İçeriğe Yönlendir

Sürücü Koltuğundan Gelen Gıcırtı

İsa Köse

Recommended Posts

İsa Köse

Aracın sürücü koltuğundan, tam oturduğumuz yerden gıcırtı geliyor. Nereyi yağlamalıyım veya ne yapmalıyım?

Çok sinir bozucu bir gıcırtı. Bu sıkıntıyı yaşayan varsa çözümü paylaşırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Koltuğu önce ileri yada geri bir iki tık oynatın kızağın tam yerine oturduğuna emin olun. Eğer yine ses kesilmezse sprey tarzı bi yağlayıcı ile bütün haraketli yerlere sıkın derim.

Yorum bağlantısı
Sinan Kaya

Hakan beyin dedigi gibi hareketli yetişebildiginiz her yere sıkın ve dikkat edin koltuk kırık olmasın benim eski astram da vardı gıcık edici bi gıcırdama orası burası dedik en son koltuk ortadan kırık cıktı 

Yorum bağlantısı
Volkan İşli

Koltuğunuzda yükseklik ayarı varsa biraz yukarı kaldırmanızı tavsiye ederim daha önce bu şekilde çözdüm gıcırtı problemini ! [emoji1602]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
İsa Köse

Koltuğu önce ileri yada geri bir iki tık oynatın kızağın tam yerine oturduğuna emin olun. Eğer yine ses kesilmezse sprey tarzı bi yağlayıcı ile bütün haraketli yerlere sıkın derim.

Bunu (ileri geri, yukarı aşağı) defalarca denedim. Malesef aynı. Yağlanacak yeri tam bilsem iyi olurdu. Sağı solu boşuna yağlayıp kirletmeyeyim demiştim.

Hakan beyin dedigi gibi hareketli yetişebildiginiz her yere sıkın ve dikkat edin koltuk kırık olmasın benim eski astram da vardı gıcık edici bi gıcırdama orası burası dedik en son koltuk ortadan kırık cıktı

Kırık yoktur ama benim aklıma "bugünlerde kilo aldım herhalde" diye bir düşünce de gelmişti. :)

Koltuğunuzda yükseklik ayarı varsa biraz yukarı kaldırmanızı tavsiye ederim daha önce bu şekilde çözdüm gıcırtı problemini ! [emoji1602]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler herkese tavsiyele için.

Doğrudan şurada şu mekanizma var diyebilecek var mı? Wd40 vardı bir adet bir yerlerde. Bulup da sıkayım.

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

mondeo II'de başıma gelen bir durumu aktarayım belki yardımcı olur,

koltuğun sol alt kısımda koltuk çerçevesi gibi duran plastik kısım, süngerin zamanla yayılması kaynaklı sanırım; koltuğa sürtmesinden dolayı gıcırdama oluşuyordu. Tabi bu durumu bulmadan önce, başlarda bende altlarda aradım bulamadım o sesi çıkartacak bir şey. acaba oturma yerinde sünger içi kement tarzı bir şeyden mi geliyor diye düşündüm. :unsure2:  en son sorunun o plastik çerçeveden olduğunu bulmuştum. plastik aksama silikon sprey sıkıp bir süre sessiz sessiz oturuyordum, ses gelirse tekrar silikon :D  

resim alıntıdır, yeri gösterebilmek için işaretleme yaptım. 

ErnB4v.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Köse

mondeo II'de başıma gelen bir durumu aktarayım belki yardımcı olur,

koltuğun sol alt kısımda koltuk çerçevesi gibi duran plastik kısım, süngerin zamanla yayılması kaynaklı sanırım; koltuğa sürtmesinden dolayı gıcırdama oluşuyordu. Tabi bu durumu bulmadan önce, başlarda bende altlarda aradım bulamadım o sesi çıkartacak bir şey. acaba oturma yerinde sünger içi kement tarzı bir şeyden mi geliyor diye düşündüm. :unsure2: en son sorunun o plastik çerçeveden olduğunu bulmuştum. plastik aksama silikon sprey sıkıp bir süre sessiz sessiz oturuyordum, ses gelirse tekrar silikon :D

resim alıntıdır, yeri gösterebilmek için işaretleme yaptım.

ErnB4v.jpg

Evet bu tarz bir durum olabilir. Gıcırtı bir değişik geliyor. Metal-metal değil de metal-plastik gibi veya herneyse işte.

Vaktim olmuyor bakamıyorum bu aralar. İnşallah bir ara bakacağım.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Garantiyi uzatmış olsanız serviste değişebilirmiş koltuk. Benim aracın eski sahibi benzer bir sorun yaşamış ve değişim sağlamış.

Oto döşemeciler sizin probleminizi çözer.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Uzatılmış garanti kapsamı sınırlı. Koltuk garantiye girmeyebilirdi.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Uzatılmış garanti kapsamı sınırlı. Koltuk garantiye girmeyebilirdi.

Hımm. Yani o da yalan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...