Fatih Aldemir 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Arkadaşlar uzun zamandır C max in arka taraftan gelen sesin kaynağını arıyorum. Dün arka amortisördeki plastik boru gibi olan parçaya baktım. Benim araçta bu parça sabit değil. Yani sanki alt yada üst kısımdan bi yere takılı gibi imişte yerinden çıkmış gibi. Hasılı bu parça sabit mi olmalı yoksa boşta mı olmalı. Sanki bu ses yapıyor gibi. Fotoğraftaki görülen boru gibi plastik şey. etab5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Boru gibi plastik dediğiniz kısım, sol taraftaki kalın kısımdan bahsediyorsanız, amortisörün pistonunun girdiği yatağın muhafazasıdır. Değişimi vs mümkün değil. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Boru gibi plastik dediğiniz kısım, sol taraftaki kalın kısımdan bahsediyorsanız, amortisörün pistonunun girdiği yatağın muhafazasıdır. Değişimi vs mümkün değil. temsili foto o . söz konsu parça ayrı satılıyor. yerinden çıkmıştır veya sabitlenen yeri çatlaktır. toz önceliyici bir parça. sabit değilse tıkır takur ses yapar. 2 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Aynı sıkıntı bende de var. Ama henüz üzerine düşmedim. Bişey bulursam çözüm olarak, burada paylaşırım. C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Amortisörün üst tarafından bu muhafazayı tutan sert sünger tarzı bir malzeme var, zamanla çürüyor ve plastik boru boşa çıkıyor, daha sonra da amortisör mili üzerinde serbest bir şekilde geziniyor. Her kasiste, pütürlü asfaltta gürültü kaynağı oluyor. Yenisini alıp değiştirmek de çok olumlu sonuçlanmıyor. Ben de çok uğraşmıştım. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 (düzenlendi) Amortisörün üst tarafından bu muhafazayı tutan sert sünger tarzı bir malzeme var, zamanla çürüyor ve plastik boru boşa çıkıyor, daha sonra da amortisör mili üzerinde serbest bir şekilde geziniyor. Her kasiste, pütürlü asfaltta gürültü kaynağı oluyor. Yenisini alıp değiştirmek de çok olumlu sonuçlanmıyor. Ben de çok uğraşmıştım. Onu sabitlemenin başka bir yolunu bulmak lazım o vakit... 2 Eylül 2016 tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi Tapatalk imzamızı kapatalım. ;) Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Onu sabitlemenin başka bir yolunu bulmak lazım o vakit... ... Abi Tapatalk imzanı kapatır mısın? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Abi Tapatalk imzanı kapatır mısın? Teşekkürler. Böyle mi? [emoji1] Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 2 Eylül 2016 Yazar Paylaş 2 Eylül 2016 Amortisörün üst tarafından bu muhafazayı tutan sert sünger tarzı bir malzeme var, zamanla çürüyor ve plastik boru boşa çıkıyor, daha sonra da amortisör mili üzerinde serbest bir şekilde geziniyor. Her kasiste, pütürlü asfaltta gürültü kaynağı oluyor. Yenisini alıp değiştirmek de çok olumlu sonuçlanmıyor. Ben de çok uğraşmıştım.aynen abi üst tarafta sünger gibi bisey görünüyor. O zaman alt tarafına bi lastik vs yapıştırsak sesi kesebilir miyiz ki. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Lastik değil de, zıplamayı da önleyecek şekilde kalın bir keçe işe yarayabilir. Ancak doğrusu, plastik boruyu yerinde tutmaktır. Amortisörün milini dış etkilerden koruyor. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 3 Eylül 2016 Paylaş 3 Eylül 2016 Dün düşündüm biraz da. Bi vida sıkıversem mi dedim plastik boruya. Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 3 Eylül 2016 Yazar Paylaş 3 Eylül 2016 Vida olmaz da bence alt tarafa lastik gibi bisey yapabilir. Önümüzdeki hafta bakacağım inşallah bu soruna. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 3 Eylül 2016 Paylaş 3 Eylül 2016 Vida olmaz da bence alt tarafa lastik gibi bisey yapabilir. Önümüzdeki hafta bakacağım inşallah bu soruna.Hani bu banyoda bulunan havlu çubukları falan var ya o çubukları sabitlemek için sıkılan çok kısa vida gibi sıkmayı düşünmüştüm, yani plastik boru delinecek ama amortisör delinmeyecek, sadece vida plastiği itecek... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Eylül 2016 Paylaş 3 Eylül 2016 (düzenlendi) Dün düşündüm biraz da. Bi vida sıkıversem mi dedim plastik boruya.Ben, düz bir plastik (naylon) parçayı rulo şeklinde plastik borunun üst tarafına ve amortisörün üst tarafına sarıp, geniş kelepçe ile iki baştan tutturmuştum. Ancak biraz fazla yükte (kasiste) amortisörün alt tarafı iyice yukarı yaklaşıyor ve bu naylon parçayı da akordion gibi büzüştürüp bozuyor.Vida olmaz, amortisörü dışarı çıkarıp orijinal parça takmak lâzım. Benim aldığım parça da orijinal değilmiş. Amortisör yük nedeniyle oturduğunda, süngerimsi takoza yaptığı baskı nedeniyle plastik boru süngerle birleşim yerinden çatlayıp düşmüştü. [emoji19] 3 Eylül 2016 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 3 Eylül 2016 Yazar Paylaş 3 Eylül 2016 Anladım şimdi. Ama yine de olmaz sanki o iş. Borunun alt ucunda lastik yapışırsak bile keser bence sesi. Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 3 Eylül 2016 Yazar Paylaş 3 Eylül 2016 Bakıcam birazdan sanayiye gidiyorum...Hayırlı haberlerini bekliyoruz o zaman hocam Yorum bağlantısı
Önder Kuru 3 Eylül 2016 Paylaş 3 Eylül 2016 Hayırlı haberlerini bekliyoruz o zaman hocam İşte çözüm... Çürüyen kısmı söktüm attım bir yukarıdaki kısma sabitledim 2 Yorum bağlantısı
Murat Altay1 3 Eylül 2016 Paylaş 3 Eylül 2016 Opel corsa aracimda ayni sorun vardi brnde ileri dogru itekledim 3 gin once ses kesildi ama bugun tekrar basladi tekrar itekledim ses krsildi kesin cozum bulmak lazim Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 3 Eylül 2016 Yazar Paylaş 3 Eylül 2016 Önder hocam gayet mantıklı olmuş bu paylaşım için çok teşekkür ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 4 Eylül 2016 Yazar Paylaş 4 Eylül 2016 (düzenlendi) Şimdilik çok basit bi müdahele ile sorun çözüldü Üst taraftaki sünger yapı çok kötü olduğu için böyle idare edeceğim bi müddet. 4 Eylül 2016 tarihinde Fatih Aldemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Kuru 4 Eylül 2016 Paylaş 4 Eylül 2016 Şimdilik çok basit bi müdahele ile sorun çözüldü Üst taraftaki sünger yapı çok kötü olduğu için böyle idare edeceğim bi müddet. Ben pek fark göremedim (duyamadım) ama...[emoji53] Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 5 Eylül 2016 Yazar Paylaş 5 Eylül 2016 4. Ve 24. Saniyelere dikkat derseniz farkı daha iyi anlayabilirsiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts