İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Coilover Yay

Adem Uçak

Recommended Posts

Adem Uçak

Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim, Ben focus 1  aracıma coilover yay taktırmak istiyorum 4 adet yüksekliği alçaklığı ayarlanabilir bir sistem ve kafamda soru işaretleri var malum fiyatı uçuk taktırdığımda sekme ses falan yaparmı emin olamıyorum yardımcı olursanız bende bir yol bulurum şimdiden teşekkürler 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

İstanbulda "başaran amortisör" var. 
bu işin ehlidir. facebooktan yaptığı işlere bakabilirsiniz.
ben 206 önler için 550TL fiyat almıştım.
arkalara coil olacağını zannetmiyorum.. 
4 tane yükselliği alçaklığı ayarlanabilir sistem istiyorsanız "AIR" :)

Yorum bağlantısı
Adem Uçak

İstanbulda "başaran amortisör" var. 

bu işin ehlidir. facebooktan yaptığı işlere bakabilirsiniz.

ben 206 önler için 550TL fiyat almıştım.

arkalara coil olacağını zannetmiyorum.. 

4 tane yükselliği alçaklığı ayarlanabilir sistem istiyorsanız "AIR" :)

aynen benim kuzen var istanbulda o ayarlıcak zaten başaran dan 550 tl dedi önlere sekme falan yapıyomu peki iyimi sağlam parçamıdır 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

206 ların arkası zaten ayarlı olduğundan sadece önlere yapıyorlar

arkalarda torksiyon var abi 206ların arkalarla oynamak biraz sıkıntılı iş 206ların : )

aynen benim kuzen var istanbulda o ayarlıcak zaten başaran dan 550 tl dedi önlere sekme falan yapıyomu peki iyimi sağlam parçamıdır 

yapacağını zannetmiyorum. 

konforludur. spor yay gibi rahatsız etmez sizi

Yorum bağlantısı
Adem Uçak

arkalarda torksiyon var abi 206ların arkalarla oynamak biraz sıkıntılı iş 206ların : )

yapacağını zannetmiyorum. 

konforludur. spor yay gibi rahatsız etmez sizi

güzel görünüm sağlarmı alçalırmı araç baya 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

güzel görünüm sağlarmı alçalırmı araç baya 

mesela böyle bi görüntü alabilirsin.

14731142_917640085046724_291975145330110

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

benim tanıdık amörtisör cü var bu işleri de yapıyor dediği bana kendı aracıma bile yapıp takmam diyor araba önü beton gibi oluyor sekme cok oluyo

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Arkada makas vardır

makas alınıp yapılır abi :D bizim turk insanın da care tükenmez :D

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Coil de makası asansöre mi takacaz

ben air için dedim :D makas cılar var abi onlar acıyor makası veya ters e ceviriyo alçatma için

Yorum bağlantısı
Ahmet Emirhan Bal

ben air için dedim :D makas cılar var abi onlar acıyor makası veya ters e ceviriyo alçatma için

çok sakat abi tüm yük iki vidaya biniyo onun yerine dingilde çok yüklenince kasanın üzerine bindiği bi nokta var oraya temiz bi yay takılabilir her türlü çok kötü en iyisi ellememek , bi arkadaşın makas preslerken çatlamıştı , gönlümden de geçiyo   :)  

Arkada makas vardır

sadece önlere sormuştum abi böyle 3-5 cm düşürmek için, arkaları biraz preslemek lazım   :)

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

bende 2008 connect var arkları makaslardan düşürdüm önler biraz havada kaldı bende coil siparişi verdim nasipse haftaya takacam arkadaşımın aracında var en düşük halde sürüyor yay kesmesi kadar sekmiyor kondoru yerinde zaten ben 2 - 4 cm aracı düşürecem konfordan çok bir kayıp beklemiyorum 

Yorum bağlantısı
Adem Uçak

şimdi şöyle bişey var tabi markaya göre aracın sekip sekmemesi değişir heralde başaran firmasını baya araştırdım ve kimse şikayetçi değil sekme falan yapmıyormuş peki ben önlere coil atıcam arkaya havada kalıcak arkaya soguk pres yaaptırsak sekme yaparmı acaba 

mesela böyle bi görüntü alabilirsin.

14731142_917640085046724_291975145330110

ben önlere coil atıcam arka havada kalıcak soğuk pres sekme yapıyomu acaba bide yay soğuk pres uygulandıgında geri eski hali geliyormu 

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Honda gibi bir markanın aftermarket fazlası ile ürünü varken sadece Eibach Ground Control coilover yay sonrasında geçtiğim çok bilinir ve sevilir Megan Racing ayarlı yaylar bu işten soğutmaya yetmişti Beni.

focus 1 'den bahsediyoruz. her markanın neredeyse yayı mevcut. alın 3-4-5 cm den birini takım olarak hangisi işinize geliyorsa. illa ayarlı birşey istiyorsanız da gerçek coilover (amortisörlü olan) alın.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Sekme yapmıyor deneni bizzat test etmeli.. Pek yazmazlar..

Çağlar abi satıcı ile değil kullananlardan bilgi aldık. 

Yüksekte kullanırken orijinal göre hissedilir bir fark yok denecek kadar az. En alçakta kullanınca esneme payı çok az kaldığı için konfor denen birşey kalmıyor ve bir miktar sekme oluyor. Orta seviyede kullanırken de aşırı rahatsızlık vercek bir durum yok.

Connect'lerde spor yay olmadığı için yaylara bir işlem yapmaktansa en mantıklısı coil.

Bu transittede coil vardı(sonradan air yapıldı) videoda yolda giderken bir sekme görünmüyor. 

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

El yapımı coil e hangi amortisör takılıyor

Orjinalin üzerinde biraz oynama yapıp onada coil uyduruyorlar Çağlar abi.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

El yapımı coil e hangi amortisör takılıyor

abi canak kesilip yerine disli takılıyor  yay olarak ta :D sanayi de kullanılan kırmızı sert olan yaylardan takıyolar :D gerisi anlayabiliyorsun :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Zaten bu dünyaca Ar-ge ve mühendislik çalışmalarını anlamıyorum, paraları çöpte. Namştayn, ercanştayn, başaranştayn (Ştayn ne demekse) adamlar ilahi mesajlar gelmiş Argeye masraf etmemiş yürümüş gitmişler. Allah razı olsun iyi ki varlar yoksa iş makinası kalıp yayı ile kaynakçıdan çıkma amortisör nasıl bir araya gelip (100tl maliyet) 550tlye bizlere çok ucuz kullanıma sunulabilirdi ki...

Yaşasın Ştayngiller iyi ki varlar...

Değil arabama takmak, arabasına takan dostum olsa muhabbeti keserim, o kadar yanlış bir uygulama. 550tl ye Eibach, Vogtland, H&R vb yay alır geçerim, komforum yerinde olur.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...