Murat Yılmaz2 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Arkadaşlar merhabalar, Bugün başına bir iş geldi, Tam aracı parkediyordum ki, araç stop etti. (Mondeo oto). Kontrol amaçlı tekrar çalıştırdım sorun yok, ama hareket etmedim. Parkedip markete gittim geldim. Bir baktım ki, aracın motor suyu boşalmış, neyse ustamı aradım, aracı aldılar. Sorun şuymuş, Gergi kütüğü bozulunca, kayış yerinden çıkmış ve hararet yapmış ve borulardan biri patlayıp suyu boşaltmış. Tabi yerinden çıkan kayış, ahtapot borusunun kenarını yemiş. Araçta sorun yok çok şükür. Gergi kütüğünü internetten buldum, Radiator alt borusunu (ahtapot) henüz bulamadım, sadece bir sitede buldum ama manuel vites için yazıyor. Siteyi aradım bu saatte açmadılar hali ile, Ahtapot boru, oto. vites ile manuel vites'in farklı mıdır? Değilse, onu satın alabilirim. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 2 farklı ahtapaot hiç hatırlmaıyorum aynıdır 1 Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Eyvah eyvah ki ne eyvah. Geçmiş olsun kardeşim. Ahtapot borusu hepsinde aynı. Benimde patladı bir ay önce değişirdim ama sülalemiz ağladı ustayla birlikte. Sağı solu fazla dağıtmadan söküp takalım dedik 3 saat uğraştık. Neyseki senin triger seti falan değişecek, direksiyon pompası sökülür rahat takılır. Ama hortum aynı ve 80 tl ye almıştım ben. Yorum bağlantısı
Murat Yılmaz2 12 Ekim 2016 Yazar Paylaş 12 Ekim 2016 (düzenlendi) Neyseki senin triger seti falan değişecek, direksiyon pompası sökülür rahat takılır. Ama hortum aynı ve 80 tl ye almıştım ben.Çağlar hocam teşekkürler.Derviş kardeşim, triger seti neden değişsin ki? Daha 3 ay oldu değiltireli. Ahtapot hortumu bi yerde 60₺ (gakat bir ucu kısa, usta bu değil dedi) bi yerde de orjinal yazıyor 200₺ ye buldum. (Usta bu dedi) Bunu buldum. Benim parça Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi 12 Ekim 2016 tarihinde MuratYilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 öncelikle geçmiş olsun. ama şu araba dünyasına millet olarak ne tabirler katmışız be. kütük, ahtapot. gergi kütüğünü duymuştum ama ahtapot hortumunu yeni işittim. fena da olmadı. 1 Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Kayış gergi falan deyince ben trigere gittim. Kayış dediğin hangi kayış onu anlamadım. Ayrıca kısa falan değil borular. 200 tl olanı bende bakmıştım aynı siteden ama hepsi standart aynı boymuş. Boş yere fazla ödeme, ithalide yerliside kalite olarak az fark var ki o da pek kayle alınacak derecede değil. Benim aldığım yerli üretimdi, yaklaşık 2000 km yol yaptım ve çok zorladım şuan için sorun yok şükür öncelikle geçmiş olsun. ama şu araba dünyasına millet olarak ne tabirler katmışız be. kütük, ahtapot. gergi kütüğünü duymuştum ama ahtapot hortumunu yeni işittim. fena da olmadı.Sorma abi, değişirken küfür ede ede aklıma kazındı ismi. Canlı ahtapot görsem aklıma hortum geliyor 1 Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Orijinal hortumu yabana atmayalım. Kritik parça sonuçta. Orijinali ile yerli arasında mutlaka kalite farkı vardır. Uzun ömür, dayanıklılık gibi. 1 Yorum bağlantısı
Selim Karanca 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 manual ve otomatik vitesli araçlar için iki farklı şekilde olduğunu söylemişti parçacı. benim düz vites aracımda 3. defa degiştirdim. 3 sene önce patladı üstünden çıkan orjinaldi yan sanayi alıp takıldı malzeme dahil 220 lira ödedim 1 sene sonra yine patladı, bu sefer kendim alıp değiştirdim. malzeme 55 liraydı. en son 2 ay önce yine patladı yine yan sanayi alıp değiştirdim 55 lira yine patlarsa orjinal alıcam bu sefer. eğer satmıycaksanız orjinal alın 250 lira civarı.. 2 Yorum bağlantısı
Murat Yılmaz2 13 Ekim 2016 Yazar Paylaş 13 Ekim 2016 Bir sitede manuel vitesli için var görünüyor. Oto için kalmamış. Bugün telefonla ulaşıp soracağım. Şimdilik aracı kullanıyorum. Bari kullanırken de düzgün parçalarla değiltireyim. Hem satarsan da, alan kişi hayrını görsün isterim. Teşekkürler. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Murat Yılmaz2 13 Ekim 2016 Yazar Paylaş 13 Ekim 2016 manual ve otomatik vitesli araçlar için iki farklı şekilde olduğunu söylemişti parçacı. benim düz vites aracımda 3. defa degiştirdim. 3 sene önce patladı üstünden çıkan orjinaldi yan sanayi alıp takıldı malzeme dahil 220 lira ödedim 1 sene sonra yine patladı, bu sefer kendim alıp değiştirdim. malzeme 55 liraydı. en son 2 ay önce yine patladı yine yan sanayi alıp değiştirdim 55 lira yine patlarsa orjinal alıcam bu sefer. eğer satmıycaksanız orjinal alın 250 lira civarı.. Selim bey, Yan sanayide oto yada düz vites farkı yok ve hortumlardan bir ucu kısa görünüyor. Siz hangisini takmıştınız. Ben oto orjinal alt hortum bulamıyorum maalesef. Bu yan sanayi fiyatı 55 ₺ Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 13 Ekim 2016 Paylaş 13 Ekim 2016 Benimde değişti 50 tl almıştım yan sanayi ama iş görüyor orijinal parça bulmak çok zor Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 13 Ekim 2016 Paylaş 13 Ekim 2016 Murat abi sen beni dinle, kısa falan gelmiyor. Resimde öyle göründüğüne bakma, bende almadan önce kısa sandım takınca oturuyor yerine. Abilerimin dediği gibi kafam rahat etsin diyorsan orjinal alıp taktır. Benim parçacım güvenilir aile dostu yamuk yapmaz, aldığım parçaya birebir kullanılan parça dedi verdi. Zaten orjinalide biraz zor bulunur. 1 Yorum bağlantısı
Murat Yılmaz2 13 Ekim 2016 Yazar Paylaş 13 Ekim 2016 Derviş kardeşim, oto için orjinal bulamadım henüz. Sanırım dediğiniz gibi yapacağım. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Selim Karanca 13 Ekim 2016 Paylaş 13 Ekim 2016 Selim bey, Yan sanayide oto yada düz vites farkı yok ve hortumlardan bir ucu kısa görünüyor. Siz hangisini takmıştınız. Ben oto orjinal alt hortum bulamıyorum maalesef. Bu yan sanayi fiyatı 55 ₺ Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi murat bey benim kullandığım hortum bu resimdeki, kendim taktığım için eminim hatta . Bir ucu kısa dedğiniz gibi, ama sizden çıkan parçayla benzemediği aşikar biraz daha araştırma yapın .derviş beyin dediği gibi resimdeki uyuyorsa ona da yönelebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Murat Yılmaz2 13 Ekim 2016 Yazar Paylaş 13 Ekim 2016 Ben de bunu sipariş ettim bugün 2000 model mondeo otomatik brnim araç. Fakat çıkan parçanın bir ucu uzun görünüyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Selim Karanca 13 Ekim 2016 Paylaş 13 Ekim 2016 hayırlısı olsun, inşallah uyar hayırlısıyla ufak bir masrafla atlatırsıınız 1 Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 14 Ekim 2016 Paylaş 14 Ekim 2016 O uzun dediğiniz yer termostattan gelen hortumun girdiği yer. Baktınız kısa geldi, gelen hortumu biraz aşağı çekip takarsınız sorun olmaz. Her halükarda iş görür 1 Yorum bağlantısı
Murat Yılmaz2 15 Ekim 2016 Yazar Paylaş 15 Ekim 2016 Arkadaşlar merhabalar. Bugün gergi kütüğü ve ahtapot hortum yenilendi. Dediğiniz gibi hortumu bir şekilde yerleştirmişler. Yapmam gereken Lpg kalibrasyonu kaldı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi 2 Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 15 Ekim 2016 Paylaş 15 Ekim 2016 Geçmiş olsun, halletmiş olmanıza sevindim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts