Murat_Durmaz 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 merhaba, dün ankara'ya giderken başıma gelen olayı paylaşmak istiyorum. otoyolda hızım 130-140 arası seyir halinde iken motor arıza ışığı yandı. (geçen ay yine bu şekilde yanmış idi, cihaza bağlanıp 1 nolu oksijen sensörü arızası veriyordu, usta daha önce arıza ışığını cihaz vasıtası ile silmişti. aracım sıralı sistem lpg li. ustam araç lpg li olduğu için oksijen sensörünü değiştirmeyelim, boşa masraf yapma , değiştirsek bile belli zaman sonra yine yanacaktır , lpg olunca böyle oluyor demişti ve ben de değiştirmemiştim. ) seyir halinde iken ışık yandıktan sonra aracın hızı yavaş yavaş düşmeye başladı. 110 u geçmemeye başladı. ve arıza ışığı yanıp sönmeye başladı , sürekli yandı söndü. aracın bayağı bir performansı düştü. hız yapmayaya başlamıştı. 110 u zor görmeye başladı. ayrıca birde kafa vermeye başladı. yani gazı verdiğim halde araç bir gidiyor bir duruyor gibi kafa vermeye başladı. bu durumun oksijen sensörü ile alakası varmıdır, ayrıca sensörü değiştirmek istiyorum ucuz bir parça da değil, değişiklik sonrası yine bu sebepten dolayı ışığı yakar mı? performansının düşüklüğü bu sensörmüdür? 2-Ayrıca hararet göstergesi sürekli düşük seviyelerde idi, yola çıkmadan önce su ilave etmiştim. hatta bir kaç defa mola verip suyunu kontrol ettim, ekstiltme falan olmamasına rağmen hararet bir düştü bir normal seviyeye geldi. bunu ankaraya kadar bu şekilde tekrarladı. bu durum ne ile alakalı olabilir acaba? görüşleriniz beni aydınlatacak , teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 Öncelikle araç bilgisayara bağlanıp hata kodu var mı yok mu bakılmalı.Diğer arıza için termostat arıza yapmış olabilir ya sürekli açık kalıyordur ya da açılıp kapanıyordur belki de hava yapmıştır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 daha sonra yanık kaldı mı arıza lambası? Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 10 Ekim 2016 Yazar Paylaş 10 Ekim 2016 daha sonra yanık kaldı mı arıza lambası? kaldı. halen yanmaya devam ediyor Öncelikle araç bilgisayara bağlanıp hata kodu var mı yok mu bakılmalı.Diğer arıza için termostat arıza yapmış olabilir ya sürekli açık kalıyordur ya da açılıp kapanıyordur belki de hava yapmıştır. daha önce bilgisayardan bakıldı. 1 nolu oksijen sensörü arızası veriyordu. sonra silmişti usta hatayı. o şekilde yaklaşık 2 ay kullandıktan sonra dün itibari ile yukarıda yazdığım olaylar oldu Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 ARaç yolda giderken yaptığı için tekrar bakılması lazım.Belki onun dışında başka bir problem vardır. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 10 Ekim 2016 Yazar Paylaş 10 Ekim 2016 Aracin çekiş düşme sebebi sensör olabilir mi. bu sensör bildiğim kadarı ile çevre ile ilgili. co2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 yok bizim araçta da yanıyor başka bir sebebi var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 1. hego sensör arızası kaydı tek başına yeterli veri değildir 2. bobin arızası olabilir tekleme yaptırır 3. hararet yükselmesi ile 2 silindir püskürtme kapatır sağa çekilmesi için uyarı vermiş olabilir 4. makineye bağanıp arıza koduna bakılacak Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 11 Ekim 2016 Yazar Paylaş 11 Ekim 2016 1. hego sensör arızası kaydı tek başına yeterli veri değildir 2. bobin arızası olabilir tekleme yaptırır 3. hararet yükselmesi ile 2 silindir püskürtme kapatır sağa çekilmesi için uyarı vermiş olabilir 4. makineye bağanıp arıza koduna bakılacak daha önce makineye bağlandığında 1 nolu oksijen sensörü olduğu söylendi. ayrıca tekleme (kafa verme) olayını yüksek hızda yapıyor genelde 5. viteste. bu arada aracımda hararet yükselmesi değilde , ibre bir düşüyor ve normal seviyeye geliyordu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts