İçeriğe Yönlendir

Kia Ceed 2013 Model Dizel Kronik Sorunu Var Mı ?

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

merhaba uzun süredir kia ceed dizel manuel bir araç almak istiyorum bir kaç tane kafama göre buldum bu araçların kronik bir sorunu var mıdır ?

motoru turbosu aklınıza ne gelir ise .

Bir de bu araçların motor yağı 5,3 lt miş şaşırdım . Yağa fazla para vericez anlaşılan :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

içindeki motor hyundai erada ki motormu ?

eğer bu motorsa kronik bir sorunu yok triger zincirli zaten. ben motor yönünden bir parçaya para harcamamıştım bakım dışında.

çok güçlü bir motor şehir içi 650 700 km yol yapar bir depoyla şehir dışı sana bağlı :D

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

içindeki motor hyundai erada ki motormu ?

eğer bu motorsa kronik bir sorunu yok triger zincirli zaten. ben motor yönünden bir parçaya para harcamamıştım bakım dışında.

çok güçlü bir motor şehir içi 650 700 km yol yapar bir depoyla şehir dışı sana bağlı :D

dizel motor bu yanlız içindeki motor i30 ile birebir aynı yanlız hyundai era daki motoru bilmiyorum

Yorum bağlantısı

merhaba uzun süredir kia ceed dizel manuel bir araç almak istiyorum bir kaç tane kafama göre buldum bu araçların kronik bir sorunu var mıdır ?

motoru turbosu aklınıza ne gelir ise .

Bir de bu araçların motor yağı 5,3 lt miş şaşırdım . Yağa fazla para vericez anlaşılan :)

Konunuz uygun bölüme taşınmıştır.

Kronik bir sorununu duymadım. 1,6 dizel muadillerine göre bir miktar fazla yaktığı söyleniyor sadece. Dışında gayet güzel bir araç bence. 

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Kronik bir sorununu duymadım. 1,6 dizel muadillerine göre bir miktar fazla yaktığı söyleniyor sadece. Dışında gayet güzel bir araç bence. 

Saygılarımla,

Tşk ler 

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Saygılarımla,

otomatikleri fazla yakıyor abi manuellerinde o sikkinti yok tek bildiğin turbo sunda var sorun fazla yüklenirse cortluyo :D

Yorum bağlantısı
Ali Gök

1,6 motorsa farklı o yeni tip daha iyi

otomatikleri fazla yakıyor abi manuellerinde o sikkinti yok tek bildiğin turbo sunda var sorun fazla yüklenirse cortluyo :D

uğur yeni tip 1.6 crdi lerde yağ soğutucusu büyük turboda sıkıntı yok diye biliyorum ama yanlışmı biliyorum?

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

1,6 motorsa farklı o yeni tip daha iyi

uğur yeni tip 1.6 crdi lerde yağ soğutucusu büyük turboda sıkıntı yok diye biliyorum ama yanlışmı biliyorum?

Yenileri bilmiyorum ilk seriler benim bild8gim
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Saygılarımla,

1,6 Dizel focus dan daha az yakar herhalde :)

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Focus daha az yakar.

Ben en son focus dizel kullandım kıa ceed manuelden her türlü fazla yakıyor 

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

aynı motora sahip i30 kullanıyorum şu anda. dizel manuel. şehir içi 5,9 ortalamam var. havaların soğuması ile bu biraz daha artacaktır. dizel manuel focusum vardı. onda da hemen hemen aynı yakıyordum. crdi motor sizi üzmez. bu benim ikinci crdi motorlu aracım. her ikisinde de çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

focus neden daha az yaksın merak ettim. ikiside 1.6 dizel aşağı yukarı denk ağırlık şanzıman manuel  benzer tüketim olacaktır 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

focus ağırlık olarak biraz daha hafif diye biliyorum. i30 ve kia ceed lerde cam tavan biraz ağırlık yapıyor. focusun gaz tepkimeleri daha iyi. gaza bastığın zaman arabayı atak hale hemen getiriyor. i30 da ise bu gaz tepkimesi biraz daha gecikmeli. ama alışınca sıkıntı yok. 6 ileri vitesi kullanmak alışmak biraz zaman istiyor. 5 vitesten geçen biri şanjıman aralığını yakalayamadığı için ilk başta zorlanır. bir de benim kullandığım focusta esp ve asr yok idi. ama i30 da var. asr seri kalkıslar da arabayı biraz tutar gibi oluyor. ama hızını alınca bakıyorsun ki diğer arabalarla aynı yürüyor. sadece alışkanlık meselesi.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Saygılarımla,

Focus daha az yakar.

Focus tan fazla yakan otomatik vites olanı bir de eski kasa 4 ileri olanı. Yeni 6 ileri otomatikler eski kasalar kadar çok yakmıyor kaldı ki arkadaş manuel bakıyormuş yakıt ortalamaları focus la yakın olacaktır. Sessiz sakin bakımları üzmeyen kronik bir problemini duymadığım güzel bir araba. Hatta 128 ps olan motor çok ilginç bir motor yazılımla çok kolay 170 ps lere çıkıyor ve kullananların yalancısıyım yakıtta gözle görünür tasarruf sağlıyormuş. Ama şunu söyleyebilirim yazılımlı bir crdi yi yakalamak hakikaten zor.  :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Focus tan fazla yakan otomatik vites olanı bir de eski kasa 4 ileri olanı. Yeni 6 ileri otomatikler eski kasalar kadar çok yakmıyor kaldı ki arkadaş manuel bakıyormuş yakıt ortalamaları focus la yakın olacaktır. Sessiz sakin bakımları üzmeyen kronik bir problemini duymadığım güzel bir araba. Hatta 128 ps olan motor çok ilginç bir motor yazılımla çok kolay 170 ps lere çıkıyor ve kullananların yalancısıyım yakıtta gözle görünür tasarruf sağlıyormuş. Ama şunu söyleyebilirim yazılımlı bir crdi yi yakalamak hakikaten zor.  :D

hyundai forumunda yazılımlı era olan arkadaşımın aracının gidişine inanamamıştımbuylar daha yeni tip motor ateş ediyordur dediğiniz gibi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Focus tan fazla yakan otomatik vites olanı bir de eski kasa 4 ileri olanı. Yeni 6 ileri otomatikler eski kasalar kadar çok yakmıyor kaldı ki arkadaş manuel bakıyormuş yakıt ortalamaları focus la yakın olacaktır. Sessiz sakin bakımları üzmeyen kronik bir problemini duymadığım güzel bir araba. Hatta 128 ps olan motor çok ilginç bir motor yazılımla çok kolay 170 ps lere çıkıyor ve kullananların yalancısıyım yakıtta gözle görünür tasarruf sağlıyormuş. Ama şunu söyleyebilirim yazılımlı bir crdi yi yakalamak hakikaten zor. :D

Otomatik anlamışım Abi.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...