İçeriğe Yönlendir

235 Taban Yerine 225 Ne Kadar Etkiler?

Mahmut Sayar

Recommended Posts

Mahmut Sayar

Yeni aracımın lastik ebatları 235 50 R17 üzerinde Michelin Primacy 3 Yazlık lastikler var, kışlık lastikler için biraz araştırma yaptım ve seçenekler bu ebatta çok kısıtlı ve maliyetli. Bu ebat yerine 225 50 R17 taksam tabandaki 1 cm daralma sürüş dinamiklerini ne kadar etkiler? Çap farkı %1.5 çıkıyor.

Bir de üzerindeki lastikler 29 bin km ve 6 ayda önlerde 3 mm, arkalarda 5 mm'ye düşmüş, lastiklerin bu kadar hızlı erimesine şaşırdım doğrusu, yaza geçtiğimde önleri değiştirsem arkalar uyumsuz olacak, Primacy 3'ün bu kadar çabuk eridiğini bilmiyordum. Mondeo için tavsiye edebileceğiniz marka var mı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bildiğim kadarıyla %3 den daha küçük yada büyük olması pek tavsiye edilmiyor. Bunun haricinde sıkıntı olmaz.

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Lastik ölçüsü hesaplama siteleri var oradan bir hesap çıkartabilirsiniz genelde tolerans değerlerinide yazıyorlar.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

%1.5 çıkıyor fakat oran az olsa da iki ebat arasında lastik fiyatları nerdeyse iki kat.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
(düzenlendi)

Ben kış lastikleri olarak 225 kullanıyorum.Cüzzi bir miktar olsada yakıt tüketimi azalıyor.100 ile giderken aslında 95 km hızla gidiyorsunuz.Onun dışında hiç bir olumsuzluk yok.Hatta lastiklerim eskiyince yazlıklarıda 225 alacağım 235 taban lastik bulmak dediğiniz gibi hem zor hemde gereksiz pahalı.

tarihinde Ahmet Türedi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Mahmut abi aynı bende yazlık lastikleri 235'den 225'e düşürdüm, hiç problem yaşamıyorum.

Biraz küçük durdu ilk bir iki gün gözle fark ediyordum ama şuan ayırt edemem pek. Herhangi bir problem yok kısacası. 

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Sadece tabandaki daralma değil, yanak kesir oranı yine 50 olacağı için 235'in 50'si ile 225'i 50'si arasında yanak farkı olur. Yanak incelir ve zayıflar, araç da alçalır.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Üst üste mesaj yazdığım için forum yönetiminden özür dilerim. Lütfen birleştirirlwrse sevinirim.

235×50= 11,75 cm yerine

225×50= 11.25 cm yanak kalınlığı oluyor. Yarım santimlik bir fark var. Değişim değerlerinin içinde kalıyor.

http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Mahmut abi aynı bende yazlık lastikleri 235'den 225'e düşürdüm, hiç problem yaşamıyorum.

Biraz küçük durdu ilk bir iki gün gözle fark ediyordum ama şuan ayırt edemem pek. Herhangi bir problem yok kısacası.

Eyvallah. Değiştiren birinin yorumu önemli, kesin değiştireceğim.

215/55/17 kışlıklar da rakamlar nasıl

Bu ebat hesaplamada daha ideal lakin tabanın 2 cm birden daralması görüntüyü bozabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

görüntü önemsiz teknik açıdan kış lastiği olarak performansı artar . 215 te gayet yeterli bu segmentte

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

İlla 17 jantlarınıza kış lastiği takacaksanız , kesinlikte taban ölçüsünü düşürün derim. Kış lastiğinde dar taban daha idealdir. 215 bile olabilir. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Mondeo Trendler'de 205/55/16 lastik bile kullanılıyor bence sıkıntı olmaz, ancak yanak inceliyor konfor azalacaktır.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Mondeo Trendler'de 205/55/16 lastik bile kullanılıyor bence sıkıntı olmaz, ancak yanak inceliyor konfor azalacaktır.

Tam tersi yanak büyüyor. Konfor artacaktir. focus ve cmaxlar icin bir cok tanidigim 195 lik kislik kullaniyor. Ben focusumda kislik 215 kullaniyordum bence en ideali 215. Kuru yolda ne kadar genis o kadar iyi, karli yolda ne kadar dar o kadar iyi

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Üst üste mesaj yazdığım için forum yönetiminden özür dilerim. Lütfen birleştirirlwrse sevinirim.

235×50= 11,75 cm yerine

225×50= 11.25 cm yanak kalınlığı oluyor. Yarım santimlik bir fark var. Değişim değerlerinin içinde kalıyor.

http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

Tam tersi yanak büyüyor. Konfor artacaktir. focus ve cmaxlar icin bir cok tanidigim 195 lik kislik kullaniyor. Ben focusumda kislik 215 kullaniyordum bence en ideali 215. Kuru yolda ne kadar genis o kadar iyi, karli yolda ne kadar dar o kadar iyi

Rıdvan abi matematik ile anlatmış farkı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

Rıdvan abi matematik ile anlatmış farkı.

pardon ben 215 icin söylemistim

16 lik jant  icin 11,825

Hatta sabah sabah afyonum patlamamis sanirim 215 degil 205 lik lastik kullaniyordum ben. 205/55/16

215 lik cmax icin var mi bilmiyorum

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

pardon ben 215 icin söylemistim

16 lik jant  icin 11,825

Hatta sabah sabah afyonum patlamamis sanirim 215 degil 205 lik lastik kullaniyordum ben. 205/55/16

215 lik cmax icin var mi bilmiyorum

Eren büyük bir kahve söyle benim hesaba yazdır.  :)

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Yanakların biraz daralmasını göze alabilirseniz 225/45 R17 lastik fiyatları çok daha uygun.

Her iki ebat için de testlerde birinci sırayı conti sportcontact 5 alıyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Bugün bayilere göz attım, üç marka diğerlerine göre ciddi anlamda düşük fiyatlı geldi.

Formula (Pirelli yan sanayi), Kormoran (Michelin yan sanayi) ve Petlas.

Kışlıkta Petlas kullanmış ve memnun kalmıştım. Diğer iki marka Petlasa göre tercih edilebilir mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...