İBRAHİM KAHRAMAN 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 2004 Focus Collection hb şuan 90.000km de.(Lpg İlk kez 62.000km'de montajı yapılmıştır)aracımda ilk kalkış anında gaza hiç basmadan sadece debriyajı bırakarak yada günlük kullanım içinde devirsiz kalkış yaptığımda lok lok tarzında bir ses geliyor,titreşimin artmasıyla.Aynı ses diye yorumladım ben ama bu ses giderken de geliyor laka yada kasiste değil normal stabil giderken ve özellikle düşük hızlarda giderken sol tarafta(sürücü kısmı) daha belirgin geliyor giderkende durdugu yerde kalkarkende.Bu sesi alt takımdan zannedip rot başları z rotlar vs vs. yenilerini takmak suretiyle denendi , çamurluk davlumbazları sökülüp denendi ,motor ve şanzıman takozları değiştirildi,amortisor üst kece ve rulmanları değiştirildi,direksiyon kutusu kontrol edildi, usta en son alt takımı sağlam bakmadığım sadece aks kaldı dedi.Ses bulunamadığı için yetkili servisi aradım arıza tespiti yaptırabılmek için randevu alacaktım ki aracım lpg li oldugu için servis alanına alamayacaklarını söylediler(Direk 2.sınıf muamelesi) bu arada ben satın almadan oncesıne kadar tum bakımları yetkılı serviste yapılmış bunu belirtmeme rağmen kabul etmediler,buda apayrı bir muamma.Aracı ustadan teslim aldıktan sonra kendim deneme yanılma yontemıyle el frenını çekip arkadaşıma arabayı kaldırmasını soyleyıp sesi bulmaya çalıştım ses hava filtresinin kazanından geliyordu,emiş hortumunu filtre kazanından söküp kazanı çıkardım kalkarken gelen lok lok sesi emiş hortumu içerisinden geldiğini farkettim kelebek boğaz temizliği yapıldı ilk kez ama hala devam ediyor çözebilmiş değilim ve beni çok rahatsız ediyor bu kadar üzerine düşüp bulunamadığı içinde rahatsızlığımı katlıyor.konuyla ilgili fikri olan yada yardımcı olabilecek,başına gelen varmı acaba?Şimdiden teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Ali Kaya 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 Hava filtresinde yırtık olabilirmi acaba ? Ufak bir yırtık emiş olduğu zaman kazanın sağına soluna çarpıyo olabilir veya filtre geniş geliyorsa kazan içerisinde oynama yapıyo olabilir,filtreyi söküp o şekilde denediniz mi ? Yorum bağlantısı
İBRAHİM KAHRAMAN 3 Kasım 2016 Yazar Paylaş 3 Kasım 2016 Hava filtresinde yırtık olabilirmi acaba ? Ufak bir yırtık emiş olduğu zaman kazanın sağına soluna çarpıyo olabilir veya filtre geniş geliyorsa kazan içerisinde oynama yapıyo olabilir,filtreyi söküp o şekilde denediniz mi ? önce filitreyi kazan içerisinden çıkardım sonrasında kazanı tamamen çıkarttım ses devam etti kazana baglanan emiş hortumu içerisinden geldiğini farkettim bu işlemler neticesinde Yorum bağlantısı
Mehmet AYDIN 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 Rolantide motor sogukken bu ses benim aracda da vardi.hava filtresinin oturdugu kutu-adini bilmiyorum-yerinden sokulup iyice takildi.hatta hortumun ucu koli bandiyla bikac tur atilip yerine iyice oturmasi saglandi.ve gecti ses. Umarim anlatabilmisimdir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 araç kendiliğinden yokuş aşğı mesela yürümeye başlarsa yok mu? veya yokuş aşağı debriyaj la kalkış yapınca yok mu? Yorum bağlantısı
İBRAHİM KAHRAMAN 3 Kasım 2016 Yazar Paylaş 3 Kasım 2016 Rolantide motor sogukken bu ses benim aracda da vardi.hava filtresinin oturdugu kutu-adini bilmiyorum-yerinden sokulup iyice takildi.hatta hortumun ucu koli bandiyla bikac tur atilip yerine iyice oturmasi saglandi.ve gecti ses. Umarim anlatabilmisimdir. anladım bahsettiğiniz noktalarıda kontrol edicem tekrar bilgi veririm araç kendiliğinden yokuş aşğı mesela yürümeye başlarsa yok mu? veya yokuş aşağı debriyaj la kalkış yapınca yok mu? bunu gercekten denemedım sanırım zorlamakla ılgısı varmı dıye gectı aklınızdan ama onuda deneyeyım.giderken boşta yada viteste yine geliyo Yorum bağlantısı
Recommended Posts