İçeriğe Yönlendir

Kontağı Çevirince Fan Açılması

Halil Özer Kara

Recommended Posts

Halil Özer Kara

Merhaba,

Dün akşam arabaya bindim kontağı çevirdim. Fan açıldı. Pazartesiden beri araba hiç çalışmamıştı. 15 dk lık bir yere gittim park ettim. Park halinde 20 dk falan fan çalıştı. Kontağı çevirince sustu. Daha öncede 3 kere falan aynı şey olmuştu.

Ustaya gittiğimde akü zayıflayıncada böyle şeyler olabilir demişti ölçtük 13 lü bişey çıkmtı. Bilgisayara bağladık fan arızası yazıyor dedi. Bir elektrikçiye yönlendirdi. Fakat hataları sildikleri için elektrikçi hatayı göremedi o yüzden bişey yapamadı. Ben bişeyden şüpheleniyorum ama bazen hatayı silince düzeliyor belki öyle olur arabayı biraz zorla, aynısı olursa beni ara demişti. Arabayı zorladım ama hiçbirşey olmadı. O yüzden herhangi bir işlem yapılmadı. Yaklaşık 1 aydır bişey yoktu dün tekrar oldu.

1) Arabam 2011 1.6 TDCI Fiesta.

2) Dikkat ettim motoru çalıştırınca fan sanki 1. kademeden 2. kademeye geçmiş gibi kuvvetleniyor. Motoru kapatınca tekrar düşük hıza geçiyor.

3) Eğer ben belli bir süre sonra binip kontağı çevirmezsem fan kapanmıyor. 1 saate kadar çalışıyor. Kontağı çevirdiğimde hemen kapanıyor. Bu seferde araba çalışmıyor takviye yapmak gerekiyor.

4) Arabanın havalandırması falan kapalıydı hepsinde. Akşam olanlarda far açıktı. Sensörden dolayı. Akü zayıflamışta o yüzden yapıyor olabilir mi? Orjinal akü ama araba hiç çalışırken zorlanmadı. Birde biz o akü ölçümünü araba 2-3 saat çalışmışken yaptık sonucu etkiler mi?

5) http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223829-aracın-fanı-16tdci-srekli-alışıyor/ burada da benimkine benzer bir sorun var. Röle değişimi yapmalı mıyım?

0yQYZV.jpg

A3p9bQ.jpg

byWn0n.jpg

dXR1JQ.jpg

5YBZvA.jpg

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Sorunu eksiksiz anlatayım dedim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Röle değişimi ilk denenecek şey. Takılı kalmış olabilir. Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Özer Kara

Röle değişimi ilk denenecek şey. Takılı kalmış olabilir. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Birde bu kapağın altında fan işareti olam diğer yerlerde var. Onların hepsini mi değiştirmek lâzım? Benim o elimdeki sol üst köşedeki ama bu en alt soldaki açık mavi olanda da fan işareti var onlarda mı değişmeli?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sigortadan bahsediyorsaniz sigorta patlasa çalışmaz ki zaten?

Yorum bağlantısı
Halil Özer Kara

Sigortadan bahsediyorsaniz sigorta patlasa çalışmaz ki zaten?

qEr6AR.jpg

Benim elimdeki sarı daire içine aldığım, birde bu kırmızı daire içine aldığım da fan işareti var o da mı röle oluyor?

Yorum bağlantısı
Halil Özer Kara
Sani Gerşon
Halil Özer Kara

Katılıyorum elinizdeki ile almaniz daha iyi olur.

Teşekkür ederim abi vakit ayırdığınız için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...