İçeriğe Yönlendir

Mondeo Baskı - Balata Değişim Fiyatı

Halil İbrahim DOĞRAMACI

Recommended Posts

Halil İbrahim DOĞRAMACI

Merhabalar.

1998 Mondeo 2.0 GLX HB aracımın baskı balatasının bittiğinden şüpheleniyordum. 5 aydır bende araç. Yeni sürücüyüm. Acemi kullanışı da ekleyince bitti sanırım. Yukarıda kavramasından dolayı bittiğinden şüpheleniyordum, böyle şeyler yapmamak lazım ama geçenlerde tam stop halindeyken 3. vites ile kalkmayı denedim. Bir ufak sarsıntı yapsa da tam olarak kalktı. Bugünlerde de kokusunu almaya başladım balatanın. Temelli bitip de devir boşa dönmeden ya da balata yapışıp kalmadan değiştireyim diyorum.

Debriyaj seti değişim fiyatı ne olmalıdır? Malzeme + Ustalık? Kaç tl'ye kadar verirsem makul olur.

Malzemeyi kendim alıp mı taktırmalıyım, yoksa takacak kişinin almasına müsaade mi etmeliyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Baskı+Balata+Rulman+3. Vites Senkromeçi değişmesi 1.970TL tuttu.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Baskı+Balata+Rulman+3. Vites Senkromeçi değişmesi 1.970TL tuttu.

Otomatik şanzıman masrafı gibi aynı.

Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak

Otomatik şanzıman masrafı gibi aynı.

Değil. Çünkü otomatik şanzıman en az 3.000 TL yer. :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu

Bendede debriyaj bilya sesi peyda oldu.baskı çok iyi değil ama o kadar bitikte değil. Usta acmisken set halinde değiştirelim dedi ve 200 işçilik 330 luk marka baskı seti 200 bilya toplam 750 civarı fiyat verdi

Yorum bağlantısı
Halil İbrahim DOĞRAMACI
(düzenlendi)

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bugün sanayiden aldım arabayı. Sachs marka baskı ve balata ile debriyaj bilyası mı ne o da değişti. Ön fren diskleri değişti. Arka kampanalar tornalandı. 4 fren balatası değişti. Arka fren merkezi mi ne patlakmış. Onu değiştik. Bir de ön frenin birinin borusu çok yıpranmış. O da tamam.

Bunlar 1250 tl tuttu.

Aldım geldim arabayı. Debriyaj inanılmaz yumuşamış ve dipte kavrıyor artık. Park ederken eski alışkanlık bi kere istop ettim. Alıştım sonra.

ANCAK,

bugün bir yokuşta kalkarken baskı balata epey zorlandı bişiler oldu koku moku felan. Ödüm koptu. Ustayı aradım. Birini yolladı 20 km mesafeden. Adam geldi baktı. VİTES HALATI dedi.

"Senin vites halatı telle tutturulmuştu. Torna felan uğraştık olmayınca aynı şekil bağladık" dedi. Bu sefer cırt kelepçe ile sıktı onları. Araba yürür hale gelince geri sanayiye gittim. Ustaya dedim ki bu cırtlar tutar mı bunu? Tutar felan dedi. Ben de dedim ki  "Dün baskı balatayı bağlarken bu cırtları sıkaydın demek ki burada olmayacaktık!" Adam itiraz etti. Sıktık tabii öylece yollar mıyız felan. Neyse efendim, bu çelişkiler yumağı içinde vites halatı mıdır vites teli mi neyse o onu değiştirsem diyorum.

Usta iki malzemecisinde de olmadığını söyledi. Ankara Ostim felan baksan çıkma bulursun ama işe yarar mı bilmem dedi.

Bu vites halatını değişmeli miyim? Değişeceksem nerden alacam. Kaç tl olursa kazık yememiş olurum. Bilen dostlar yazabilirse makbule geçecek. 

tarihinde Halil İbrahim DOĞRAMACI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Yaşar Ustam tükanı kapamasaydı 500TL yaptırırdık ama yinede sormak araştırmak lazım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...