İçeriğe Yönlendir

Ruhsattaki Kw Değeri Değişebiliyor Mu?

Halis Parlak

Recommended Posts

Halis Parlak

Diyelim ki bir araç fabrikasyon 100 kw güce sahip.Bu değer sonradan araca yazılım uygulanarak (mesela 120 kw yapıldı) ruhsatta değiştirilebilir mi? Yoksa fabrikasyon çıkışı ruhsatta ne yazıyorsa o mudur? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

trafige cikis kagidinda ne yazarsa o dur ben araci aldigimda 75 beygir yaziyordu ruhsata daha sonra aracin 90 beygir oldugunu ogrendim trafige uygun raporunu bulamadim bende yetkili servisten aracin 90 bg olduguna istinaden kaşeli imzali kagit ile trafik subeye gidip ruhsati duzelttirdim eger servis arac bu beygir yada kw da diye kagit verirse gerisi hallolur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Geçen malum sitede bir ilana rastladım ilanda araç 4.0 motor lakin ruhsatta 1.6 yazıyor vergi düşük çıkması için bu şekilde ayarlanmıştır diyodu.

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Geçen malum sitede bir ilana rastladım ilanda araç 4.0 motor lakin ruhsatta 1.6 yazıyor vergi düşük çıkması için bu şekilde ayarlanmıştır diyodu.

[emoji50] [emoji50]
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Diyelim ki bir araç fabrikasyon 100 kw güce sahip.Bu değer sonradan araca yazılım uygulanarak (mesela 120 kw yapıldı) ruhsatta değiştirilebilir mi? Yoksa fabrikasyon çıkışı ruhsatta ne yazıyorsa o mudur? :unsure2:

Halis; söyleyeceklerim sadece benim yorumum.  Araçta herhangi bir tadilat yapıldığında örneğin lpg takıldığında ya da renk değişikliği yapıldığında araç tespit muayenesine girip uygundur raporu alıyor. Bu rapor ile trafik tescillenip ruhsat çıkıyor. Ancak bazı tadilatlar trafikte güvenli sürüşe engel olduğu getekçrsi ile yasak. Örneğin cam filmi gibi. Şimdi senin bahsettiğin konuda benim görüşüm tespit muayenesi yapılmalı yapılan modifikasyon aracın trafikte tehlike yaratmadığı tespit edildikten sonra (freni ile yaydığı gaz salınımı ile ve aracın bu güce dayanıklılığı İle) trafiğe uygun olduğu raporların ruhsata işlenmeli. Ancak tüv türk muayene istasyonlarının özellikle büyük şehirlerde yoğunluğu düşünülecek olursa bu tip muayeneye zaman ayrılabilir mi? Orasını bilemem. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

muayeneden geciyor yani 4.0 motor 1.6 diye

araç 75 den eski model bir araçtı onu okuyup kapattım zaten keşke not alsaydım
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kw yazmayan ruhsatim oldu kw yanlış yazanda oldu. Avrupa da vergi sistemi motor gücüne göre de değişiyor ama biz de pek önemli değil hatta motor hacmini bile hatalı olduğunu gördüm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bunun sebebi eski amerikanlar cubicinch le hacimlendirilir. Mesela 357cui motor mevcutten bizim sistem bunu 357cc olarak okur. Bazilari direkt bunu yazarken bazıları ise sizin gördüğünüz gibi kafasina gore yaziyor.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...