Efe Özer 4 Eylül 2016 Paylaş 4 Eylül 2016 (düzenlendi) Merhaba.Arkadasimla konusmak icin telsiz almaya karar verdik.Bende daha once hic telsiz sahibi olmadigim icin cok merak ettim bu cihazlari alip denemek istiyorum.Alisveris sitelerinden uyduruk kalem pille calisan modellere bakarken gearbestte asagidaki modeli gordum hem turkiye fiyatindan cok daha ucuz hemde kaliteli biseye benziyor.Bu urunden ayri ayri 2 tane alip kullanmak istiyoruz.Bu konuda hic bir bilgim yok.Sadece 2 cihazi birbirine baglayip geyik yapcaz Sizce gumrukte sikinti yaratirlar mi yada bsy zannedip yasal islem flan baslatirlar mi bir fikrinizi almak istedim tesekkurler simdiden.Polis telsizi flan dinlenen bsy degil demi dizilerde dinliyorlarya frekansa grip yanlislikla bsy yapip basimizi derde sokmayalim aman http://www.gearbest.com/walkie-talkie/pp_184176.html 4 Eylül 2016 tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Eylül 2016 Paylaş 4 Eylül 2016 Zello niye kullanmıyorsunuz? 2-3km sınırla kalmayacağınız gibi internetin çektiği her yerde kullanabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 telsizle belli bi mesafe kullanabilirsiniz eğer aldığınız telsizi polis kanallarına açtırmazsanız sıkıntı yok dinleyemezsiniz açılırsa sıkıntı büyük Yorum bağlantısı
Misafir 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 Çağın gerisinde kalmış haberleşme cihazı. Acil bir durum için, sistemle çökerse araçta olsun diyorsanız tamam belki ama muhabbet için telsiz görevi gören Sani Bey'in de dediği gibi programlar var. Hatta bir ara nokia'larda kullanılan, taksicilerin de tercih ettiği bas konuş vardı. Yurtdışından gelirken telsiz vergisi nedeniyle ek maliyet çıkabilir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 Bunun çok benzeri bende var Efe,kullanmak çok zor,daha doğrusu ayar yapmak çok zor,cızırtı harici hiç bir ses duyamadım henüz.teknosa vs satılan telsizler çok daha rahat kullanılıyor. Telsizi bir hevesle aldım, içinde 50 türlü adını bile ilk kez duyduğum ayar menüsü var, aynı hızla dolaba koydum bir iki dün uğraşıp.. Belgesiz kullanmak riskli.. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 Bu cihazı kullanabilmeniz için amatör telsiz kimliğiniz olmalı. Amatör dediğime bakmayın, adı amatör ama profesyonel. Kıyı emniyetin yoılda 2 defa yaptığı sınava girmeniz gerekiyor. 2 Yorum bağlantısı
Sefa Şenyurt 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 (düzenlendi) Linkteki telsiz amatör cihaza benziyor, yani bahsedildiği gibi amatör telsizcilik belgesi ile kullanılanlardan. Ha belgesiz de kullanılabilir ama sıkıntı çıkabilir. Ayrıca kullanımı basit değildir ayarlar vs. Amatör telsizler tüm modeller aynı mı bilmiyorum ama, polis, jandarma gibi bazı frekanslara gönderim yapamaz, sadece dinlenebilir. Amaç sadece sohbet ise daha basit cihazlara bakabilirsiniz http://www.bimeks.com.tr/urun/139657/aselsan-mt-690-el-telsizi-pmr-ikili-set.aspx#commentsgibi. Lise yıllarımda CB (halk bandı dedikleri cinsten) kullanmışlığım var, bazen özlüyorum. Bazı uzak ülkelerdeki kullanıcılar ile konuştuğum dahi oluyordu. Telsizler 2000'li yılların başlarına kadar çok popülerdi, bazı şehir içi dolmuş hatlarında halen kullanılıyor. 5 Eylül 2016 tarihinde Sefa Şenyurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 İhtiyacı olana bendeki telsizi verebilirim.. Ben kullanamayacağım garanti. PMR ile devam en temizi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 UHF ve VHF bandında profesyonel telsiz kullanmak için Amatör telsizci olmanız gerekiyor. PMR dediğimiz walkie talkie telsizlerden alıp kullanabilirsirsiniz. ayrıca bu traz cihazların gümrüklerinde sıkıntı çıkabilir bu telsiz PMR olsa bile BTİK lisansı olmadığı için gümrüğe büyük ihtimal takılacaktır. PMR telsizler ise sizi 5 km alanda antenler birbirini görecek şekilde görüştürür, fiziki şartlara göre bu çekim alanı oldukça kısalır. Ayırca Pro telsizler ağırlıklı 5 Watt basar, PMR'larda 5 Watt güce yükselen telsizler piyasade mevcut. Zaten Profesynel telsizlerde OKTH yada bir Röle üzerinden kanal kullanmıyorsanız hiçbir işinize yaramaz. 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 5 Eylül 2016 Yazar Paylaş 5 Eylül 2016 İhtiyacı olana bendeki telsizi verebilirim.. Ben kullanamayacağım garanti. PMR ile devam en temizi Abi sendeki telsizin marka modeli nedir kurcalayabilirim ben hevesimi almak icin :)Tabi fiyatida sorayim. Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 Abi sendeki telsizin marka modeli nedir kurcalayabilirim ben hevesimi almak icin :)Tabi fiyatida sorayim. Boaofeng mi neydi efe, forumdan almıştım ama kullanamadım dediğim gibi .. Akşam bakayım Yorum bağlantısı
Efe Özer 5 Eylül 2016 Yazar Paylaş 5 Eylül 2016 Zello niye kullanmıyorsunuz? 2-3km sınırla kalmayacağınız gibi internetin çektiği her yerde kullanabilirsiniz. Daha once hic kullanmadigimiz icib merak ettik telsizle belli bi mesafe kullanabilirsiniz eğer aldığınız telsizi polis kanallarına açtırmazsanız sıkıntı yok dinleyemezsiniz açılırsa sıkıntı büyük Yok sadece iki cihazi birbirine bagliycaz Çağın gerisinde kalmış haberleşme cihazı. Acil bir durum için, sistemle çökerse araçta olsun diyorsanız tamam belki ama muhabbet için telsiz görevi gören Sani Bey'in de dediği gibi programlar var. Hatta bir ara nokia'larda kullanılan, taksicilerin de tercih ettiği bas konuş vardı. Yurtdışından gelirken telsiz vergisi nedeniyle ek maliyet çıkabilir. Saygılarımla. Aslinda icimizde deli merak var buyuk ihtimal 1 bilemedin 2 ay sonra kenara atilcak cunku lisans gerekiyormus disarda yakalanirsak sikinti. Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 Efe bendeki alet bu : http://qrznow.com/baofeng-pofung-uv-6r-dual-band/ Yorum bağlantısı
Efe Özer 5 Eylül 2016 Yazar Paylaş 5 Eylül 2016 Bu cihazı kullanabilmeniz için amatör telsiz kimliğiniz olmalı. Amatör dediğime bakmayın, adı amatör ama profesyonel. Kıyı emniyetin yoılda 2 defa yaptığı sınava girmeniz gerekiyor. Bizdeki merak iste arastirayim bn bu konuyu Linkteki telsiz amatör cihaza benziyor, yani bahsedildiği gibi amatör telsizcilik belgesi ile kullanılanlardan. Ha belgesiz de kullanılabilir ama sıkıntı çıkabilir. Ayrıca kullanımı basit değildir ayarlar vs. Amatör telsizler tüm modeller aynı mı bilmiyorum ama, polis, jandarma gibi bazı frekanslara gönderim yapamaz, sadece dinlenebilir. Amaç sadece sohbet ise daha basit cihazlara bakabilirsiniz http://www.bimeks.com.tr/urun/139657/aselsan-mt-690-el-telsizi-pmr-ikili-set.aspx#commentsgibi. Lise yıllarımda CB (halk bandı dedikleri cinsten) kullanmışlığım var, bazen özlüyorum. Bazı uzak ülkelerdeki kullanıcılar ile konuştuğum dahi oluyordu. Telsizler 2000'li yılların başlarına kadar çok popülerdi, bazı şehir içi dolmuş hatlarında halen kullanılıyor. Tesekkurler bilgilendirme icin Yorum bağlantısı
Sefa Şenyurt 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 Bizdeki merak iste arastirayim bn bu konuyu Tesekkurler bilgilendirme icin Rica ederim. Böyle konularda ben de çok hevesliydim. Telsiz ile iletişim ve sohbet geçmişte gerçekten çok zevkliydi. Umarım halen bu ortam yaşatılıyordur [emoji4] Hevesiniz varsa bir an önce tecrübe edin derim. Ama prosedürleri araştırmakta fayda var. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Murat Altay1 6 Eylül 2016 Paylaş 6 Eylül 2016 Telsizler duz mesafede ceker kat ve aralarda duzlik alan yoksa cizirti yapar Guvenlik sefi oldugumdan az cok biliyorum .. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 7 Eylül 2016 Paylaş 7 Eylül 2016 Efe bendeki alet bu : http://qrznow.com/baofeng-pofung-uv-6r-dual-band/ benden aldığını ne yaptın Cem Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Eylül 2016 Paylaş 7 Eylül 2016 halk bandı 40 kanal telsiz alın geçin. mesafe baba. lisansa gerek yok. yok sadece araçtan araca apartmandan apartmana geyik yapılacaksa PMR piyasa telsizi alın. iyi olanları da var. Ticari kullanım özel uygulama (şantiye güvenlik vs vs) yoksa telsiz artık günümüzde anlamsız. PMR görevi yeterince görüyor. Amatörler ise bir sınav bir zorluk sonuçta yine elinize bir VHF geliyor gele gele. Eskiden uzaklarla konuşmak mümkün değilken (biz gençken) italya ile felan konuşmanın cazibesi vardı. Hatta egeden karadenizle günün belli saatlerinde CB ile konuşulabilirdi. Ses gelir gider coğrafyayı hissettirirdi. Şimdi VHF sistemlerinde trunk var kanal transferi var sayısal SQ var var da var. Yani o eski bağırgan analog durumlar pek yok. SSB-AM ile uğraşıp avusturalya ile görüşmek de anlamsız. Çünkü millet facebook dan şakır şakır resim paylaşıyor. Ben cep telefonuna yüklenen programları öneririm. coğrafi yakınlığa göre çalışanları da var. Birkaç öğrencime 2000 başlarından beri yazdırmaya çalıştım ama hep kaytaranlara denk geldim. misal: http://www.offroadaksesuar.com/YOSAN-CB-250-Compact-Telsiz,PR-1505.html ya da şu: http://www.offroadaksesuar.com/Midland-Alan-42-Multi-Halk-Bandi-CB-El-Telsizi-AMFM-Telsiz,PR-10.html Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Eylül 2016 Paylaş 7 Eylül 2016 benden aldığını ne yaptın Cem adım geçmiş? 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Eylül 2016 Paylaş 8 Eylül 2016 O telsizler çabide,offroad parkurlarında derin sohbetler için kullanıyoruz[emoji316] 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts