Uğur Tunç 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 2005 focus II 1.6 ghia hb benzinli otomatik.. 5 yıldır lpg var. 137bin km'de.. aracı 1buçuk yıl önce aldım. Farklı zamanlarda araç dur kalk trafikte stop etti bir kaç kez. İlkinde buji ve kabloları değiştirdim sorun 6 aylığına çözüldü. Sonra tekrar etti. Kelebeği temizlettim sorun 3 aylığına çözüldü. Sonra tekrar etti. Boğaz kelebeğini tekrar temizlettim sorun 1 haftalığına çözüldü. Sonra tekrar etti, bujileri tekrar değiştirdim 1 hafta önce araç stop etmedi henüz ancak rölanti dalgalanması devam ediyor ve araç rölantide titriyor. Özellikle dur kalk trafikte ve gaza basmadan otomatik aracın kendi hızında bu sorun var. Frene basınca aracın soluğu kesilme noktasına geliyor ve stop edecek kadar rölanti sıfıra yaklaşıyor. Sonra toparlamaya çalışıyor kendini 1000 devire doğru atıyor sonra tekrar 500 devire veya biraz daha altına düşüyor.. tabi bu dalgalanma titreme ve aptal çalışmaya neden oluyor. Yüksek hız ve devirde sorun yok. İstanbul Ankara yol yaptım 120-130 hızda herhangi bir aksaklık yok.. özel servis biz bilemeyiz yetkiliye götür diyor. Yetkili araçta lpg var garantili arıza tespiti ve tamir yapamayız diyor. LPGyi komple söküp tamir yaptırıp satsam mı.. yoksa çok basit çözümler var mı? LPG gaz filtresi yeni, lpg beyni arıza vermiyor.. gaz ayarlarını performans için özellikle açtırmıştım.. ustalar motor su tapaların çürümüş bunları da değiştir demişlerdi geçen hafta.. sanırım bağlantısı yoktur. Ama tabi tamir şart. Yardımcı olabilecek olan olırsa duacı olurum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Erdal Delebe 21 Eylül 2016 Paylaş 21 Eylül 2016 Manifold contalarından hava alma ihtimali var. Rölanti dengesizliği genellikle olmaması gereken bir yerden hava aldığında görülür. Manifold contaları zamanla çürüdüğü için açıp kontrol ettiriniz. Ankarda düzgün usta tavsiyesi verecek arkadaşlar muhakkak vardır. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 Çok pis bir hastalık. Bir önceki aracımı satmama sebep oldu resmen. Yapılabilecek çoğu şeyi sizde yapmışsınız. %90 ateşleme sistemi demişti bana da ustalar. Komple elden geçti araç. Tüm parçalar orjinalleri ile değişti. Yine iflah olmadı araç. Erdal Bey in dediği gibi motor bir yerden kontrolsüz hava alıyor olabilir. Ona baktırın. Eğer hava alımı yoksa, motor kompresyonunu da ölçtürün. Bujiler sökülüp bir basınç saati bağlanıyor ve değerleri ölçüyor. Sübapların kurum bağlama yada yanma/erime ihtimalide olabilir. İnşallah sorun çözülür. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 (düzenlendi) Bende önce bypass valfine ve rölanti sensörüne bakın. Aynı sorunları yaşamış, sonra bu parçaları temizletmiş 3-5 ay sonrada yenisini almıştım ve sorun düzelmişti. ilk elden 250.000 km ye kadar sorunu bu ve krank gezici yatak olmuştu. 22 Eylül 2016 tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Tunç 22 Eylül 2016 Yazar Paylaş 22 Eylül 2016 Yeni bir girdi olarak araç otomatik park komumunda devir 900 veya 1000 devire sabitleniyor. Ancak geri boş ve ileri viteste ayağım frendeyken, ya da araç kendi rölanti hızı ile saatte 10 km ile gaz vermeden gidiyorken bu problemi yapıyor. Bu durumda şanzımandan şüphelenmemi gerektirecek bir durum olabilir mi? Aracı alırken şanzıman ustası teceübe edip sorun yok demişti.. 1 yıl kadar önce şanzıman yağını da değiştirmiştim.. problemim devam ediyor.. bugün sabah ve akşam aracı benzinde kullandım. İki türlü de sorun var. Tek fark lpgde daha fazla hissediliyor. Bir de bujileri değiştirdiğim de bir tık düzelmişti.. bu girdiler beni biraz daha ateşlemeye yönlendiriyor.. ne dersiniz? Yeni bir girdi olarak araç otomatik park komumunda devir 900 veya 1000 devire sabitleniyor. Ancak geri boş ve ileri viteste ayağım frendeyken, ya da araç kendi rölanti hızı ile saatte 10 km ile gaz vermeden gidiyorken bu problemi yapıyor. Bu durumda şanzımandan şüphelenmemi gerektirecek bir durum olabilir mi? Aracı alırken şanzıman ustası teceübe edip sorun yok demişti.. 1 yıl kadar önce şanzıman yağını da değiştirmiştim.. problemim devam ediyor.. bugün sabah ve akşam aracı benzinde kullandım. İki türlü de sorun var. Tek fark lpgde daha fazla hissediliyor. Bir de bujileri değiştirdiğim de bir tık düzelmişti.. bu girdiler beni biraz daha ateşlemeye yönlendiriyor.. ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Uğur Tunç 1 Ekim 2016 Yazar Paylaş 1 Ekim 2016 Aracım artık motor arızası lambasını da yakıyor.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts