Jobanna Urod 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 Merhaba arkadaşlar. Aracım 2011 model Focus 1.6 otomatik benzin lpg start stop lu. BUrda size sormak istediğim şey arabyı çalıştımak için hangi yolu kullanmamız lazım. 1) Önce ayak frende olmadan tuşa (Power Start) basıp beklemek ve ardından ayak frendeyken bir kere daha basıp arabayı çalıştırmak mı? 2) Yoksa direkt ilk işlemi yapmadan direkt ayak frende Start tuşuna basıp çalıştırmak mı lazım. Bunların hangisi daha doğru olanıdır? Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 ayak frende olmadan basıldığında kontak açılır önce. 2-3 saniye beklerseniz araç check up yapar. ayak frende basarsanız check up yapmadan direk çalışır. ben genelde direk frenle çalıştırıyorum. bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar. zaten hangi aracla yetkili servise gittiysem, kontak anahtarlı olan araçlarda dahil direk çalıştırıyorlar. bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 bu arada sizin isim gerçekten jobanna urad mı? Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 star stoplu araç bende de var ama siz gibi fren basarak değil, debriyaja basarak çalıştırıyorum bende mi bi sıkıntı var Yorum bağlantısı
Jobanna Urod 16 Kasım 2016 Yazar Paylaş 16 Kasım 2016 bu arada sizin isim gerçekten jobanna urad mı? Hayırdır inşallah:) Aynı araçtan bende de var doğru olan aracın önce kontağı açılması daha sonrada frene basılarak aracın çalıştırması ama tabi kimi zamanda direk çalıştırdığımda olmuyor değil Peki direkt çalıştırıldığında zamanla ne gibi sorunlar çıkabilir? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 Önce düğmeye basıyorum 1 defa göstergelerde ki ışıklar yanıp sönünce ayak debriyaj da 1 defa daha basıyorum düğmeye.. Bildiğim en doğru yol bu.. 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 Soğukken ilk çalıştırmada önce düğmeye basıp, ışıkların sönmesini bekliyorum ve daha sonra frene basarak çalıştırıyorum. Motor sıcaksa ve kısa süreli stop etmişsem, frene de basıp hemen çalıştırıyorum. Pompanın yakıtı çekip hazır olması bakımından da soğukken ilk çalıştırmada kontağı açıp beklemenin faydalı olduğu söyleniyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 fren zaten şart marş basmaz.. frene basın.. marşa basın.. herhangi ibr bekleme prosedürü yok. aksine durmadan yarım kontak beklenmez.. uzunnn vadede sakıncası bile vardır ve zaten gereksiz. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 Hayırdır inşallah:)isim dikkatimi çekti. Google bile böyle birini bulamadı. burada herkes gerçek isim ve soyad kullanıyor. hiçbir yerde yok böyle isim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2016 Paylaş 16 Kasım 2016 Arkadaşımız yabancı uyrukludur. ismini biz de sormuştuk. yeni üye olmuştur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts