İçeriğe Yönlendir

Uçak Seyahati Ve Pil Sorunu?

Cem Işık

Recommended Posts

Cem Işık

Arkadaşlar, nisanda başlayan bir uygulama ile uçaklarda kabin bagajına pil alınmadığını duydum.

THY'na telefonla sorduğumda alınmayabilir doğrudur dediler.

Yanımda 2 fotoğraf makinesi ve haliyle cep telefonu olacak seyahatimizde, hanımın zorlamasıyla yurt dışı seyahati var bayramda.

Foto makinelerinin biri kalem pil tarzı 2 adet (cr2)  pil ile çalışıyor, diğeri ise bataryalı.

Cep telefonları Elma marka, haliyle pili sökmek vs mümkün değil .

Bu makineleri uçağa nasıl sokacağım ben? Dün yurtdışından gelen bir arkadaşımla konuştum, abi eski usul paldır küldür girdik, kimse bakmadı makineye dedi. Baldız gitti 15 gün önce , bagaja aldırmışlar makineyi, içerde yasak demişler.

Uygulama uçak firmasından firmaya değişiyor mu?

Bilgisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

kalem pile müdahale belki olabilir de ,diğer bataryalara karışamazlar. Bi dünya insan cep telefonu ile biniyor, bataryası sökülmeyen bir çok model var. Sorun olmaz diye düşünüyorum abi

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Tablet alınmıyor, telefon alınıyor dediler, tabletle telefonun bataryasının ne farkı var?

Saçma sapan bir uygulama, güvenlik için anlarım ama net bilgi yok, bagaja vermek istmiyoruz valizleri , beklemesi bi dert, kayboldu mu acaba korkusu başka dert.

http://www.hurriyet.com.tr/lityum-piller-ucaklarda-yasaklandi-40059306

Haberde pillerin topluca taşınmasından bahsediyor ama uygulamada yanındaki foto makinasının piline kadar araştırıyorlar..

Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Telefon vs'de sorun yok diye biliyorum ama powerbank ve benzeri cihazlarda sıkıntı var almıyorlar. Valize yollayacaksınız. 

Yorum bağlantısı

Abi pili çıkan cep telefonu falan da mı almayacaklar o zaman? (Note 4)  :unsure2:  :fiuw:

Doyamadan gitti :D

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Abi ben Haziran ayında Moldova'ya gittim, yanımda 1 DSLR, 1 Gopro, 2 bataryası sökülebilen telefon vardı. Kameraları çantasında kabine aldım sorun yaşamadım. 

He birde powerbank vardı. 

Yorum bağlantısı

Tablet alınmıyor, telefon alınıyor dediler, tabletle telefonun bataryasının ne farkı var?

Saçma sapan bir uygulama, güvenlik için anlarım ama net bilgi yok, bagaja vermek istmiyoruz valizleri , beklemesi bi dert, kayboldu mu acaba korkusu başka dert.

http://www.hurriyet.com.tr/lityum-piller-ucaklarda-yasaklandi-40059306

Haberde pillerin topluca taşınmasından bahsediyor ama uygulamada yanındaki foto makinasının piline kadar araştırıyorlar..

Bizde öyledir, elma isteyene ağacı söker götürürüz.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

cep telefonları artık açık bile kalabilen hava yolları var pil sökme nedir yahu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

diz üstü bilgisayarlar ne olacak çok komik. :biggrin:

eskiden güvenlik geçişlerinde diz üstünü açtırıyorlardı. çalışıp çalışmadığı kontrol ediliyordu. şimdi onuda mı bagaja ver diyecekler.  :D

Yorum bağlantısı

Sanırım Mak Gayvır ın eski bölümlerini seyretmiş bu yasağı koyan arkadaş.. Tahtadan tüfek, keçi mokundan fişek yapan adam, pilden de bombe yapabilir diye şetmişlerdir.  :D

Yorum bağlantısı
Cem Işık

İşin mantığı, bir arada taşınan pillerden biri bile arızalıysa patlama riski var ve yanındaki sağlam pili de patlatabilir diyor, buraya kadar tamam anladık da, ben yanımda yüzlerce pil taşımıyorum ki, 2 det hadi yedeğiyle 4 adet pil olacak. Benim foto mak. içindeki 2 adet cr2 pil ne olacak şimdi? Zor şer pili buldum, ambalajından çıkarmadım korkumdan, oraya inince açıp takacağım..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu durumun iki sebebi var aslında.

1- Boeing yeni ürettiği Dreamliner serisinde akülerde sorun yaşadı. Uçaklar daha yola çıkışının ilk aylarında yerde alev almaya başladı. Bu sorun, akülerin ve pillerin ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi.

2- Kalitesiz yan sanayi pillerin günümüzde herkeste çıkardığı sorun. Dandik markaların pilleri de dandik oluyor maalesef. Samsung Note 7 gibi ( :p ) Çocukların kullandıkları iki tekerli elektrikli kaykaylar Çin'de çok ucuza ürettirilip dandik pillerle taşınmaya başlanınca ve pillerde sorun çıkınca havayolları buna önlem aldı. Zira havada yanan uçak pek kolay kolay inmiyor aşağı :) Misal, şu an hiç bir yerli havayolu uçağı faturasız ve markasız olan bu kaykayları taşımayı kabul etmiyor.

Gelelim asıl soruya:

Foto makineleri, cep telefonları ne olacak?

Buna havayolunun kendi inisyatifi ve kaptanın o günkü ruh hali karar verecek. Kaptanın istemediği hiç bir ürün uçağa alınamaz. Bagaja gitmek durumunda kalır. Ancak kimseyi de cep telefonlarından ayırabileceklerini sanmıyorum.

Bagajda elektronik ürünlerin taşınabileceğini de aklım ermiyor. Zarar görmeden oradan çıkabilecekleri pek mümkün değil. Yani bir kumar oynamak gerekecek...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Haftada 2 kere uçuş yapıyorum abi yanımda pil tablet Laptop fotomakinasi yedek batarya getirdiğim oluyor daha hiç sorun yaşamadım. (200 un üstünde uçuş yaptım ) Hatta şuanda da havaalanında bekliyorum

9adcc239bc687c6d168415cd76dd5484.jpg

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bu durumun iki sebebi var aslında.

1- Boeing yeni ürettiği Dreamliner serisinde akülerde sorun yaşadı. Uçaklar daha yola çıkışının ilk aylarında yerde alev almaya başladı. Bu sorun, akülerin ve pillerin ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi.

2- Kalitesiz yan sanayi pillerin günümüzde herkeste çıkardığı sorun. Dandik markaların pilleri de dandik oluyor maalesef. Samsung Note 7 gibi ( :p ) Çocukların kullandıkları iki tekerli elektrikli kaykaylar Çin'de çok ucuza ürettirilip dandik pillerle taşınmaya başlanınca ve pillerde sorun çıkınca havayolları buna önlem aldı. Zira havada yanan uçak pek kolay kolay inmiyor aşağı :) Misal, şu an hiç bir yerli havayolu uçağı faturasız ve markasız olan bu kaykayları taşımayı kabul etmiyor.

Gelelim asıl soruya:

Foto makineleri, cep telefonları ne olacak?

Buna havayolunun kendi inisyatifi ve kaptanın o günkü ruh hali karar verecek. Kaptanın istemediği hiç bir ürün uçağa alınamaz. Bagaja gitmek durumunda kalır. Ancak kimseyi de cep telefonlarından ayırabileceklerini sanmıyorum.

Bagajda elektronik ürünlerin taşınabileceğini de aklım ermiyor. Zarar görmeden oradan çıkabilecekleri pek mümkün değil. Yani bir kumar oynamak gerekecek...

THY,  bagaja alırlarsa sorumluluk almazlar bilginiz olsun, sigortasız gider dedi..

Yorum bağlantısı

Telefon vs'de sorun yok diye biliyorum ama powerbank ve benzeri cihazlarda sıkıntı var almıyorlar. Valize yollayacaksınız.

Alakası yok :) Bende 4000 lik var ufak sürekli Laptop çantasında durur

..

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

ben genelde tablet, telefon, fotograf makinasi üclüsü ile biniyorum ucaga. Bugune kadar bir sorun cikmadi. Gecen hafta bir yakinim benim tablet ve kendi telefonuyla bindi ucaga. avusturyadan türkiye ye uctu sonra da ic hatlari kullandi.

Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Alakası yok :) Bende 4000 lik var ufak sürekli Laptop çantasında durur

Zaten prosedür heryerde aynı işlemiyor :biggrin: . Heleki yurtdışından gelen arkadaşlarım TR'ye girişte sıkıntı yok çıkışta powerbanklerini ya bırakın yada valize koyun uyarısı almışlar.

Ben drone çekimleri yapıyorum durduruyor adam kontrolde valizi açıyor müdürü çağırıyor diyorki "tamam tamam müdür bey drone değil kumandaymış" halbuki kumandanın altındaki bölümde drone var :) Ve şu aralar uçaklarla uçuşu yasak..  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Zaten prosedür heryerde aynı işlemiyor [emoji3] . Heleki yurtdışından gelen arkadaşlarım TR'ye girişte sıkıntı yok çıkışta powerbanklerini ya bırakın yada valize koyun uyarısı almışlar.

Ben drone çekimleri yapıyorum durduruyor adam kontrolde valizi açıyor müdürü çağırıyor diyorki "tamam tamam müdür bey drone değil kumandaymış" halbuki kumandanın altındaki bölümde drone var :) Ve şu aralar uçaklarla uçuşu yasak.. :D

Drone için birşey diyemem görmedim hiç ama powerbox bank Vs pil batarya tablet f.makinası gibi şeyleri devamlı kabine sokuyorum :) ama dediğin doğru her havaalanında farklı prosedür var 500ml şampuanı aldıkları oluyor 150 ml parfümü yarısı boş almadiklari oluyor tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sökülebilen piiler bavula konacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

O kadar uçarım hiç sıkıntı çıkmadı Cem selamı mı söyle sen.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

O kadar uçarım hiç sıkıntı çıkmadı Cem selamı mı söyle sen.

Canım abim. Büyük Başkanım.  :flowers:

Yorum bağlantısı
İsa Acar
(düzenlendi)

her havaalanında farklı prosedür var 500ml şampuanı aldıkları oluyor 150 ml parfümü yarısı boş almadiklari oluyor

Doğrusu şu: şişenin hacmi 100 ml.'  yi geçmeyecek, içindeki 100 ml.' den aşağı olacak şeklinde değil yani ;) fakat yolcu yoğunluğundan dolayı her limanda aynı hassasiyetin gösterilmediği doğrudur... :yes:

Bu arada arkadaşlarla görüştüm ve pillere yönelik şu an için herhangi bir yazı gelmemiş, havayolu şirketlerine has bir uygulama olabilir.  :unsure2:

http://www.dhmi.gov.tr/DHMIPage.aspx?PageID=79#.V81MSFuLQdU

http://www.dhmi.gov.tr/DHMIPage.aspx?PageID=79#.V81Mq1uLQdU

tarihinde İsa ACAR tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Doğrusu şu: şişenin hacmi 100 ml.'  yi geçmeyecek, içindeki 100 ml.' den aşağı olacak şeklinde değil yani ;) fakat yolcu yoğunluğundan dolayı her limanda aynı hassasiyetin gösterilmediği doğrudur... :yes:

Bu arada arkadaşlarla görüştüm ve pillere yönelik şu an için herhangi bir yazı gelmemiş, havayolu şirketlerine has bir uygulama olabilir.  :unsure2:

http://www.dhmi.gov.tr/DHMIPage.aspx?PageID=79#.V81MSFuLQdU

http://www.dhmi.gov.tr/DHMIPage.aspx?PageID=79#.V81Mq1uLQdU

Baldız Air france ile gitti 2 hafta önce giderken sorun olan pil dönüşte umurlarında olmamış.

Tam oturmamış sistem ve dünyanın her tarafında  aynı keyfi yaklaşım var anladığım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...