İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Göğüsteki Eşya Gözü Kapağı

Öner Kurukuz

Recommended Posts

Öner Kurukuz

Merhaba.

Focus ghia Lara on konsolun üstünde bir eşya gözü var.

bunun kapağındaki tırnak kırıldı, kapak sürekli açık.

sizin başınıza geldi mi bu durum?

nasıl bir çözüm uyguladiniz?

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Focuslarda kronik maalesef. Kırık olmayan yok :) bununla ilgili bir konu vardı. Bazı üyeler kendi çözümlerini üretmişlerdi. Mobil olduğum için şimdi bulamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Benimki de kırıldı.Sabitlemeye uğraştım,en uzun bir saat sabitleyebildim.Sonun da gidip bir yan sanayi kapak alıp takdırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Merhaba.

Focus ghia Lara on konsolun üstünde bir eşya gözü var.

bunun kapağındaki tırnak kırıldı, kapak sürekli açık.

sizin başınıza geldi mi bu durum?

nasıl bir çözüm uyguladiniz?

Başına gelmeyen yoktur sanırım. Çözüm değişim ya da komple iptal

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Forumda konuları var ınceleyebılırsınız

telefondan girdiğim için bulamadım.

birkaç anahtar kelime ile aradım ama bulamadım.

link paylaşabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Geçmiş olsun, bende yayı çıkarıp iptal edenlerdenim. Yan sanayi çok uzun soluklu bir çözüm olmaz bence.

Yorum bağlantısı

Aynı sıkıntı benim Focusta da var üstelik  kullanmadığımız halde.Geçen ay  Durup duruken yayı bozuldu. 6 yıldır araç bende toplasan  10 kere açılıp kapanmışlığı yoktur.Neyseki sıkıntı yaratmıyor.Yapacağınız  Ya kapak değişecek yada son çare güzelce silikonlayıp sabitlemek.Forumda bu yazdıklarımın haricinde farklı çözümlerde mevcut. detaylı araştırma şansınız olursa bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Tunç

Benim de kırık.. yan sanayi toptan fiyatı 49 TL.. ben stokta bulamadım. Orijinaline hiiiç gerek yok ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hemen her focus 2 ghia da bu kapak kırık. Benim eski araçta kırık değildi 3 sene kullandım tam satacağım zaman silerken elim çarptı kırıldı :) Çok hassas bir kapak. Aslında çok kullanışlı değil sabitleyebilirseniz de olur.. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

kopan parçayi saklamıştım. kuvvetli bir yapıştırıcı ile yapıştırdım.

sonra dış tarafından sert plastik ile destek verdim.

şu an sorunsuz şekilde kullanıyorum.

müsait bir zamanda resim çekerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Melih Dal

Benim de kırık.. yan sanayi toptan fiyatı 49 TL.. ben stokta bulamadım. Orijinaline hiiiç gerek yok ;)

Yorum bağlantısı
Melih Dal

Bu fiyat nerde acaba sadece kapağın fiyatımı birde kendimiz değiştirebilirmiyiz

Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

Bnim de kapanmıyordu küçük mıknatısla va 1 mm den bile ince iki tane aldım alt ve üste yapıltırdım taş gibi oldu açarken basmıyorsunuz da çekerek açılıyor sağ ucu hafif yukarıda kaldı ama ancak bu kadar oluyor

Yorum bağlantısı
Uğur Tunç

Melih Dal abim o fiyatı bana yedek parça ana bayiinde çalışan bir arkadaşım vermişti.. ama stokta görünmesine rağmen depoda bulamamıştık.. 120'ye falan yan sanayi bulunur diye tahmin ediyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Melih Dal

Melih Dal abim o fiyatı bana yedek parça ana bayiinde çalışan bir arkadaşım vermişti.. ama stokta görünmesine rağmen depoda bulamamıştık.. 120'ye falan yan sanayi bulunur diye tahmin ediyorum..

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için yinede bu konuyla alakalı bir bilgin olursa paylaşırsan sevinirim ...

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için yinede bu konuyla alakalı bir bilgin olursa paylaşırsan sevinirim ...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Osman Özdemir2

link verebilirmisinz.

acaba bu cam vitrinlerin köşelerinde mıknatıslı ve basarak açmak için kullanılar bir aparat varya ondan mı taksak?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Ben yan sanayi olan kapağı bir süre kullandım. Garip bir şekilde bir süre sonra köşe bölgelerinde plastik malzeme ufalanmaya ve dökülmeye başladı. Yaz döneminde oldu, muhtemelen park halinde oluşan güneşe ve etkilerine dayanamadı. Belki şansıma üretim hatalı bir kapak denk geldi ama yine de paylaşmak istedim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Cengiz Yılmaz

Aynı sorunu ben toplu iğneyi kızdırıp kırılan tırnak ile kapağa sabitledim. Sorun çözüldü. 

5 Yıldır kullanmaktayım. Yenisini alsam bu kadar sağlam olmazdı.

Bana yenişi ile değişelim deseler değişmem. 

Bidaha böyle sağlam yapabileceğimden emin değilim.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz

Bu arada toplu iğneye karga burunla tırnağın şeklini vermiştim. Sonra yüksek ısı verip kırılan parçayla kapağa birleştirip soğumasını beklemiştim.

Belki yapmayı denerseniz faydası olabilir.

Bu işlemi yapmadan önce kapağı konsoldan sökmeyi unutmayın.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Cengiz Yılmaz

He he 9 yılı aştı halâ sapasağlam.

Bu kronik sorun eminim çok arkadaşımın başından geçmiştir.

Denemek isteyen arkadaşlar için biraz daha detay vereyim.

Toplu iğne eğrilebilir olmalı  çelikse kırılır.

İğneyi mavi ateşle yakıp tırnağın şekline getirip kızgın halde kargaburnu penseyle plastiğin içine gömün. Telin fazlasını keski ile kesin.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Cengiz Yılmaz yazdı:

Bu kronik sorun

Zaten evde sıkılıyordum, mesajı okuyunca inip komple parçayı söküp eve getirdim. Benim tırnaktan önce kapağı tutan ayak kırılmıştı. İkisini de dediğiniz yöntemlerle hallettim, oldu gibi, inşallah uzun soluklu olur :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...