Ersin Uçan 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Şubat ayında İstanbul'dan Köln'e taşınmamızla beraber mart ayında eşime 2007 model Mercedes B 170 aldık. Aracı çok fazla kullanmamakla beraber yine de gözlemleme fırsatım oldu ve elimden geldiği kadarıyla gözlemlerimi paylaşacağım. Fiyat / Sigorta / Vergi Almanya'da araçların Türkiye'deki araçlardan daha hesaplı olduğu herkesçe bilinen bir konu. Özellikle 2010'dan önce üretilmiş yani 6-7 yaşından fazla olan araç fiyatlarında bu fark daha fazla açılıyor. Bu aracın alımında galerici olan kuzenim yardımcı oldu ve aracı bana getirmeden önce bakımlarını yaptırıp, bazı çizikleri boyatıp, 4 yazlık + 4 kışlık lastik alıp (üzerindekilerden hariç arka park sensörlerini taktırdı ve bana toplam maliyeti 6700 euro oldu. Aracın piyasası da zaten 7000 - 7500 euro aralığında. Aracın yıllık sigortası 575 euro. Yıllık vergisi de 115 euro. Motor / Performans / Yakıt Tüketimi Araçta 1700 cc lik 116 ps lik bir motor mevcut ve manuel şanzımanlı. Performansı bu aracı tercih edecek kişilere göre tatmin edici. Yokuşlarda bayılmıyor ama ani hızlanma gibi olaylar da beklenmemesi gerekiyor. Genellikle bayanların tercih edeceği bir araç ve bayanlar için gayet yeterli. Şehir içinde zaten çok yüksek hızlara çıkılmıyor, otoyolda da 120 - 130 km hızlarla rahatça yol alınabiliyor. Eşimin kullanımı ile yakıt tüketimi 7 - 7,5 litre arasında ki bu beni şaşırtan bir değer oldu, çünkü ben en az 8 litrelik bir tüketim bekliyordum. Konfor / Yol Tutuş / Donanım Genellikle yüksek araçlarda olduğu gibi bu araçta da sert bir süspansiyon sistemi var. Kesinlikle konfor odaklı değil, bu da yol tutuşa katkıda bulunuyor, ancak araç yüksek olduğundan dolayı yine de virajlarda rahat davranamıyorsunuz, ki zaten bu aracın amacı da bu değil. Özellikle görüş açısının çok geniş olması, arka koltuk diz mesafesinin şaşırtıcı derecede geniş olması ve tavanının yüksek olması bebekli anneler için aracı çok kullanışlı kılıyor. Koltukları rahat, arkada diz mesafesinden dolayı da çok rahat ediliyor. Bagajı da bebekli aileler için yeterli düzeyde. Bagaj tabanının iki kademeli yükseklik ayarı var. Üst seviyede iken zemin dümdüz oluyor ve bayanların bebek arabasını araca koyup alması çok kolay oluyor. Alt seviyede ise haliyle bagaj hacmi büyüyor. Araçta yağmur ve far sensörü, abs, esp, sis farı, lastik basınç kontrolü ve ısıtmalı ön koltuklar mevcut. Farlar mercekli ancak sürüşe duyarlı değil. Aracın bana göre ön kötü özelliği ise dönüş çapı. Özellikle dar bir sokakta U dönüşü yapacaksanız birkaç manevra yapmayı göze almalısınız! Rüzgar sesi konusunda yüksek hızlarda sıkıntılı ancak lastik sesi konusunda Focus'tan daha başarılı bir araç olduğunu söyleyebilirim. Araç benzinli olduğu için motor sesi hakkında yorum yapmaya gerek duymuyorum. Ses sistemi tatmin edici düzeyde. Ses kalitesi ve hoparlörler gayet iyi. MP3 uyumlu olmaması bir handikap. Dış tasarımı tamamen zevk meselesi ama eğer bu tip bir araç alınacaksa bence B 170 güzel bir seçenek. En azından ön panjurda yıldızı görmek insana keyif veriyor Sonuç olarak eğer olağanüstü performans beklentiniz yoksa, geniş bir araca ihtiyaç duyuyorsanız (özellikle bebekten dolayı) bu aracı almak mantıklı. Malzeme ve işçilik kalitesi kesinlikle Mercedes seviyesinde değil, hatta bu anlamda Focus'tan ya da muadili bir araçtan önde de değil ama yine de Mercedes'e biniyorsanız Mercedes'e biniyorsunuzdur 6 Yorum bağlantısı
Cem Işık 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Şubat ayında İstanbul'dan Köln'e taşınmamızla beraber mart ayında eşime 2007 model Mercedes B 170 aldık. Aracı çok fazla kullanmamakla beraber yine de gözlemleme fırsatım oldu ve elimden geldiği kadarıyla gözlemlerimi paylaşacağım. Birkaç sene A160 kullandım ilk kasa,98 model, kalitesi,donanımları vs iyiydi ama 1.6 102 hp olan motoru ile 10 litrenin altına inemedim hiç.. B de güzel araç, kazasız belasız kullanın.. Ülkemizde 1.7 motorlusu yok sanıyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Aracın piyasası da zaten 7000 - 7500 euro aralığında. Aracın yıllık sigortası 575 euro. Yıllık vergisi de 115 euro. kıymetini bilin Yorum bağlantısı
Hamit inan 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Gitgide mercedes mi sarıyor buraları Güle güle binin. Bence tam bir aile arabası 1 Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Güzel günlerde kullanılsın İnşallah... Bir kaç fotoda görseydik iyiydi. Hem Köln'e taşın, Ford'un kalbine hemide git Mercedes al Neyseki diğer araç 2.0 Focus 2 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Son zamanlarda dikkatimi çeken bir araç,hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Hayırlı olsun, güle güle kullanın. birazcık foto ekleseydiniz keşke. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 22 Eylül 2016 Yazar Paylaş 22 Eylül 2016 Birkaç sene A160 kullandım ilk kasa,98 model, kalitesi,donanımları vs iyiydi ama 1.6 102 hp olan motoru ile 10 litrenin altına inemedim hiç.. B de güzel araç, kazasız belasız kullanın.. Ülkemizde 1.7 motorlusu yok sanıyorum.. Ben de fiyat karşılaştırması yapabilmek adına Türkiye'de var mı diye bakmıştım ama herhangi bir ilan bulamadım. kıymetini bilin Türkiye'den yeni gelmiş birisinin bunun kıymetini bilmemesi mümkün mü Güzel günlerde kullanılsın İnşallah... Bir kaç fotoda görseydik iyiydi. Hem Köln'e taşın, Ford'un kalbine hemide git Mercedes al Neyseki diğer araç 2.0 Focus Aslında ilk niyetim B-Max almaktı ama daha sonra bu araçta karar kıldık. Bir de benim 5 aracım oldu hepsi de Ford, eşime de Ford almayalım dedik Hayırlı olsun, güle güle kullanın. birazcık foto ekleseydiniz keşke. Foto eklemeyi beceremedim. Aslında Imgur'dan yapıyordum ama sanırım o sitedeki fotolar Türkiye'de açılmıyormuş diğer siteleri denedim bu uzantılı fotoğrafı yüklemeye yetkiniz yok gibi bir uyarı verdi site. 2 Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 Ersin photobucket.com sitesinden yapabilirsin... Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 27 Eylül 2016 Paylaş 27 Eylül 2016 tekrar hayırlı olsun ama, dışı her ne kadar mercedes olsa da içi yıldızdan gayet uzak sanki. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 28 Eylül 2016 Yazar Paylaş 28 Eylül 2016 tekrar hayırlı olsun ama, dışı her ne kadar mercedes olsa da içi yıldızdan gayet uzak sanki. Teşekkür ederim Evet mesajımda da yazmıştım kesinlikle Ford ya da VW araçlarından daha kaliteli değil iç mekanı. Ancak ben 2007 model için konuşuyorum. Güncel kasa kesinlikle daha kaliteli görünüyor ama içine binmedim henüz sadece dışarıdan yaptığım bir yorum bu. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 28 Eylül 2016 Paylaş 28 Eylül 2016 (düzenlendi) Hayirli olsun sigortayi ben de merak ettim. sanirim kaskosuz ama sizin stufe (bu kelimeyi Türkceye ceviremedim (indirim orani diyebiliriz belki)) yüksek degil mi? 28 Eylül 2016 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Eylül 2016 Paylaş 28 Eylül 2016 Hayirli olsun sigortayi ben de merak ettim. sanirim kaskosuz ama sizin stufe (bu kelimeyi Türkceye ceviremedim (indirim orani diyebiliriz belki)) yüksek degil mi? stufe. kademe, hasarsızlık oranı. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 29 Eylül 2016 Yazar Paylaş 29 Eylül 2016 575 avroluk sigorta kasko mu? Kasko yaptırmadık, zorunlu sigorta bu Çağlar Bey. Maalesef burada araçlar ucuz ama sigorta ücretleri daha yüksek. Bir de poliçeye sadece ben ve eşim kullanabilir diye bir sınırlama koyuldu, aksi takdirde meblağ 100 - 150 euro kadar yükselecekti. Bir tanıdığım 2000 euroluk Corsa için senelik 1000 euro sigorta ödüyordu. Benimki iyi sayılı Bir de tabii ki Almanya'daki ilk sigortam hatta ilk alışverişlerimden biri olduğu için fiyatın yüksek çıkmasında bunun da etkisi var. Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 29 Eylül 2016 Yazar Paylaş 29 Eylül 2016 paslanmaya yatkın diye okumuştum. Paslanma konusunu bilmiyorum ama bir arkadaşım B 180 şirket aracında bir olaya şahit olmuş. Şirketin bir başka şubesinde kullanılan aracın bakımını yaklaşık 100.000 km kadar aksatmışlar. Arkadaşım aracı teslim aldığında servise götürmüş ve servisteki yetkili arkadaşımı çağırıp sünger gibi bir şey göstermiş. Bu ne diye sormuş tabii ki arkadaş ne olduğunu anlamamış. Yetkili bunun aracın motor yağı olduğunu, hiç değiştirilmediği için bu hale geldiğini söylemiş. Ne kadar süre değiştirilmediği de belli değil. Bu olayın üzerinden uzun süre geçti ve bahsettiğim araç şu anda 350.000 km ye yaklaştı. Hala motorunda herhangi bir sorun yok. Bu yüzden Mercedes'e biniyorsanız Mercedes'e biniyorsunuzdur demiştim ilk mesajımda. Ancak tabii ki bildiğimiz Mercedes kalitesinde değil. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts