İçeriğe Yönlendir

2011 Mondeo 1.6 Ecoboost Selective Park Sensörü Arka Hoparlörü Nerede

Ahmed Kilinc
Çözüme git Mesut Pıçak tarafından,

Recommended Posts

Ahmed Kilinc

Arkadaşlar merhaba 2011 Mondeo 1.6 ecoboost selective mk4 sahibi olan arkadaşlardan bir ricam olacak. Aracı geri vitese takınca park sensörünün arkadan gelen uyarı sesinin nerden geldiğini tespit edip buradan yazabilir misiniz denilene göre arka tavan lambasının sol tarafındaymıs ve değişmesi için tavanın tüm sökülmesi gerekiyormus tavanın sökülmesi çok zor bir durum ve sökülme ve geri takılması esnasında muhtemelen tırnakları kırılacak ve garip sesler gelmeye başlayacak birde söküldükten sonra burada değilmiş deme ihtimalleri de var tabi... Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

sorun nedir  park sensörünün hoparlörümü bozuldu

tavansökmektense yeni bir park sensörü takın tampondaki gözleri ellemeyin eğer mümkünse sadece sensörü değiştirin

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin
(düzenlendi)

2008 2.0 tdci arka bagaj kapağını açınca sol üst köşede sanırım sizdekide ordadır.

tarihinde Metehan Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc

sorun nedir  park sensörünün hoparlörümü bozuldu

Maalesef bozuldu. Orijinal olduğu için yenisi olmaz. Arkalar çalışmadığı için önlerde çalışmıyor tüm değiştirmek sıkıntılı aracta arıza gösteriyor sonuçta hepsi birbiriyle bağlantılı

tavansökmektense yeni bir park sensörü takın tampondaki gözleri ellemeyin eğer mümkünse sadece sensörü değiştirin

Maalesef bozuldu. Orijinal olduğu için yenisi olmaz. Arkalar çalışmadığı için önlerde çalışmıyor tüm değiştirmek sıkıntılı aracta arıza gösteriyor sonuçta hepsi birbiriyle bağlantılı

Maalesef orada kablo bile yok

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Kapılardaki küçük hoparlörlerden geliyo olmasın?

Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc
(düzenlendi)

Deneyen kimse yok mu?

tarihinde Ahmed Kilinc tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc

Bilmiyorum hiç ses gelmediği için sadece bir ihtimal olarak kalıyor öneriniz kimi tavan diyor kimi torpido altı diyor deneyerek bulmaya çalışırsalar sökülmedik yer kalmaz o yüzden kullanan arkadaşlardan ricam aracını geri vitese takıp sesin nerden geldiğini söylemeleri tabi benim araçla aynı olanlar denemeli.

Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc
(düzenlendi)

Ön park sensörünün sesi ön hoparlörlerden, arka park sensörünün sesi arka hoparlörlerden geliyor diye biliyorum.

Sordum ayrı bir hoparlörü varmış

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

park sensörü orijinalse servise telefon açıp sorun yada kullanım kılavuzunda yazıyorsa oraya bakın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Ben volvoda sensor sesini muzik sistemi uzerinden kisabiliyorum. Ayrica muzik sesini kisiyor sensor devredeyken uzerine ses yapiyor. Ayrica sag sol hassasiyeti oldugundan hoparlorlerden geldigini tahmin ediyiyorum. S60 ve mondeo altyapisi bircok noktada benzer oldugundan hoparlorlerden gelme ihtimali yuksek sesin.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc
(düzenlendi)

Ben volvoda sensor sesini muzik sistemi uzerinden kisabiliyorum. Ayrica muzik sesini kisiyor sensor devredeyken uzerine ses yapiyor. Ayrica sag sol hassasiyeti oldugundan hoparlorlerden geldigini tahmin ediyiyorum. S60 ve mondeo altyapisi bircok noktada benzer oldugundan hoparlorlerden gelme ihtimali yuksek sesin.

Saygilarimla.

Kime sorduysam hepsi ayrı bir yerde hoparlörünün olduğundan eminler ama nerde olduğunu bilen yok maalesef

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc

park sensörü orijinalse servise telefon açıp sorun yada kullanım kılavuzunda yazıyorsa oraya bakın.

İki yer söylediler birincisi tavanın arka kısmı ve çıkması için tavan sökülecek

İkincisi on yolcu ayak kısmı

Kullanma kılavuzunda da yazmıyor. Yeri net bir şekilde belli olsa tamam ama sonra sökecekler burada yok diyecekler olan tavana olacak

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc
(düzenlendi)

Semih bey aracınızla aracım aynı müsait olduğunuz bir zaman aracı geri vitese takıp deneyip burada yazabilir misiniz ? Başka bir ihtimal yok gibi 1 aydır kullanamiyorum ve park ederken çok zorluk çekiyorum aracın boyu uzun ve enli olduğu için sıkıntı yaşıyorum bu şekilde.

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Semih bey aracınızla aracım aynı müsait olduğunuz bir zaman aracı geri vitese takıp deneyip burada yazabilir misiniz ? Başka bir ihtimal yok gibi 1 aydır kullanamiyorum ve park ederken çok zorluk çekiyorum aracın boyu uzun ve enli olduğu için sıkıntı yaşıyorum bu şekilde.

Mondeoyu yeni sattim yoksa hiç erinmeden size yardımcı olurdum..
Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc

Mondeoyu yeni sattim yoksa hiç erinmeden size yardımcı olurdum..

Öyle mi.. Çok sağolun yinede hayırlı olsun her iki tarafa o zaman.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

İki yer söylediler birincisi tavanın arka kısmı ve çıkması için tavan sökülecek

İkincisi on yolcu ayak kısmı

Kullanma kılavuzunda da yazmıyor. Yeri net bir şekilde belli olsa tamam ama sonra sökecekler burada yok diyecekler olan tavana olacak

Saygılar...

Volvo'nun animasyonlarında Tavanın kapılara yakın bölümlerinde gösterdiği görseller var ama tam resimli bir kitapçık değil. Yönü tayin etmek için gösterilen bir animasyondu.

Mesela burada s60'a sonradan takılan park sensörü için servis bilgilendirmesi var. Parçalarda ve montajda görüleceği üzere herhangi bir hoparlör parçası yok.

http://accessories.volvocars.com/en-ba/S60(11-)/InstallationInstruction/Document/VCC-416782-1/2012

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc

Volvo'nun animasyonlarında Tavanın kapılara yakın bölümlerinde gösterdiği görseller var ama tam resimli bir kitapçık değil. Yönü tayin etmek için gösterilen bir animasyondu.

Mesela burada s60'a sonradan takılan park sensörü için servis bilgilendirmesi var. Parçalarda ve montajda görüleceği üzere herhangi bir hoparlör parçası yok.

http://accessories.volvocars.com/en-ba/S60(11-)/InstallationInstruction/Document/VCC-416782-1/2012

Saygılarımla.

Servisin dediğine göre bir hoparlör var. Bencede var çünkü bozulmadan önce sesi çok az gelmeye başlamıştı keşke o zaman müdahale etseydim.. Bilemedim işte paylaşımlarınız için çok sağolun. Şimdi ben bu aracı yaptırmak için bıraksam başına gelecek şey belli tüm tırnaklarını kıracaklar ondan sonra takır tukur sesler gelmeye başlayacak. Önceki aracımı ben sırf gelen sesler yüzünden sattım. Bunun başına da aynı şey gelmesin istiyorum daha alalı 2 ay oldu.

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Celal Altan

Hocam yeni gördüm. İsterseniz 2009 modelde nereden geldiğine bugün bakabilirim. Sanırım aynı yerdedir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc

Hocam yeni gördüm. İsterseniz 2009 modelde nereden geldiğine bugün bakabilirim. Sanırım aynı yerdedir.

Zahmet olmazsa bakarsanız sevinirim. Yalnız geri vitese takınca dediklerine göre arka taraf tavan lambasının oradan gelmesi gerekiyormus sesin... Yani ön ve arka tarafın farklı hoparlörü varmış... Saygılar
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mesut Pıçak

http://workshop-manuals.com/ford/mondeo_2007.5_02.2007/mechanical_repairs/4_electrical/413_instrumentation_and_warning_systems/413-13_parking_aid/description_and_operation/parking_aid/

E89774.jpgfront speaker  gösterge panelinin içinde üstte

E97584.jpgrear speaker  kesinlikle tavanda değil, bu fotoğrafa göre kapı dikmesi yada arka koltuk yanında gibi

ford workshop manual i inceleyin

E89773.jpgrear speaker

Yorum bağlantısı
Mesut Pıçak

1post-110386-0-28479900-1455888141_thumb.sa

2010 modelde arka koltuk emniyet kemer makarasının olduğu yerde, ama sonrakilerde tavan döşemesinin üstünde diyor. My rear speaker is fitted by the seatbelt housing as shown in your last picture. Or rather it was, I moved it to the B pillar so I could hear it better. Apparently later Mondeos had the rear sounder above the headlining. Not easy to get to unfortunately. I'll see if I can post a pic 

2010 sonrakilerde arka tavan ışığının olduğu yerdeymiş, arka tavan ışığını sökmek gerekiyormuş.I found it near rear courtesy light, but was a pain to unglued it. Anyway, after I replaced the buzzer, now I have a full functional parking sensors post-73787-14560491399808_thumb.jpg

Here is some photos with the position of the old buzzer ( marked with red ) and with the tools I used  ( and also 2 fingers from my left hand grin.gif because there is such a small space there ). Was a little bit difficult, but with patience you can change it removing only the rear light.

I used a double tape 2-3 cm to stick the buzzer back in place.

This apply for Mondeo MK4 produced after 2009.

post-110386-0-46683200-1456161254_thumb.post-110386-0-86198200-1456161261_thumb.

Yorum bağlantısı

Saygılarımla.

O gorseli buldum.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ahmed Kilinc

http://workshop-manuals.com/ford/mondeo_2007.5_02.2007/mechanical_repairs/4_electrical/413_instrumentation_and_warning_systems/413-13_parking_aid/description_and_operation/parking_aid/

E89774.jpgfront speaker gösterge panelinin içinde üstte

E97584.jpgrear speaker kesinlikle tavanda değil, bu fotoğrafa göre kapı dikmesi yada arka koltuk yanında gibi

ford workshop manual i inceleyin

E89773.jpgrear speaker

Çok güzel bir paylaşım... Ön hoparlörün yeri çok doğru onu tespit etmiştik. Arkaya gelince arka tavan lambasının orada olduğunu söyleyen sayısı çok ancak lamba çıkınca elle ulaşılamıyor denilene göre tavanın bir kısmı sökülüp o şekilde ulaşabilirmiş... Bendeki araç 2011 model selective ve sedan modeli. Resimdeki sw olduğu için farklı olabilir. İlginiz için çok çok teşekkürler...
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...