İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2006 1.4 Comfort Klima Sorunu

Erdi Tepe

Recommended Posts

Sevgili Forumdaşlar,

Daha önce bu konu acildi mi bilmiyorum. Aracimin klimasi cok garip davraniyor. Şöyle ki:

Kafasina gore calisiyor veya calismiyor. Bazen 1 hafta bazen 2 gun bazen de sadece sabahlari bazen de sadece nemli ve yagmurlu havalarda vs.

Klima tusuna bastigimda isigi yanmiyor. Hani isigi yansa da sogutmasa dicem ki gazinda sıkıntı var. Ama oyle degil. Devreye hic girmiyor. Calisti mi sogutmada bir problem yok on numara. Sanirim problem elektriksel. Oto elektrikcisine sordum dedi ki hic gormedim boyle birsey. Ben klima basinc müsüründen olabilecegine dair bir yazi okudum fakat anlamadim. Boyle bir durumla karsilasan oldu mu?

Ne yapabilirim bu konu hakkinda?

Tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Kronik problem midir bilmem ama, klima tuşu tırnaklarından kopabiliyor. Benim arabada da öyle. Bu yüzden klima düğmesi temazsızlık yapabiliyor altındaki tuş ile. Kontrol etmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Haluk Gümüş

Teyp kısmındaki çerçeveyi çıkararak klima buton kısmına ulaşabilir, temassızlık, gevşeme varsa halledebilir ya da bir sprey ile o bölgeyi temizleyebilirsiniz.

30dwq.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

devreye girmediği an elektrikçide kontrol edilmeli. büyük ihtimal gaz basıncını ookuyamıoyr. o zaman devreye girmez.

Yorum bağlantısı

devreye girmediği an elektrikçide kontrol edilmeli. büyük ihtimal gaz basıncını ookuyamıoyr. o zaman devreye girmez.

Gaz basincini okumasini sağlayan klima basinc müşürü olabilir mi? Hani şu motorun sağ ön teker tarafinda bulunan şey. Sanirim dogru anlattim :) ben ondan suphelenerek gecen gun ona wd-40 sıktım belki duzelir diye. Ama olmadi tabi. Neden sıktıysam :)
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bugun klimaciya gittim. Klima gazini kontrol etti ve sigortaya bakti. Sknti yok bunlarda ön panelin degismesi lazim. Onu da zor bulursun dedi. Bulursan degistiririz dedi. Paneli söküp bakma zahmetinde bile bulunmadi. Ben de baska bir elektrikciye gittim. Durumu anlattim. Panelde bir sknti oldugunu dusunmedigini fakat düzeni komple kontrol etmesi gerektigini soyledi. Ben de sali gunu birakacam araci. Bakalim problem nereden cikacak. Eğer ön panelin degismesi gerekirse nereden bulabilirim?

tarihinde Erdi Tepe tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erdi Tepe

Hangi elektrikciye sorduysam klima kontrol kumandasinin degismesi gerektigini soyledi. Bir iki yerde sordum sıfırı 350 TL orijinal dediler. Çıkmasını bulabilecegim bir yer var midir ya da yardimci olabilecek biri?

HUAWEI P7-L10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Toker

havalandirma dugmesi 0 konumundayken sicak veya soguk az da olsa uflemesi mevcut bu durum normalmidir ?

Araç hareket halindeyken üfler, polen filtresinin temiz olduğunun işaretidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...