İçeriğe Yönlendir

Hobi Bahcesi Hakkında

Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Bir süredir şöyle ufak bir arsa alayım, çevresini çevireyim, ufak bi kulübe yapayım, ağaçlar dikeyim diye düşünüyorum. İleride çocuk büyüyünce de toprak görsün güzel zaman geçirsin.Sürekli ilanlara bakıyorum ancak adını bile duymadığım yerlde oldukça dengesiz fiyatlar var. Daha önce de hiç arsa almadım. Aramızda bu işleri bilen varsa her tür tavsiyeye açığım. Fiyatı artmasa da olur. Ileride aynı fiyata satabilsem yeter.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

arsa fiyatı düşmez. ama elinden kaptırılmayacak şekilde türden olmalı hukuki nedenlerle. bir de su olmalı. elektrik sorun değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Arsalar genelde imarli oldukları icin fahis fiyatlar isteniyor, örneğin tekirdagda 500m2 arsaya 90-100 bin tl fiyat isteniyor ama

Tarla almak istersen dönümü 6-7bin lira, tabi yerine gore değişiyor

Yorum bağlantısı

aski de çalışan bir memur olarak kesinlikle su işi halledilmiş bir yer almanızı tavsiye ederim. çünkü kurum olarak hobi bahçelerine su verilmesine iyi yaklaşılmıyor. kaldı ki kuraklık olduğu zamanlarda bahçelere bile bağlantı yapılmamıştı. bu tür işlere gireceksiniz kesinlikle belediyelerden satılan yerleri almanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Bulacağınız yer sürekli elinizin altında olacak bir yer olsun. Kaldığım lojmanda ot ve tiken sarmış bir yer vardı. Kurum amirleri ile görüştüm burada hobi bahçesi yapabilir miyim diye. Olumlu sonuç alınca başlamıştım. Evden su çekip damla sulama yapmıştım. Oğlumla birlikte harika vakit geçirdik. Kafa dağıtmaya da birebir oluyor. Hatta 200 kg a yakın domates ve bir o kadar başka şeyler olmuştu :) Kesinlikle tavsiye ederim.

Hergün izlemek ve takip etmek çok keyif veriyor. Damla sulama yaparsanız hem masrafsız oluyor hemde vakit almıyor.

Y4rkaj.jpg

kEnBar.jpg

RQokRa.jpg

aX23aB.jpg

Yetmez gibi arı olayına da girmiştim 4 kovanla şimdi 10 kovanım var.
Saf kekik balı :)
3AYLJr.jpg

Wb1kRN.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Su büyük sıkıntı. Kuyu açmak için bile birçok prosedür var.

arsa fiyatı düşmez. ama elinden kaptırılmayacak şekilde türden olmalı hukuki nedenlerle. bir de su olmalı. elektrik sorun değil.

ben imarsız 20-30 liralık birşey bakıyorum. Hatta adını hiç duymadığım ilçelerde 5 dönüm 10 bin liraya bile arsalar var ancak nasıldır bilmiyorum.

Arsalar genelde imarli oldukları icin fahis fiyatlar isteniyor, örneğin tekirdagda 500m2 arsaya 90-100 bin tl fiyat isteniyor ama
Tarla almak istersen dönümü 6-7bin lira, tabi yerine gore değişiyor

Belediyelerin sattığı imarsız tarla statüsünde hiç arsa görmedim. Genelde imar geçmiş ve yüksek tutarlar istenen yerlerin ilanları çıkıyor karşıma.

aski de çalışan bir memur olarak kesinlikle su işi halledilmiş bir yer almanızı tavsiye ederim. çünkü kurum olarak hobi bahçelerine su verilmesine iyi yaklaşılmıyor. kaldı ki kuraklık olduğu zamanlarda bahçelere bile bağlantı yapılmamıştı. bu tür işlere gireceksiniz kesinlikle belediyelerden satılan yerleri almanızı tavsiye ederim.

Çok güzel görünüyor. İşte benim kafamdaki de aynen bu şekilde. Siz şanslıymışsınız ki yanı başınızda yer bulmuşsunuz. Yeri ayarlarsam yapılacaklar hakkında sizden yardım isterim.

Bulacağınız yer sürekli elinizin altında olacak bir yer olsun. Kaldığım lojmanda ot ve tiken sarmış bir yer vardı. Kurum amirleri ile görüştüm burada hobi bahçesi yapabilir miyim diye. Olumlu sonuç alınca başlamıştım. Evden su çekip damla sulama yapmıştım. Oğlumla birlikte harika vakit geçirdik. Kafa dağıtmaya da birebir oluyor. Hatta 200 kg a yakın domates ve bir o kadar başka şeyler olmuştu :) Kesinlikle tavsiye ederim.

Hergün izlemek ve takip etmek çok keyif veriyor. Damla sulama yaparsanız hem masrafsız oluyor hemde vakit almıyor.

Arsa konusunda birkaç kriter belirledim.

1-Ankara"ya en fazla 45dk-1saat mesafede olmalı

2-Sulama suyu olmalı

3-en az 500m2

Bölge bölge bakıyorum. Akyurt a yoğunlaştım şu ara.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

HAzır konu açılmışken, geçenlerde bir patent başvurusu incelerken dikkatimi çekti,

Girişimci ege 'de 20 dönüm kadar arsasına akıllı sulama sistemi kurmuş,

facebook'ta ki famville benzeri bir uygulamanın gerçek halini hayata geçirmiş, araziyi 20-30 m2 gibi parçalara bölmüş, online tohum/fide alıp tarlama ek diyorsun,24 saat kamerayla izliyorsun..Tarlan kurudu vs gibi sms ler gelip uyarıyor seni.  Sula diyorsun, yeterli olgunluğa erişince hasat et diyorsun.. Çok hoşuma gitti uygulama. Toprağa dokunmak gibi olmasa da güzel bir girişimcilik örneği.

KArgo ile senin uzaktan ekip biçtiğin ürünler evine geliyor..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Yenimahalle Çankaya gibi büyük belediyelerin hobi bahçesi satışı

Vardı onları tavsiye ederim

Biraz araştırdım ancak karşıma çıkmadı. Bu satışları nereden sorabiliriz. "tanıdık" gerekir mi :)

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Abi hayal ettiğim hayatı yaşıyorsun :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ne olursa olsun evden 1 saatlik uzaklıktaki bahçeye gitmek bir süre sonra eziyet olur. Gölbaşında Haymana yolu üzerinde biraz küçük olsun ama yakın olsun..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Sürekli elinizin altında olmalı. Tabi sebze falan ekecekseniz. Ağaç dikecekseniz sorun değil. Size tavsiyem 1 dönüm kadar tanıdıklarınızın olduğu yerden alın. Kesinlikle sulama sorunu olmasın. İçine farklı farklı meyve ağaçları dikin. Örneğin; 2 elma 2 kayısı 2 erik vb.. ilerde belki çok severseniz içine küçük bir prefabrik ev bile kurabilirsiniz.

Bu dediğim olay Isparta gibi küçük yerlerde uygun fiyata yapılır. Bizim köyde 20 000 liraya 2 dönüm tarla alınır. Tam fiyat bilmemekle beraber 20 000 lirayada prefabrik ev yapılır. Eğirdir golünün hemen yani. Canın mı sıkıldı git balık tut. Orada 2 hafta kalmak , antalyada 5 yıldızlı otelde kalmaktan daha çok rahatlatıyor insanı.

Bizim köyde böyle bir tarlamız vardı. Her çeşit meyve ağacı olan. Tabi tarla evimiz yoktu. Ben lise ve universite okurken yazları giderdim. Ağaçlara ilac falan atmazdık. Bu yüzden meyvelerimiz marketlerde ki kadar pürüzsüz olmazdı , sadece daha sağlıklı olurdu. Dedemin eşşek arabası vardı. Onunla giderdim tarlaya. Güzel günlerdi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Haklısın ancak yakın yerlerde 100-200m2 yi 20-30 bin liraya veriyorlar. O da pek mantıklı durmuyor. Akyurt tarafında birkaç alternatif buldum ancak birçoğu hissesi ve bu hisse işine girmeyi hiç düşünmüyorum. Biraz da gölbaşı tarafına bakayım.

örnek;

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-ahmetadil-koyunde-satilik-500-m2-hobi-bahcesi-333979231/detay/

Telefonda 23 olur dedi, suyu varmış sadece bağlantısı kalmış. Büyük bir parseli 500 er m2 ye bölüp hobi bahçesi yapmışlar. burayı alırken de dava açmayacağınla ilgili bir kağıt imzalaman lazım dedi. tam anlamadım ancak hisse ile ilgili bir durum sanırım.

Ne olursa olsun evden 1 saatlik uzaklıktaki bahçeye gitmek bir süre sonra eziyet olur. Gölbaşında Haymana yolu üzerinde biraz küçük olsun ama yakın olsun..

İlk etapta ağaç dikmeyi , sonrasında ise ufak bir prefabrik koyup ağaçlar da büyüdüğü zaman haftasonları gitmeyi planlıyorum. Aslında eşimin ailesi Nallıhan"da oturuyor. Oradalarda bile merkeze yakın yerlerde 1 dönüme 50-60 bin lira istiyorlar. Ancak nallıhan Ankara"ya da pek yakın sayılmaz( 155km)

Sürekli elinizin altında olmalı. Tabi sebze falan ekecekseniz. Ağaç dikecekseniz sorun değil. Size tavsiyem 1 dönüm kadar tanıdıklarınızın olduğu yerden alın. Kesinlikle sulama sorunu olmasın. İçine farklı farklı meyve ağaçları dikin. Örneğin; 2 elma 2 kayısı 2 erik vb.. ilerde belki çok severseniz içine küçük bir prefabrik ev bile kurabilirsiniz.

Bu dediğim olay Isparta gibi küçük yerlerde uygun fiyata yapılır. Bizim köyde 20 000 liraya 2 dönüm tarla alınır. Tam fiyat bilmemekle beraber 20 000 lirayada prefabrik ev yapılır. Eğirdir golünün hemen yani. Canın mı sıkıldı git balık tut. Orada 2 hafta kalmak , antalyada 5 yıldızlı otelde kalmaktan daha çok rahatlatıyor insanı.

Bizim köyde böyle bir tarlamız vardı. Her çeşit meyve ağacı olan. Tabi tarla evimiz yoktu. Ben lise ve universite okurken yazları giderdim. Ağaçlara ilac falan atmazdık. Bu yüzden meyvelerimiz marketlerde ki kadar pürüzsüz olmazdı , sadece daha sağlıklı olurdu. Dedemin eşşek arabası vardı. Onunla giderdim tarlaya. Güzel günlerdi.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

O domateslerin salatalıkların kokusu geldi resmen.  Sıcak ekmeğe  peynir ile yatıracaksın o gençleri, birde karpuz kıracaksın yanına.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

ben imarsız 20-30 liralık birşey bakıyorum. Hatta adını hiç duymadığım ilçelerde 5 dönüm 10 bin liraya bile arsalar var ancak nasıldır bilmiyorum.

Bahsettiğiniz fiyatta olan yerlerin genel açıklaması,

1. Yolu yok, ulaşımı çok zor

2. Elektrik - su yok 

3. Belediyenin hiçbir hizmetinden yararlanamaz

4. Orman alanında kalmaktadır

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

izmirde belki yoktur da Ankara var alternatifler . hele ikincisi aslında tam aradığım gibi ancak biraz küçük. Evime 37km mesafede.

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-golbasinda-500-m2-yapili-bahceler-226070375/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-tek-tapu-guney-ankara-projesi-icinde-arsa-293919395/detay/

Bahsettiğiniz fiyatta olan yerlerin genel açıklaması,

1. Yolu yok, ulaşımı çok zor

2. Elektrik - su yok 

3. Belediyenin hiçbir hizmetinden yararlanamaz

4. Orman alanında kalmaktadır

Yorum bağlantısı
Hamit inan

O domateslerin salatalıkların kokusu geldi resmen.  Sıcak ekmeğe  peynir ile yatıracaksın o gençleri, birde karpuz kıracaksın yanına.

Kekik balına da bandıracaksın ekmeği :D 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

HAzır konu açılmışken, geçenlerde bir patent başvurusu incelerken dikkatimi çekti,

Girişimci ege 'de 20 dönüm kadar arsasına akıllı sulama sistemi kurmuş,

facebook'ta ki famville benzeri bir uygulamanın gerçek halini hayata geçirmiş, araziyi 20-30 m2 gibi parçalara bölmüş, online tohum/fide alıp tarlama ek diyorsun,24 saat kamerayla izliyorsun..Tarlan kurudu vs gibi sms ler gelip uyarıyor seni.  Sula diyorsun, yeterli olgunluğa erişince hasat et diyorsun.. Çok hoşuma gitti uygulama. Toprağa dokunmak gibi olmasa da güzel bir girişimcilik örneği.

KArgo ile senin uzaktan ekip biçtiğin ürünler evine geliyor..

Muhteşem Bir Fikir, Uzun Zamandır Böyle Yaratıcı Bir Fikir Görmemiştim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

izmirde belki yoktur da Ankara var alternatifler . hele ikincisi aslında tam aradığım gibi ancak biraz küçük. Evime 37km mesafede.

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-golbasinda-500-m2-yapili-bahceler-226070375/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-tek-tapu-guney-ankara-projesi-icinde-arsa-293919395/detay/

Yolu var  mı acaba?

3AYo5p.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...