İçeriğe Yönlendir

İbiza Fabia İ20 Fiesta Arasından Seçim

Kadir Özdemir

Recommended Posts

Kadir Özdemir

Herkese merhaba ikinci el araç alma niyetiyle yola çıkmıştım ancak 15 20 yaşında arabalar 30 bin tl olunca sıfıra yöneldim ilk olarak ibiza 1.2 tsi düşündüm içi çok hoşuma gitmedi ama araç ful donanımlı fiesta 1.25 de yakıt ve çekiş konusunda biraz zayıf diyolar i20 de tip olarak güzel en güzeli bana göre fabia. Fabia yı 51.900 e bırakacaklarını söylediler 50 bin e bırakırlarsa (pek sanmıyorum) onu alacağım ikinci planda ibiza var bu araçlarla ilgili bilgisi olanla yardımcı olabilirmi?Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Seat ibiza almıştı arkadaşım çok sessiz güzeldi ben olsam seat alırım

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Aslına bakarsanız ibiza bütçeme uygun tsi motor düşündüğüm için hyundai ve ford u ikinci plana itim fabia 51900 bütçemi aşacak 50 ye bırakacak olurlarsa direk alıcam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Skoda Fabia 2016 model style paket aracı 13 mayıstan bu yana kullanıyoruz . Daha önceki konulardada bahsetmiştim araçtan hatta konusuda var inceleyebilirsiniz. Donanım olarak gerçekten çok zengin anahtarsız çalıştırmaya kadar var . aracın tek eksisi ön göğüs dahil sert plastik ancak izolasyon falan gayet yeterli . Trim sesi şuanlık yok araçta 8000 km oldu kullanıyoruz.  Araç hakkında merak ettikleriniz varsa severek cevaplarım 

ayrıca 50bine kadar düşer bayiler özellikle istanbul Altur'u aramanızı tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Skoda Fabia 2016 model style paket aracı 13 mayıstan bu yana kullanıyoruz . Daha önceki konulardada bahsetmiştim araçtan hatta konusuda var inceleyebilirsiniz. Donanım olarak gerçekten çok zengin anahtarsız çalıştırmaya kadar var . aracın tek eksisi ön göğüs dahil sert plastik ancak izolasyon falan gayet yeterli . Trim sesi şuanlık yok araçta 8000 km oldu kullanıyoruz.  Araç hakkında merak ettikleriniz varsa severek cevaplarım 

ayrıca 50bine kadar düşer bayiler özellikle istanbul Altur'u aramanızı tavsiye ederim. 

Cevabınız için teşekkür ederim seat da style  plus paket dediğimiz olay yani dokunmatik ekran büyüyo bir kaç özellik geliyo fabia da da öyle bişey varmı yoksa style paketde standartmı?

Cevabınız için teşekkür ederim seat da style  plus paket dediğimiz olay yani dokunmatik ekran büyüyo bir kaç özellik geliyo fabia da da öyle bişey varmı yoksa style paketde standartmı?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

skoda fabia direkt olarak 6.5" bolero apple car ve android auto destekli ekranla geliyor. Ve bunun yanında 8 hoparlörlü skoda surround ses sistemiyle geliyor . ibizadaki ekrandan daha iyi

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

skoda fabia direkt olarak 6.5" bolero apple car ve android auto destekli ekranla geliyor. Ve bunun yanında 8 hoparlörlü skoda surround ses sistemiyle geliyor . ibizadaki ekrandan daha iyi

Yakıt tüketimi nasıl peki? imzanızda baya bir araç yazıyor sık değiştirmişsiniz eğer kıyaslıyacak olursak fabia bu araçlara nazaran nasıl genel anlamda 

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

bu ekranla birlikte Görsel destekli Optik park sensörüde mevcut.. ,Ayrıca Far sensörü , Otomatik kararan dikiz aynası , mercekli ön farlar , yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu , ön kol dayama , arka disk frenler vs . 

Yakıt tüketimi nasıl peki? imzanızda baya bir araç yazıyor sık değiştirmişsiniz eğer kıyaslıyacak olursak fabia bu araçlara nazaran nasıl genel anlamda 

Şuanda VAG grubu üyesi 2 araç kullanıyorum  Seat leon 1.2 tsi 110 HP ve Skoda Fabia 1.2 tsi 90HP yakıt olarak  Leon biraz daha az yakıyor ama tabi bu tamamen pilotaj diyelim :)  Fabiayı babam kullanıyor ve Turbo benzinli araca yeni alışıyor. Kalkışlarda fazla aragaz yapıyor ..  Tekirdağ şehir içinde şuanda 7.5 litre ile geziyor fabia . Kullanılan mesafe hep kısa mesafeler evde işe gidiyor mesela 1.5-2 km araç stop ediyor. Gün içinde 5 km kullanılıyor şehir içi bu tarz . leon ile ben 6.5-7.0 arası yakıyorum. Start Stop olayınında yakıta etkisi var tabiki . onuda unutmamak gerek.  Eğer bu aracı düşük devir yüksek vites kullanırsanız çok cimri gerçekten ama ben devirli kullanırım 4 bin en az çevirirm kullanırım derseniz 9-10 litreleri gözden çıkarın. Bu arada 90hp olmasına rağmen gerçekten güzel yürüyor araba  2. vites 102 km/h yapıyor :)

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Aracı şu an hemen alasım geldi :-) benimde kullanım şeklim babanız gibi olacak genelde Akyaka da yaşıyorum sahil kasabası ve araçla çok gidilecek yer yok kısa mesafe. Genelde devirli kullanırım aracı çok zorlamam 6.5 civarı bana göre benzinli araca göre iyi.Ben de turbolu bir aracı ilk defa kullanıcam :-)

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

İbiza bu listede daha iyi sanki,ben olsam ibiza alırdım.

İbizanın içi çok boş gibi geldi bana birde fabia nın içi daha ferah deniyor.

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

İbiza style versiyonu kullanıyorum sanırım mayıs ayında almıştım. Sessiz güzel fakat küçük bir araç TSI motor kesinlikle az yakıyor. İşe gidip gelmek için almıştım. Aynı zamanda Leon sahibiyim. ,ama ibizayı şehir içinde kullanmak daha hoşuma gidiyor ufak tefek diye sanırım. :) Style versiyonu yeterli donanıma sahip. Plus ekletirseniz yağmu ve far sensörü sanırım geliyor beraberinde. Onun haricinde bence fiyat / performans olarak tercih edilebilecek bir araç. Bu aralar bir ticari araç arayışımız var ibiza'yı gözden çıkarttık üzülüyorum diyebilirim. :)

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

İbiza style versiyonu kullanıyorum sanırım mayıs ayında almıştım. Sessiz güzel fakat küçük bir araç TSI motor kesinlikle az yakıyor. İşe gidip gelmek için almıştım. Aynı zamanda Leon sahibiyim. ,ama ibizayı şehir içinde kullanmak daha hoşuma gidiyor ufak tefek diye sanırım. :) Style versiyonu yeterli donanıma sahip. Plus ekletirseniz yağmu ve far sensörü sanırım geliyor beraberinde. Onun haricinde bence fiyat / performans olarak tercih edilebilecek bir araç. Bu aralar bir ticari araç arayışımız var ibiza'yı gözden çıkarttık üzülüyorum diyebilirim. :)

Ses yalıtımı nasıl aracın içine yol sesi falan alıyormu styleplus alıcam bende eğer ibiza yı tercih edersem.O ön konsol bana nedense boş gibi geliyor sizce nasıl :-)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

ses yalıtımı çok iyi özellikle yol sesi yok diyebilirim , Süspansiyon ayarı çok güzel ve 60 yanak lastiklerle leondan daha konforlu bunu çok net söyleyebilrim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Ses yalıtımı nasıl aracın içine yol sesi falan alıyormu styleplus alıcam bende eğer ibiza yı tercih edersem.O ön konsol bana nedense boş gibi geliyor sizce nasıl :-)

Ses yalıtımı bence gayet yeterli , lastik sesi o kadar yok gerçi ben 120 km üzerine çok az çıktığım için tam doğru bir şey diyemem. Fakat dizel leon dan sonra gayet sessiz geliyor. :) Konsol bence yeterli hatta şık diyebilirim. Kol dayama alışkanlığı var bende ve bence en büyük noksanı bu aracın. Gerçi onuda muadili ile hallettik birebir. 

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Ses yalıtımı bence gayet yeterli , lastik sesi o kadar yok gerçi ben 120 km üzerine çok az çıktığım için tam doğru bir şey diyemem. Fakat dizel leon dan sonra gayet sessiz geliyor. :) Konsol bence yeterli hatta şık diyebilirim. Kol dayama alışkanlığı var bende ve bence en büyük noksanı bu aracın. Gerçi onuda muadili ile hallettik birebir. 

Canlı olarak görmediğim için bana boş gibi gelmişti. bende 120 yi pek geçmem Fabia yı 50 ye bırakırlarsa fabia olmazsada ibizayı alıcam artık :-)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Canlı olarak görmediğim için bana boş gibi gelmişti. bende 120 yi pek geçmem Fabia yı 50 ye bırakırlarsa fabia olmazsada ibizayı alıcam artık :-)

Şunu söyleyebilirim çok net TSI olsun çamurdan olsun :D

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Şunu söyleyebilirim çok net TSI olsun çamurdan olsun :D

Gönül isterki leon 1.4 tsi fr cam tavan ama devlet memuru bütçesiyle anca, buna şükür :-)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Gönül isterki leon 1.4 tsi fr cam tavan ama devlet memuru bütçesiyle anca, buna şükür :-)

Fr diyince akan sular durur seneye kismetse Fr a gecicem gerekirse bobregimi saticam :D

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Fr diyince akan sular durur seneye kismetse Fr a gecicem gerekirse bobregimi saticam :D

Bende nasip olurda alacağım aracın kredisi 4 sene sonra bitince yeni kasasını alırım artık :-)

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Fabia, i20 en son ibiza derim. Fabia dan sonra araya kia rio yu koyardım.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Aracı şu an hemen alasım geldi :-) benimde kullanım şeklim babanız gibi olacak genelde Akyaka da yaşıyorum sahil kasabası ve araçla çok gidilecek yer yok kısa mesafe. Genelde devirli kullanırım aracı çok zorlamam 6.5 civarı bana göre benzinli araca göre iyi.Ben de turbolu bir aracı ilk defa kullanıcam :-)

devirsiz kullanılacak, 50 km de 5.viteste olunacak.  :)

Yorum bağlantısı
Kadir Pulat

İki yıla yakın süredir 2014 ibiza kullanan biri olarak bu aracı başarılı buluyorum tek eksiği fren abs çok çabuk devreye giriyor ve benim aracın 15000 de diskler atık yaptı servis garanti den degismeyiz dedi taslayip devam ettim şu an 43000 de artık servise gitmiyorum mutluyum diyebilirim bakım konusunda ama benim gönlümde hep ford var ve muhtemelen bir yıl sonra forda geri döneceğim ben alacak olsaydım fiesta alırdım her ne kadar rampalarda çekişi zayıf olsada bi tarzı ve güven veren bi duruşu var

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya
(düzenlendi)

Kadir Bey ben Fabia diyorum, daha dolu bir arac. İbiza oldukca dar bir arac, bagaj hacmini de gordum, beni sasirtan tek sey, stepneyi, bayagi bir asagi yerlestirmisler bagaja derinlik kazandirmislar ama yine de ic hacim dar.

tarihinde Ozlem Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...