İçeriğe Yönlendir

Ocağıma İncir Ağacı Diken Avize.

Erdoğan Temur

Recommended Posts

Ferit Erken

Enerji tasarrufu ve uzun ömür için aynen G4 led. Ben evdeki bütün spotlarımın ampüllerini lede çevirdim ve bu dertten kurtuldum. Yalnız benim de 12V tu ben tüm trafoları söktüm hepsini 220V 4W lede çevirdim. Gayet memnunum şimdi.

4cde48906b5d7bdc738d9844158f8ccd.jpg
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Önce driverı değiştirip kendi ampullleri ile test edeceğim. Patlamaz ise led ampül deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

Aynı bela bende de var. G9 tip bendeki. Ampullere epey para harcadım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

G4 kullanan bi tane de bizim mutfakta var. 6 ampulü mevcut. Aydınlatmıyor da 120w totalinde. Annemi ikna etsem led'e terfi edeceğiz de...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ledlerin çoğunda girişte köprü diod var Sani. Dc ac fark etmiyor zaman. Elektronik driver ampule göre ise fark ediyor hatta onlar uymuyor

G4 kullanan bi tane de bizim mutfakta var. 6 ampulü mevcut. Aydınlatmıyor da 120w totalinde. Annemi ikna etsem led'e terfi edeceğiz de...

Güçlü beyaz led al. Mutfağa gün ışığı olmuyor
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ledlerin çoğunda girişte köprü diod var Sani. Dc ac fark etmiyor zaman. Elektronik driver ampule göre ise fark ediyor hatta onlar uymuyor

Güçlü beyaz led al. Mutfağa gün ışığı olmuyor

Beyaz led evde tamamen yasak abi :D

Peki ne öneriyorsun, hem ac hem dc mi alayım sencE? Farketmeden değiştirip gözlerini test edeyim anacığımın :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Peki ne öneriyorsun, hem ac hem dc mi alayım sencE? Farketmeden değiştirip gözlerini test edeyim anacığımın :)

Anacığın mutfağa sürpriz led ışık değil kahvesini yapacak bir gelin bekliyor sen eyci mi alayım dici mi alayım diyorsun.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anacığın mutfağa sürpriz led ışık değil kahvesini yapacak bir gelin bekliyor sen eyci mi alayım dici mi alayım diyorsun.. 

Bulsana bi tane Ankara'dan.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ampüller ne ile yanıyor bilmek lazım. Trafolu ise ac led, driver var ise iptali ile 220 led
Yorum bağlantısı
Ferit Erken
(düzenlendi)

Benim resmini koyduğum 220V AC. olan. Sani bey 4W larını denedim onlarda problem yaptı sonradan 8W olanlarını aldım hiç problem yaşamadım,yaklaşık 1senedir kullanıyorum. 4W olanların girişteki köprü ve diyotlarında içinden patlama yapıp bozuldular.

İstanbuldan bu markadan almıştım. 

http://cata.com.tr/ana_kategoriler.aspx?ust_id=1&id=231#sabit_content

tarihinde Ferit Erken tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ampüller ne ile yanıyor bilmek lazım. Trafolu ise ac led, driver var ise iptali ile 220 led

Trafolu abi. Driver iptalini yapacak görünmez biri yok :D Anneye gözükmeden hızlıca hallolmalı her şey :)

https://www.aliexpress.com/item/LED-G4-G9-Lamp-Bulb-AC-DC-12V-220V-6W-9W-COB-SMD-LED-Lighting-Lights/32531418487.html?ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_10059_10032_9911_10078_10079_10077_10073_10070_10052_423_10050_10051,searchweb201603_1&btsid=e58eb074-a51c-4472-ad2d-78b0c2ca5d3b

6w AC 12V olanından alayım o halde ben :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çay varmı çay? Valide 2 saat olay yerinden uzak kalsın kafii. Saatleri ayarlayalım ay ışığı mutfak operasyonu 25 başlasın

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çay varmı çay? Valide 2 saat olay yerinden uzak kalsın kafii. Saatleri ayarlayalım ay ışığı mutfak operasyonu 25 başlasın

Bildiğin kahkaha attım ya :D

Çay tabii ki var ama senin memnun eder mi bilemedim. İşin gurusu olarak korkuyorum bile teklif etmeye sana :D Gel sen, mutfağı komple üstüne yapayım, çay az kalır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Çevrede eğlence mekanları falan var, olası bir trafo patlamasını o bölge kaldırmaz. Senin yerini tespit etmeleri en fazla 10 dakikalarını alır, birde kaçış planı olsun. Arka merdivenler, çatıdan çatıya geçmeler falan..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bildiğin kahkaha attım ya :D

Çay tabii ki var ama senin memnun eder mi bilemedim. İşin gurusu olarak korkuyorum bile teklif etmeye sana :D Gel sen, mutfağı komple üstüne yapayım, çay az kalır :)

Lipton alıp gelem bari

Çevrede eğlence mekanları falan var, olası bir trafo patlamasını o bölge kaldırmaz. Senin yerini tespit etmeleri en fazla 10 dakikalarını alır, birde kaçış planı olsun. Arka merdivenler, çatıdan çatıya geçmeler falan..

Onunda planı hazır
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Lipton alıp gelem bari

:wub: Bekliyoruz, annemleri göndereyim ben. Bi gidip baksınlar ben neredeymişim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erdoğan Temur

Döndük dolaştık yine geldik karşınıza :)

Aşağıdaki resimdeki led ampülü aldım taktım ama 1sn yanıp sönüyor. Eskilerde 12v buda anlamadım bu işi. Eski ampüller ile avize çalışıyor.5648ef34d042b24a6cf5d4384f0f521e.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

12 volt adaptörün varsa onda dene bakalım.

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

AC-DC problemi gibi gözüküyor.

AC-DC devresi avizenin içinde ise sanki yarım dalgaya kalmıs gibi.

Sonuc yarım alternans cıkıs olur yarım alternans olmaz.

Baska bir 12 VDC kaynakta deneyerek (mesela araba da) dogrulayabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
AC-DC problemi gibi gözüküyor.
AC-DC devresi avizenin içinde ise sanki yarım dalgaya kalmıs gibi.
Sonuc yarım alternans cıkıs olur yarım alternans olmaz.
Baska bir 12 VDC kaynakta deneyerek (mesela araba da) dogrulayabilirsiniz.
Led ampüller sağlam. Bağlatıda hata yoktur sanırım.
2 eski ampül 2 led taktım yandılar. Ama 4 led ampül yanmıyor. Driver dedikleri bu mu?

Hasta şuan sedyede daha yerine takmadım.c57732c830e352f758145b4a1e83916f.jpg6cc195e431b9a065d9cc4dd277c12f93.jpg
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bu sürücü yüksek frekans ac gerilim çıkarıyor. Sendeki ledler dc veya ac girişli ama, yüksek frekans diodlardan geçince 12 volt yerine çok daha yüksek voltaj oluşuyor. Ki tahminim 30 volt civarı. Driver değişecek. Tam DC çıkışı olan kullanılacak

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

AC çıkış yazıyor zaten... 

Her hangi bir elektrikçiden şerit led trafosu al.. 3-5 amper alsan yeter.. 

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Driverla falan uğraşmayıp 220v 10w 104 led ampül alıp taksam driveri iptal edip ampülleri seri bağlasam olur mu?

Yanında iki tanede bundan var 734d92224ed1ceab4df11c9e2f4965c8.jpgbd210f7749625af33f7d5f9774df4e39.jpg

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

20 tane 12 volt seri bağlı ampül zaten 240 volt yapacak ama driver olan ledler seri bağlanmaz. Hiç biri diğeri ile birebir aynı akımı çekmez. Az çeken üstündeki gerilim yüksek olacaktır. Buda kısa vadede onun bozulması demek. Zaten biri gidince hepsi iptal olur. En iyisi 12 volt normal güç kaynağı. Kaç led kullanılıyor ise %30 daha yüksek watt değeri olanı al kullan derim

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...