İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - 2. Viteste Silkelenme Sorunu?

Serkan Gülderen

Recommended Posts

Serkan Gülderen
(düzenlendi)

merhabalar, 2011 dizel focus aracım şehir içi trafiğinde özellikle 2. viteste gaza hafif yüklenince seyir halindeyken anlık bir silkelenme ile hızlanıyor işin garibi bunu her zaman yapmıyor (özellik le şehir içi trafiğinde ) motor sıcak yada soğuk fark etmiyor. diğer viteslerde aynı silkelenme yok sadece 2. viteste ? servise de gitmeden yorumlarınızı almak istedim.( internet te yaptığım kısa bır araştırmada Mazot Filtresinden bahsetmişler ama ) pek bir bağlantı kuramadım yorumlarınız için teşekkürler. (kullandığımız benzinli pasatta da aynı sorundan dolayı serviste bujı bobini değişimiyle olay ortadan kalkmıştı ama dizel araça ateşleme sistemi arızası olur mu bilmiyorum.) 

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

benim 1.5 tdci fiestada ara ara olmakta, sizinki ne seviyede bilemem ama benimki çok hafif gaza fazla dokununca bazende kendisi yapıyor. ford larda  emu programı ile alakalı kronik birşey diye biliyorum, takipteyim umarım sıkıntı yoktur

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen
(düzenlendi)

Aynen Çağatay bey hafif gaza dokununca bir defa sallıyor sonra bişey Yok çözüm

tarihinde Serkan Gülderen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ferit Erken

O mevzu benim 2011 focus 1.6tdci'da da var. Bir iki kişner gibi silkeliyor. Alıştık artık. Filtre felan bence değil. Bakımlar serviste zamanında yapılıyor. Sonuçta filtreler düzenli değişiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Dediğim gibi bu Ford larin normal karakteri sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen
(düzenlendi)

Şimdiye kadar yoktu aracı sıfır almıştım. Ama şuan bu sorun varsa bi arıza durumu olsa gerek kronik olsa ilk zamanlarda da sorun olmalıydı değilmi?

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

bende sıfır aldım ama acemilikten sanırım hiç başta varmıydı hiçbilmiyorum

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Başta yoktu Çağatay bey hatta şuan beni acemi zannediyor aracıma binen arkadaşlar :)

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Anladım, müsait olduğunuzda bi servise uğrayın, gelişmeler hakkında bilgi verirseniz seviniriz.

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Aynen gelcek ay bakım zamanı geliyor sanırm ozaman çözüm ararız serviste tşk

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Şanzıman (motorun altındaki) takozuna baktırdınız mı? Focus 2 titrme şeklinde yapıyor. Şanzıman takozu değişecek. Ayrıca 2. viteste giderken elimi vitese koyuyorum araba sarsıldıkça vites de sarsılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen
(düzenlendi)

ibrahim Bey bahsettigim titreme değil silkelenme vitese geçip gaz verince araç gaz yemiyor gibi bir defa silkeleniyor ve daha sonra devam etmiyor o an hissediyorum sürekli olmuyor tek sefer yanı , viteste herhangı bir sarsıntı Yok Bnde, benzinli eski karbüratör lü araçlarda olurdu bahsettiğim olay yığılıp bir anda toplama,

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Yusuf Kırçiçek

Dediginiz sorun bizim 2011 1.6 tdci focusda da var özellikle araç sogukken yapıyor ve sanki ayağımı titretiyomus gibi hafif bi silkeleme hissediyorum 2. viteste şu 15-20 gündür. Alakası var mı bilmem ama havalar soğuduktan sonra ortaya çıktı.

Yorum bağlantısı
Mert Ender
(düzenlendi)

Aynı sorun benim aracımda da vardı. Şanzıman takozu ve bir motor takozu değişti ve hiçbir sorun kalmadı. Ben de turbo veya bir sensör bozuldu diye düşünüyordum. Araba sessizleşti ve titremeler bitti. Kontak açıp kaparken ve 1-2 viteslerde silkelenme ortadan kalktı. Baktırmanızda fayda var. Önce şanzıman takozuna baktırın, kauçuğu çatlamışsa kesinlikle değişmeli.

tarihinde Mert Ender tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen
(düzenlendi)

Mert bey bahsettigim konu titreme değildi bildiğiniz silkelenme titreme de bahsettiniz takozlar etkili olabilir ama aracın silkelenmesi nde ne derece etkili bilemıyorum servise gidemedim henüz yoğunluktan umarım takozlardadır tşk

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Serkan Gülderen

Bugun fırsAt bulup sanayide bilgisayarda arıza kodu olarak hava sensör arızası ve gaz pedalla alakalı arıza okundu sensörlerin temizliği yapıldı gaz pedalı değişmedi usta biras bin devam ederse ona bakalım dedi 5 km dönüş yolunda hiç silkeleme olmadı bakalım artık sonucuna

Bugun fırsAt bulup sanayide bilgisayarda arıza kodu olarak hava sensör arızası ve gaz pedalla alakalı arıza okundu sensörlerin temizliği yapıldı gaz pedalı değişmedi usta biras bin devam ederse ona bakalım dedi 5 km dönüş yolunda hiç silkeleme olmadı bakalım artık sonucuna

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek
On 01.11.2016 at 15:30, Mert Ender yazdı:

Aynı sorun benim aracımda da vardı. Şanzıman takozu ve bir motor takozu değişti ve hiçbir sorun kalmadı. Ben de turbo veya bir sensör bozuldu diye düşünüyordum. Araba sessizleşti ve titremeler bitti. Kontak açıp kaparken ve 1-2 viteslerde silkelenme ortadan kalktı. Baktırmanızda fayda var. Önce şanzıman takozuna baktırın, kauçuğu çatlamışsa kesinlikle değişmeli.

dizel aracı mutlaka debriyaja basarak çalıştırmalı ve stop ettirmeli. böylece daha sarsıntısız çalışır ve stop eder.  kulaklarda daha uzun ömürlü olur.

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen
8 dakika önce, Sadık Taşyürek yazdı:

dizel aracı mutlaka debriyaja basarak çalıştırmalı ve stop ettirmeli. böylece daha sarsıntısız çalışır ve stop eder.  kulaklarda daha uzun ömürlü olur.

Yani doğrudur ama konuda bahsettiğim sıkıntı takırtı değil bilinen silkelemeydi ayrıca hava filtresi önünde bulunan sensöre usta spreyle yıkadı yarım kilo pislik aktı:(. Şu Da bir gerçek ki şu zamana kadar bakımları mı yetkili serviste yaptırdım  bu alanı hiç temizledik lerini zannetmiyorum ki hava filtresinin ön ızgara  altındaki boruya geçiş yeri bile oturtulmamıştı zaten o bölgeden bir horultu hissediyordum artıık o ses de kesildi.

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek
On 30.09.2016 at 17:23, Serkan Gülderen yazdı:

merhabalar, 2011 dizel focus aracım şehir içi trafiğinde özellikle 2. viteste gaza hafif yüklenince seyir halindeyken anlık bir silkelenme ile hızlanıyor işin garibi bunu her zaman yapmıyor (özellik le şehir içi trafiğinde ) motor sıcak yada soğuk fark etmiyor. diğer viteslerde aynı silkelenme yok sadece 2. viteste ? servise de gitmeden yorumlarınızı almak istedim.( internet te yaptığım kısa bır araştırmada Mazot Filtresinden bahsetmişler ama ) pek bir bağlantı kuramadım yorumlarınız için teşekkürler. (kullandığımız benzinli pasatta da aynı sorundan dolayı serviste bujı bobini değişimiyle olay ortadan kalkmıştı ama dizel araça ateşleme sistemi arızası olur mu bilmiyorum.) 

ben dahil bir çok focus kullanıcısı ara sıra bu şikayetten muzdarip. ara sıra düşük devirlerde (1,5-2,0 arası) yaptığına şahit oldum. turbo ile alakalı olduğunu düşünmüştüm, ama ustalar teyit etmedi.

emin değilim ama (ustaların ifadesiyle) belki de akslarla ilgili bir durumdur. önden çekişli araçta şanzumanın her iki akslara olan mesafesinden kaynaklı gücün tekerlere aktarılması esnasında aktarma organları arasındaki ilişkiden kaynaklı bir problem olabilir. 

6 dakika önce, Serkan Gülderen yazdı:

Yani doğrudur ama konuda bahsettiğim sıkıntı takırtı değil bilinen silkelemeydi ayrıca hava filtresi önünde bulunan sensöre usta spreyle yıkadı yarım kilo pislik aktı:(. Şu Da bir gerçek ki şu zamana kadar bakımları mı yetkili serviste yaptırdım  bu alanı hiç temizledik lerini zannetmiyorum ki hava filtresinin ön ızgara  altındaki boruya geçiş yeri bile oturtulmamıştı zaten o bölgeden bir horultu hissediyordum artıık o ses de kesildi.

maf sensörünü temizlemişler. 

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Teknik olarak tam tercüme edemedim sanırm ama galiba:) 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
ömer can çolak

aynı sorun benim araçta da varmı 2-3-4-5 viteslerde gaz verirken silkelenme vardı buji ve buji kabloları değiştim düzeldi hemde performansta kayıp vardı oda geldi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...