınız.5 yıl 108 bin km oldu.Bu arada yakıt tüketimi cok az geldi yol bilgisayarında,7.5..Lpg tüketimi için bunu kaçla çarptigimizi unuttum ama nen bu yükle ve duz yolda yaptigim 110-120 km hızda 8,5 tüketim beklerdim. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 22 Ağustos 2016 Paylaş 22 Ağustos 2016 Uşak girişindeki viraj ise eğer oradaki rampa da 80 e düşüyorsanız normal. hem dik, hem virajlı hem de uzun bir rampa. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Ağustos 2016 Paylaş 22 Ağustos 2016 Arkadaşlar merhaba, başlıkta da belirtiğim gibi arabam 2011 lpg li sedan otomatik focus.ve bakımlı olmasına rağmen uzun yolda beni adeta hayattan soğuttu. bu hafta perşembe gecesi ankara ya ve cumartesi sabahı izmir e gittim sadece eşim ve çocuğumla araba rampalarda adeta ölüyor. Kamyonların arasına zor atıyorum kendimi. 140 la girdiğim rampada 80 km ye kadar düşüyorum oda vitesi manuel e alıp gaza sonuna kadar basarak oluyor. Bunu yapmamın nedeni vites "D" konumunda olunca gaza sonuna kadar bastığımda (gazın altındaki düğmeye basmayacak kadar) vites düşmesin diye. Her arabamı böyle yoksa benim araba mı böyle.Düşünceme göre bu motora ve bu kasaya 4 vitesli şanzuman az geliyor. En az 5 oranlı olmalıymış. Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler. Neden D de vites düşmesini istemiyorsunuz? Manuele alınca kaçıncı viteste 140 tan 80 e düşüyorsunuz? Devir düşüyorsa vites küçülteceksiniz, normali budur. Otomatik araç,zaten düğmeye basmayacak kadar gazı kökleyince 1 vites düşürür. Düğmeye de basacak kadar olursa +1 vites daha düşürür.Tamam 2. vitese düşmeyin ama devir düştüyse 3. vitese düşüp öyle devam etmelisiniz. Yorum bağlantısı
Osman Özdemir2 22 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2016 2011 sedan comfort otomatik bendede var. 2 yıldır kullanıyorum. 1,5 senedir lpg var. Bizim araçlar 100 bg olanından birde şanzıman 4ileri otomatik olunca rampada bayılmasın da ne yapsın. Vites D konumunda rampa çıkarken 80 km/h hıza düşmeden vitesi 3e almıyor. Bu durum rampada kamyonların beni geçmesine sebep oluyor. Doğal olarak bende rampa uzun ise 100km/h hızın altına düşünce manuele alıp 3e alıyorum (3500-4000 devir arası) ve rampayı çok kayıp olmadan atlatıyorum. Zaten bizim araçlar performans için düşük. Ama düz yolda 200ü rahat gördüğü doğrudur. Vites geçişlerinde sıkıntı vuruntu yoksa hiç kafana takma. Yok rampada da düzde gittiği gibi gitsin diyorsan 2. Vites dip gaz 120yi görüyor. sonrada 3-4 devam... #emrkrtmn Olay aynen böyle hocam. Rampada benzine çekin ciğerleri açılsın biraz. denedim , hikaye abi banamısın demiyor eski nesil klasik türbinli şanzımanlarda verim düşüktür. buna yüklü raç ve yokuş ta gelince performans az olur hiç yük yok usatm. 2 bavul okadar 1 saat önce kuşadasından geldim.Araç 2011 otomatik lpgli ve araçta 5 yetişkin 3 çocuk vardı.Kuşadası çıkışındaki rampaları bilirmisiniz,orada sol şeridi kapatıp geldim ama manuel modda.Ama biliyorum ki sağ şeride geçsem veya sol şeritte dursam bir daha o ivmeyi yakalayamayacam.Sadece düzlük yerde astra 1.4 turbo epey farkı açtı.Bizim araçlar böyle,rampayi gördünüz mü hemen manuele alacaksınız.Yoksa bayılır kalırsınız.5 yıl 108 bin km oldu.Bu arada yakıt tüketimi cok az geldi yol bilgisayarında,7.5..Lpg tüketimi için bunu kaçla çarptigimizi unuttum ama nen bu yükle ve duz yolda yaptigim 110-120 km hızda 8,5 tüketim beklerdim. bende izmir gümüldür den geldim hemen hemen aynı yolu kullandık. o izmir çıkışında ki rampada benzinle çıktım ama durum aynı.Bundan önce bende honda jazz vardı 7 ileri otomatik. onda hiç böyle olmuyordum. hemde 1.4 motor. Uşak girişindeki viraj ise eğer oradaki rampa da 80 e düşüyorsanız normal. hem dik, hem virajlı hem de uzun bir rampa. her rampada usta. Acaba spor hava filtresi taksak 2-3 hp daha alırmıyız Yorum bağlantısı
Metin Çilo 24 Ağustos 2016 Paylaş 24 Ağustos 2016 vites sayısı son dişli oranını etkilemez. uzun yolda 80 e kadar düşüecek bir rampa olmamalı . araç içi 500 kg yüklü değil ise Çağlar bey uzun yolda araç hızını 80km nin altına bile düşüren bir rampa var , bilenler bilir Pozantı - Adana arası. 2-3 km ama arabalar resmen ölüyor. Yorum bağlantısı
Osman Özdemir2 25 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2016 vites sayısı nasıl nasıl etkilemez ? zaten vites dediğimiz dişlilere verilen isimdir aslında, ve bu dişliler birbirine yakın büyüklükte olursa aracın motoru hiç devirden düşmeden en yüksek dişliye kadar gider. Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 25 Ağustos 2016 Paylaş 25 Ağustos 2016 Allahım esirgesin, dizel focusun gözünü seveyim. 4 kişi full bagaj ne Tekir yokuşu ne de Gözne yokuşu, klima açıkken dahi banamısın demiyor. [emoji574] Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 25 Ağustos 2016 Paylaş 25 Ağustos 2016 Benim araba focus değil ama 4 vites otomatik. Aynı durum benim arabada oluyordu. Yokuşu gördüm mü önce lpg yi kapatıp deviri yükseltiyorum. yokuşu rahat çıkıyorum. Sağolsun 1.4tdci fiestamdan alışmıştım yokuş başında deviri yükseltip hızımı alıp çıkmayı. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ağustos 2016 Paylaş 26 Ağustos 2016 Aynı araç bende de vardı. En son Marmaris yokuşlarında beni kanser edene kadar. Hatta o kadar kanser olmuştum ki 2.0 TDI A4 almıştım Dik ve uzun soluklu yokuşlarda yaşadıklarınız gayet normal. Bu gibi durumlarda manuel kullanın.. Yorum bağlantısı
Onur BOYACI 28 Ağustos 2016 Paylaş 28 Ağustos 2016 Alın benden de o kadar Yokuşu gördüğümde hızım 100'e düştüğü anda manuele alıp 3. vitese düşüyorum daha fazla yavaşlamıyor araç. Hatta çoğu zaman hızlanıyor. Çoğu zaman sol şeritte diğer arabaları sollayarak çıkıyorum yokuşları. İşin sırrı vites düşürmekten çekinmemek. 80'e düştüğümde illa hızlanmak istiyorsam 3. vitesin deviri yetmiyor hızlanmaya 2. vitese düşüyorum araba 4000-4500 devire çıkıyor ve hızlanıyor. 100'ü görünce 3'e alıp devam ediyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Uçar 18 Eylül 2016 Paylaş 18 Eylül 2016 110 hp lik 2006 tdci trend otomatik den 100 hp lik 2011 benzinli otomatiğe geçtiğimde özellikle yokuşlarda performansın bu kadar fark edeceğini ben de tahmin etmemiştim.Yokuşta manuele geçiyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts