Harun Kocaçalışkan 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Merhaba arkadaşlar, Geçen gün aracıma cam rüzgarlığı takarken bir şeyi açık unuttum sanırım ve akü bitti. Yaklaşık 1 saat ya çalıştım ya çalışmadım öyle diyeyim. Neyse, araba marş almıyordu ayrıca klima falan kendi kendine açılmaya başlıyordu. Ustayı aradım akü bitmiştir dedi. Babamın aracından takviye yaptık ve çalıştırdık. Sonra sanayiye gittim aküyü ölçtürdüm sıkıntı yok dediler. Bunun üstüne geri döndüm. Cumartesi ve Pazar günü gezdim. Hiçbir sıkıntı olmadı. Sonra aracı 1 günlüğüne arkadaşıma verdim 250 km yol yaptı geri geldi yine bir sıkıntı yok. Akşam arabayı aldım kendisinden eve geldim. Sabah işe gelirken marş basınca akünün azaldığını anladım çünkü hafiften zor marş aldı araba. Yaklaşık 10 km yol yaptım. Arabayı parkettim. Stop edip tekrar marş bastım. Yine birazcık zorlanarak aldı. Sonra tekrar stop ettim. Bu sefer marş basmayacağına emindim. Ve evet marş basmadı. Çünkü anladığım kadarıyla akü yine bitti. Aracımla yolda giderken ışıklarda bir azalma, parlama, göstergelerde parlama vs. gibi şeyler olmuyor. Bu şarj dinamosunun düzgün olduğunu gösterir mi yoksa tek gösterge bu değil midir? Bugün önce aküye ve şarj dinamosuna baktırtacağım. İnşallah sorun bunlardan birindedir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 10.8v altında marş basmaz. Farda vs de o yüzden fark olmamış olabilr. Akünün ömrü de bitmiş olabilir. Az şarjda uyarı lambası yakardı Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Araba bir yerden kısa devre yapıyor gibi, ya bir lamba açık kalıyor, ya da şarj dinamosunda problem var. Akü ölçülürken kısa devre olup olmadığına bakıldı mı? Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 10.8v altında marş basmaz. Farda vs de o yüzden fark olmamış olabilr. Akünün ömrü de bitmiş olabilir. Az şarjda uyarı lambası yakardı Aracımda herhangi bir uyarı lambası yanmıypr. O yüzden aküden şüpheleniyorum Araba bir yerden kısa devre yapıyor gibi, ya bir lamba açık kalıyor, ya da şarj dinamosunda problem var. Akü ölçülürken kısa devre olup olmadığına bakıldı mı? Hayır bakılmadı kısa devreye. Açıkçası ben de bu konudan şüpheliyim. Bir şey sanki aküyü bitiriyor. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Hayır bakılmadı kısa devreye. Açıkçası ben de bu konudan şüpheliyim. Bir şey sanki aküyü bitiriyor. Bagaj lambası açık kalıyor olabilir. Onu kapatan switch takılı kalmış olabilir, başımıza gelmişti. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 Bagaj lambası açık kalıyor olabilir. Onu kapatan switch takılı kalmış olabilir, başımıza gelmişti. Koltuğu yatırarak bakınca anlayabilir miyiz bu durumu? ya da içeri telefonu koyup video modunda bagajı kapatsam sonra izlesem anlaşılır herhalde. Buna da bir bakalım. 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 Bir de şunu sorayım, Bazı yerlerde aracı çalıştırdıktan sonra kaybedilen enerjini geri koyulabilmesi için en az 10-20 km yol gidilmesi gerekiyor diyor. Ben aracımla her sabah 9 km gidiş, akşam da 9 km dönüş yol yapıyorum. Haftasonları da oraya buraya gidiyoruz. Acaba benim bu mesafelerim akünün şarjı için yeterli gelmiyor olabilir mi? Bu teoriye katılır mısınız? Dİğer taraftan arabadaki alarm, teyp, saat vs. gibi şeylerin araç kapalı olsa bile belli bir elektrik kullandıklarından bahsedilmiş. Bu kullanımın aküye etkisi ne kadardır? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 10-20 km fazla olmuş biraz, dinamo işini yapıyorsa kolayca doldurur. Marş motoru epeyce akım çeker ama öyle akünün yarısını götürecek kadar da değil. Herşey kapalı olsa bile evet elektrik tüketimi vardır. En basitinden kumanda modülü anahtardan gelecek sinyali bekliyor ki uyuyakalmışım kapıları açamadım demesin.. Araç beyni de elektrik tüketir, immo sistemi sürekli açık vs. Aküye ampermetre bağlanır, kapılar kapatılır ve akım ölçülür. Aşırı tüketimi zaten işin uzmanı anlar. 2 Yorum bağlantısı
Samet Düzgün 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Bence uyku modunda iken kaçak akım kontrolü yaptırın. Ben başta yaptırmadığıma pişman oldum. Sizinle aynı durumdaydım. Bazen bitiyor bazen bitmiyordu. 1 ay uğraştım farklı şeylerle meğerse kaçak varmış GEM Modulünde değiştirince sorun çözüldü. Yorum bağlantısı
Serkan Erden 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 kontak anahtarına baktırın. genelde bulunamayan kaçaklar bu bölgeden çıkıyor. Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 bagaj lambası yanıyor olsa ekranda bagaj açık işareti mutlaka çıkar. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Yeni nesil aküler genelde belirti vermeden pat diye bitiyorlar.Sizin belirtiler, sanki kaçak var gibi. Eğer Akü 3 yaşından küçük İse kaçak durumunu inceletin. 3 yaş üstüyse Akü olma ihtimali fazla. 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 Babamdan yollamıştım, akücü akü artık bitmiş demiş. Yeni bir akü taktılar. Şu an sorun yok gibi bakalım bu akü de bitecek mi. 2 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Ben hergün araba kullanmadığım ve senede 15 bin km yol yaptığğım için sıfır akülerim hep 3 sene sonra bitti. 6 , 7 sene akü kullanan var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Eskidendi o 7 senelik akü ve araba tesisat tasarımı. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Ben arabamı aldığımdan buyana 5 yıl bindim akü değişmemişti, benden önceki de 2 yıl değişmemişse 7 yl yapar, 1 ay önce gene Mutlu akü aldım. Mutlu Akü den şaşmamak lazım. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Vesile ile bende sorayım, yeni aldığım akü kutup başında sürekli bir oksitlenme var, yeşil beyaz pamuksu birşeyler birikiyor artık kutup başında. Bu normal mi? Neden oluyor olabilir? Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Yok abi gevşek kutup başı olması imkansız, kendim 2 keredir zımparalayıp iyice temizleyip wd-40 sıkıp siliyorum sımsıkı sıkıyorum cıvatasını. Başka bir şey olmalı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Merhaba arkadaşlar, Geçen gün aracıma cam rüzgarlığı takarken bir şeyi açık unuttum sanırım ve akü bitti. Yaklaşık 1 saat ya çalıştım ya çalışmadım öyle diyeyim. Neyse, araba marş almıyordu ayrıca klima falan kendi kendine açılmaya başlıyordu. Ustayı aradım akü bitmiştir dedi. Babamın aracından takviye yaptık ve çalıştırdık. Sonra sanayiye gittim aküyü ölçtürdüm sıkıntı yok dediler. Bunun üstüne geri döndüm. Cumartesi ve Pazar günü gezdim. Hiçbir sıkıntı olmadı. Sonra aracı 1 günlüğüne arkadaşıma verdim 250 km yol yaptı geri geldi yine bir sıkıntı yok. Akşam arabayı aldım kendisinden eve geldim. Sabah işe gelirken marş basınca akünün azaldığını anladım çünkü hafiften zor marş aldı araba. Yaklaşık 10 km yol yaptım. Arabayı parkettim. Stop edip tekrar marş bastım. Yine birazcık zorlanarak aldı. Sonra tekrar stop ettim. Bu sefer marş basmayacağına emindim. Ve evet marş basmadı. Çünkü anladığım kadarıyla akü yine bitti. Aracımla yolda giderken ışıklarda bir azalma, parlama, göstergelerde parlama vs. gibi şeyler olmuyor. Bu şarj dinamosunun düzgün olduğunu gösterir mi yoksa tek gösterge bu değil midir? Bugün önce aküye ve şarj dinamosuna baktırtacağım. İnşallah sorun bunlardan birindedir. akü bir kez biterse plakalarda bozulma başlar. geri dönülemez. yine kısa zamanda biter. aynı zaman da ikinci neden ise araçta mevcut konjektör şarj sorunu ya da kaçak sorunu olabilir. Bu da bitirir. ama sıfırlanmış bitmiş bir aküyü yeniden doldursanız bile kapasitesi hiçbir zaman eski yerine gelmez. Akünün tepesinde cam göz var mı renk bakılan? 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 23 Kasım 2016 Yazar Paylaş 23 Kasım 2016 akü bir kez biterse plakalarda bozulma başlar. geri dönülemez. yine kısa zamanda biter. aynı zaman da ikinci neden ise araçta mevcut konjektör şarj sorunu ya da kaçak sorunu olabilir. Bu da bitirir. ama sıfırlanmış bitmiş bir aküyü yeniden doldursanız bile kapasitesi hiçbir zaman eski yerine gelmez. Akünün tepesinde cam göz var mı renk bakılan? Açıkçası bilmiyorum. Aküyü değiştirmişler. Dediğiniz gibi herhalde komple bitince şarj etsek bile tutmadı. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 Açıkçası bilmiyorum. Aküyü değiştirmişler. Dediğiniz gibi herhalde komple bitince şarj etsek bile tutmadı.Akü tipi tam kapalı ise eğer ömrünü tamamladığı yerde kalıyor. Sizinki de tam kapalı akü sanırım. Yorum bağlantısı
Samet Düzgün 10 Şubat 2017 Paylaş 10 Şubat 2017 Herkese merhaba, yeni konu açmak yerine burdan sorayım. Benim de akü bitip duruyor akü 2. kez değiştirdim, kaçak sorunu filanda yok. Multimetre alıp aküyü sürekli ölçtüm. Dün 200 km mesafede bir yere gittim (çalışturmadan önce 13.3V tu yeni akü) arabayı stop edip aküyü ölçtüm 12.7V çıktı. Daha sonra akşam dönüş yoluna geçtim tekrar geldikten sonra stop edip aküyü tekrar ölçtüm 12.15V çıktı. 2 saat bekledikten sonra zor da olsa çalıştırıp 30 km eve gelebildim. Tekrar ölçtüm 12.67V çıktı.Şarj dinamosunda sorun mu var şarj lambası filan da yanmıyor. Araç içerisindeki ışıklar ve farlar normal yanıyor kısılma filanda olmuyor. Ama akü şarj olmuyor. Sizce sorun ne olabilir?SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Şubat 2017 Paylaş 10 Şubat 2017 Herkese merhaba, yeni konu açmak yerine burdan sorayım. Benim de akü bitip duruyor akü 2. kez değiştirdim, kaçak sorunu filanda yok. Multimetre alıp aküyü sürekli ölçtüm. Dün 200 km mesafede bir yere gittim (çalışturmadan önce 13.3V tu yeni akü) arabayı stop edip aküyü ölçtüm 12.7V çıktı. Daha sonra akşam dönüş yoluna geçtim tekrar geldikten sonra stop edip aküyü tekrar ölçtüm 12.15V çıktı. 2 saat bekledikten sonra zor da olsa çalıştırıp 30 km eve gelebildim. Tekrar ölçtüm 12.67V çıktı.Şarj dinamosunda sorun mu var şarj lambası filan da yanmıyor. Araç içerisindeki ışıklar ve farlar normal yanıyor kısılma filanda olmuyor. Ama akü şarj olmuyor. Sizce sorun ne olabilir?SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiTesisat ta bir yerlerde kaçak olabilir ya da çalışan birşeyler var . Şarj Dinamosu diyeceğim ama lamba yakması gerek. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 10 Şubat 2017 Yazar Paylaş 10 Şubat 2017 2 saat önce, Samet Düzgün yazdı: Herkese merhaba, yeni konu açmak yerine burdan sorayım. Benim de akü bitip duruyor akü 2. kez değiştirdim, kaçak sorunu filanda yok. Multimetre alıp aküyü sürekli ölçtüm. Dün 200 km mesafede bir yere gittim (çalışturmadan önce 13.3V tu yeni akü) arabayı stop edip aküyü ölçtüm 12.7V çıktı. Daha sonra akşam dönüş yoluna geçtim tekrar geldikten sonra stop edip aküyü tekrar ölçtüm 12.15V çıktı. 2 saat bekledikten sonra zor da olsa çalıştırıp 30 km eve gelebildim. Tekrar ölçtüm 12.67V çıktı. Şarj dinamosunda sorun mu var şarj lambası filan da yanmıyor. Araç içerisindeki ışıklar ve farlar normal yanıyor kısılma filanda olmuyor. Ama akü şarj olmuyor. Sizce sorun ne olabilir? SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Bence bir akücüye gosterin onlar net olarak soylerler sarj durumunu vs. Sarj arizasi vermiyor olmasi sarj sorunu olmadigini gosterir mi ona bir sey diyemiyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts