İçeriğe Yönlendir

Ikea Poang Koltuk Tamiri Hakkında Yardım..

Ayhan Onaran

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Arkadaşlar elimizde hasarlı Poang koltuk var.. Bilenler bilir çok rahat bir koltuk. Ancak arkadaş nasıl olmuşsa bunu kırmayı başarmış. Şimdi tamir edelim diyoruz. Malum koltuk çok zamlanmış şimdi baktım 250 tl nin üzerinde fiyatı var..Eskiden çok uygundu fiyatları.. Neyse şimdi şunları sormak istiyorum bilgi ve tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim..

Koltukta hasarlı noktalar vidaların geçtiği yerlerde. Bir kısımda kırılma olduğu için dübel sağlam tutmayıp içinden geri çıkıyor.. Diğer bir kısımda da ek olarak birbirine vidalanan yerde parçalanmalar mevcut. Onun haricinde bir sorun gözükmüyor..

Ben birbiri üzerine gelen kısımlara metal kelepçe sıksam diye düşündüm.. Dübeli yalama olup çıkan yerlere de uzun vida atıp karşıdan somunla sıkmayı düşündüm.. Sizce nasıl olur ? başka bir çaresi varmıdır.. Fikir fikirden üstündür.. Yok bu hiç bir şekilde olmaz sağlam hale getirilemez diyorsanız da artık atacağız..

IMG_20161011_091451.md.jpg

IMG_20161011_091455.md.jpg

IMG_20161011_091511.md.jpg
IMG_20161011_091521.md.jpg

IMG_20161011_091552.md.jpg

IMG_20161011_091612.md.jpg
IMG_20161011_091616.md.jpg

IMG_20161011_093730.md.jpg

IMG_20161011_093743.md.jpg

IMG_20161011_093815.md.jpg

IMG_20161011_093819.md.jpg

IMG_20161011_093844.md.jpg

IMG_20161011_093859.md.jpg

IMG_20161011_095442.md.jpg

Fotolara bakınca ben bile ne olduğunu anlayamadım umarım anlayan birileri çıkar :):p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ikea nın mobilyası ile bayağı haşırneşir oldum.

tahta  ile ilgili herşeyi unutun sıkışmış kağıt gibi bir malzeme. bu hale geldi mi tamiri yapışması extra vida vs atması çok zor. bunda montaj sırasında tam yerine otrumamış olabilr. bir de zaman içinde tekrar tekrar sıkmak gerekiyor bu civataları. gevşiyorlar.

tamiri değil de montajdan sonra bir kere geri sökülüp tekrar toplansa bile aynı sıkılıkta olamayor o vida yerleri. ağaç tutkalı ile de mobilya gibi sağlam yapışamıyor

vesile ile müşteri hizmetleri iyi çalışır. bu durumu bir bildirin.. yardımcı olabilirler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Garantisi olabilir. Müşteri hizmetleri ile görüşmeni öneririrm. Belli seriden çok şikayet geldiyse değişim yapabiliyorlar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Evet abi bildiğim kadarıyla kat kat ince ağaç tabakasından oluşuyor bunlar..presleniyor falan filan.. L ayak sıkarak yada karşılıklı vida geçirip somunla sıkarak olur gibi geliyor bana...

Garantisi olabilir. Müşteri hizmetleri ile görüşmeni öneririrm. Belli seriden çok şikayet geldiyse değişim yapabiliyorlar.

Ersen bu 5-6 yıl önce alınmış.. yani garanti maranti yok maalesef :)

Şu hani hortumları sıktığımız metal vidalı kelepçeler var ya onlardan kullansam nasıl olur ? şurayı tutturmak için olur mu ki.. Malzeme alacağım ama ne alacağımı bilemiyorum :)

http://hizliresimyukle.com/image/Mrz5

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gözden çıktı ise denenir ama malzemesinde mukavemet az. nasıl yapmışlarsa kendi montaj yeri haricinde vida atınca çatlıyor mesela otorup kalkıınca

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

gözden çıktı ise denenir ama malzemesinde mukavemet az. nasıl yapmışlarsa kendi montaj yeri haricinde vida atınca çatlıyor mesela otorup kalkıınca

İşte abi bu yüzden vida yerine matkapla delip vidayı karşıya kadar geçirim somun sıkmayı düşünüyorum. Yoksa vida doğrudan sıksan yalama olacak gibi duruyor yada parçalanacak yarılacak vs..

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Poang koltuklar 10 yıl garantili bildiğim kadarıyla. Bence Ikea'ya başvurup şansınızı deneyin. Benim oturma odasındaki koltukları ikea'dan almıştım. Garantisi 3 yıldı ama dördüncü yılda bile gelip alıp götürdüler onarım için. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Poang koltuklar 10 yıl garantili bildiğim kadarıyla. Bence Ikea'ya başvurup şansınızı deneyin. Benim oturma odasındaki koltukları ikea'dan almıştım. Garantisi 3 yıldı ama dördüncü yılda bile gelip alıp götürdüler onarım için. 

Fiş fatura hiç bir şey yok elimizde buna rağmen bir şey tutturma şansımız olur mu dersiniz ..

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Sıkıntı olmuyor. Müşteri hizmetleri gerçektende çok ilgili ve iyi. Karlstad model yataklı kanepe almıştım. Sırt dayama kısmında gıcırtı sorunu vardı. Eve gelip kanepeyi söktüler, yerinde yapabilecekleri bir şey olmadığını söyleyip alıp götürdüler. Onarımını yapıp geri getirdiler. Hatta süngerlerini bile değiştirmiş adamlar. 

Bence kendiniz uğraşmadan önce müşteri hizmetleri ile iletişime geçin derim.

Ben buradan iletişime geçmiştim.

http://www.ikea.com.tr/musteri-hizmetleri/bize-ulasin.aspx

Fiş fatura hiç bir şey yok elimizde buna rağmen bir şey tutturma şansımız olur mu dersiniz ..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yazdım durumu bakalım bahsettiğiniz yerden belki olumlu bir haber gelir. :) 

Olabilir belki ama öncelikle elimizdekini adam edebilmek.. Ankara da olsa belki değerlendirilebilirdi.

Son fotoğrafta ki vidayı sallasak cuk oturacak gibi duruyor.. Bu kendi vidası değil.. Ancak karşıdan çıkacak kadar uzun değil bu vida..

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Mutlaka bugün yada yarın sizi ararlar.

Yazdım durumu bakalım bahsettiğiniz yerden belki olumlu bir haber gelir. :)

Olabilir belki ama öncelikle elimizdekini adam edebilmek.. Ankara da olsa belki değerlendirilebilirdi.

Son fotoğrafta ki vidayı sallasak cuk oturacak gibi duruyor.. Bu kendi vidası değil.. Ancak karşıdan çıkacak kadar uzun değil bu vida..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Mutlaka bugün yada yarın sizi ararlar.

Az önce mail geldi.. İlgili ürün için fiş yada fatura olması gerekmekte.. Eğer bulursanız eksper yönlendirebiliriz demişler. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Az önce mail geldi.. İlgili ürün için fiş yada fatura olması gerekmekte.. Eğer bulursanız eksper yönlendirebiliriz demişler. 

Aldığınız ikea mağzasından fatura örneğini isteyin ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Forum Bornova'daki Ikea'dan gelen arkadaşlar benden hiç bir şey istemedi.

Bencede mutlaka yardımcı olacaklardır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İkea yı bilmem ama başka mağazalardan bir kaç defa başıma geldi bu durum. Arşivde dediler ve o arşive ulaşmaları aylar sürüyor. Üstelik bakıp size fatura örneğini vermek gibi bir mecburiyetimiz yok bakarsakta sadece müşteri memnuniyeti için dediler. Şimdi yine buna benzer şeyler olur kesin durduk yere canımız sıkılır :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

İkea yı bilmem ama başka mağazalardan bir kaç defa başıma geldi bu durum. Arşivde dediler ve o arşive ulaşmaları aylar sürüyor. Üstelik bakıp size fatura örneğini vermek gibi bir mecburiyetimiz yok bakarsakta sadece müşteri memnuniyeti için dediler. Şimdi yine buna benzer şeyler olur kesin durduk yere canımız sıkılır :)

Herşey bilgisayarlı artık. Onlar için zor birşey değil. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Herşey bilgisayarlı artık. Onlar için zor birşey değil. 

Evet değil ama fiş fatura onların aleyhine bişey netice de :D  fiş yok fatura yok eksper de yok ürünle uğraşmakta yok :) 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Ayhan , Arkadasım ikeadan L koltuk takımı aldı. 1 sene sonra koltukta çökmeler oldu. Faturayı bulamadı. Ikea ya gitti konuştu- kavga etti. Ürünü sıfırı ile değiştirdiler. Bence gidip konuşun. Değiştirebilirler. Özellikle müdürü bulup konuş. Onların yıllık müşteri memnuniyeti bütçeleri olur.

Baktın çözemedim merkeze bu fotolarla mail at. Kesin dönüş alırsın.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Abi bu koltuklar çok rahat ce aynı zamanda sağlam , çoğu playstation salonlarında var kırılanı ilk defa gördüm [emoji1] bencede garantiyi kovala , olmuyor ise çatlak yerlere karşılıklı sac keslip civata ile sabitlenebilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arkadaşlar koltuğu tamir ettim. Şuan gözle görünür bir sıkıntısı kalmadı. Koltuğun en önemli hasar almış kısmına protez yaptım :) Fotolar aşağıda.. Dübelin patlattığı bir kısım vardı oraya da yine aşağıda ki vidayı matkapla delip taktım. Bu vida yı 4 yere kullandım. Diğer dübelli olan yerlerde ileri de sorun yaşanmasın diye değiştirdim..

IMG-20161012-WA0002.md.jpg
IMG_20161013_194633.md.jpg
IMG_20161013_194721.md.jpg
IMG_20161013_194730.md.jpg
IMG_20161013_194742.md.jpg
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Tam azimli fare işi olmuş bu eline sağlık gülen güle kullan[emoji4]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Civata uçlarına kör somun taktık daha da iyi oldu.. ancak fotoları yok :)

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Civata uçlarına kör somun taktık daha da iyi oldu.. ancak fotoları yok :)

Tırtıklı pul(rondela) ayarlayabilirseniz zamanla gevşeme sorunu da olmaz. Olmadı arada kontrol edersiniz. İçine oje sürüp sıkmanızda gevşemeyi önler
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...