İçeriğe Yönlendir

Marş Süresinin Uzamasi

Bekir Uğuz

Recommended Posts

Bekir Uğuz

2011 focus 1.6 otomatik anahtarsız calistirma sistemine sahip lpg li aracımi alali 7 ay oldu aracım ara ara ozellikle bir yere park ettikten bir iki saat sonra marş suresini uzun tutuyor lpg iptali yaparak kullandım gene sonuc aynı dısarda bir ustanın cihazında yeni kalibrasyon mevcut yazıyor herhangi bir hata kodu vermiyor. erzurumda ikamet ediyorum servise goturdum kalibrasyon yuklenecek olmazsa pompa olabilir dedi kesin konusan yok. Konu ile ilgili boyle bir olay basina helen var mi. Aracım 85 bin kilometrede. Lpg takilali 2 yil olmus. Sizce sorun nedir?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Marş süresini uzatan sebepler nirden fazaladır.  Araç log li olduğu için ilk önce lpg  beynine bakmak lazım. Arızalı ya da kaçak yapıyor olabilir. İkinci sebep (gerçi serviste b. Sayar ile bakılmış) egzantrik sensörü ya da krank mili sensörü arızası neden olur. Bir diğer sebepte araç lpg ile kullanıldığından benzin seviyesi çok düşük tutulması nedeni ile benzin pompasını bozmuş olabilir. 

Yorum bağlantısı
Bekir Uğuz

Serviste bakilmadi disarda bi usta ıds cihazi olmasi lazim onla bakti ve hata kodu yok dedi yeni kalibrasyon mevcut yazdi cihazda ben benzini az tutmadım ancak benden öncekini bilmiyorum lpg konusuna gelince lpg beyni dene regulator hortumu cikarilarak ayrica lpg elektriksel baglantisi iptal edilerek denendi sonuc yine ayni bir detay vereyim araci isiklarin sonmesini bekleyip yaklasik 10 saniye calistirdiktan sonra stop edip tekrardan isiklarin sonmesini beklemeden direk calistirmak istediginde de bazen mars basiyor ama degisik bi ses cikararak almakta zorlaniyor hatta bir kere dusuk devirde calisti sanki stop edecekmis gibi oldu 100 metre gitmeden stop etti. Serviste usta araci frene basip direk calistirdi arac mars uzatmadi ancak isiklarin calistiktan 3 4 saniye sonra sondugunu rolanti devrininde ayni sekilde calistiktan 3 4 saniye sonra sifirdan bire geldigini gordu elektrik ustasina konuyu soyleyince kalibrasyon yuklenmesi gerek dedi. BEn onceden disardaki ustanin cihazinda kalibrasyon mevcut diye gordugum icin acaba ondan mi diyorum ama benzin pompasindan da supheleniyorum

Yorum bağlantısı
Bekir Uğuz

Yeni kalibrasyon sart mi acaba onla duzelir mi bilen yok mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...