Samet Düzgün 10 Şubat 2017 Paylaş 10 Şubat 2017 Teşekkür ederim. Mesela şöyle bir şey var bugün aracı çalıştırdım gayet normal şekilde çalıştı. Geri gelip stop ettim 1 saat geçmeden marşa bastım çalışmadı. Kaçak defalarca kontrol ettirdim bişey yok. Araç çalışırken rolantide 3 gün önce 13.6V değer veriyordu farı filan açınca anlık düşmeler oluyor 13V lara kadar geri yükseliyordu 13.6V a, rolanti de düşmeler araçta titremeler oluyor bir şeyi açınca , iki gündür bakıyorum 13.9 - 14.4 arasında değerler gördüm. Araba 3 ay garajda kaldı ayda 2 kez marş basıldı hiç bir sıkıntı yoktu. Galiba bazen şarj etmiyor gibi. Bir tek şarj dinomosu kaldı bakılmadık.SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 (düzenlendi) On 10.02.2017 at 17:43, Samet Düzgün yazdı: Herkese merhaba, yeni konu açmak yerine burdan sorayım. Benim de akü bitip duruyor akü 2. kez değiştirdim, kaçak sorunu filanda yok. Multimetre alıp aküyü sürekli ölçtüm. Dün 200 km mesafede bir yere gittim (çalışturmadan önce 13.3V tu yeni akü) arabayı stop edip aküyü ölçtüm 12.7V çıktı. Daha sonra akşam dönüş yoluna geçtim tekrar geldikten sonra stop edip aküyü tekrar ölçtüm 12.15V çıktı. 2 saat bekledikten sonra zor da olsa çalıştırıp 30 km eve gelebildim. Tekrar ölçtüm 12.67V çıktı. Şarj dinamosunda sorun mu var şarj lambası filan da yanmıyor. Araç içerisindeki ışıklar ve farlar normal yanıyor kısılma filanda olmuyor. Ama akü şarj olmuyor. Sizce sorun ne olabilir? SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi merhabalar, Aynı sıkıntı bende de var, Akü dediler kaçak yok dediler, yeni akü taktık cuma günü, cumartesi çalıştı ama pazar günü yine akü bitmişti.. takviye yapıyorsunuz, 2-3 km sonra benzinlikte arabayı kapatıp yakıt alıp marş basında akü yetiyor, gun içinde de tekrar sorun yaşamıyorsunuz. gece 12 de kapatıp sabah erken çalıştırırsanızda sorun yok ama 24 saate yakın olunca sorun oluyor. Siz Çözüme ulaşabildiniz mi? 22 Ocak 2018 tarihinde Özgür Özbey tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet Düzgün 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 (düzenlendi) 44 dakika önce, Özgür Özbey yazdı: merhabalar, Aynı sıkıntı bende de var, Akü dediler kaçak yok dediler, yeni akü taktık cuma günü, cumartesi çalıştı ama pazar günü yine akü bitmişti.. takviye yapıyorsunuz, 2-3 km sonra benzinlikte arabayı kapatıp yakıt alıp marş basında akü yetiyor, gun içinde de tekrar sorun yaşamıyorsunuz. gece 12 de kapatıp sabah erken çalıştırırsanızda sorun yok ama 24 saate yakın olunca sorun oluyor. Siz Çözüme ulaşabildiniz mi? Hocam arabada kesinlikle kaçak var lakin ben geçici bir çözüme ulaştım. Çok ustaya gittim bir sürü para harcadım ustalar uğraşmak istemedi artık. Ben de kendim uğraşarak geçici bir çözüme ulaştım. Çok ilginç ama 6-7 aydır akü bitmesinin önüne geçtim. Voltmetre ile aküyü sürekli gözlemledim. Aracı çalıştırıp bir süre kullanıp stop ettiğimde bazen akü bitmiyor bazen bitiyordu. Bunu yaparken bir şey farkettim akünün voltajı bazen yükte olduğundan(kaçak yani) düşük gösteriyordu bazende akünün voltajı yüksek çıkıyordu. Birgün yine uğraşırken voltmetre aküye bağlı vaziyette voltajı düşüktü bitmişti hatta 11.56 v filandı. Sonra denemeler yaparken kontağı yarım açıp kapattım. Voltajı gözlemlediğimde hızlı bir şekilde 11.90V lara çıktı. Kaçak kayboldu. Kontağı aç kapa yaptığımda önden lok diye bir ses geldi sanki çalışan birşey kapanmış gibi. Sonuç olarak; birşey aküyü yiyor ama her daim yapmıyor. Çoğunlukla akü bitiyor ama ben her zaman stop ettikten sonra kontağı yarım aç kapa yapıyorum ve kaçak gidiyor. 6-7 aydır kaçağın önüne bu yöntemle geçtim. Hiç bir elektrikçi yapmak istemedi bazen kaçak olup bazen kaçak olmadığı için. Çok ilginç bir durum, bu durum hakkında konu açacaktım zaten. Havalar ısındığında pensampermetre alıp kendim sorunu bulmaya çalışacağım. Sanayiden aşırı derecede soğudum. 4 kez akü, marş dinamosu revizyonu ve gem modülü değiştirdim. Hala çözülmemişti sorun arabadan soğumuştum resmen çok kötü bir durum. Sizde bi denermisiniz? Araç neydi bu arada? 22 Ocak 2018 tarihinde Samet Düzgün tarafından düzenlendi Yazım hatası Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 25 dakika önce, Özgür Özbey yazdı: merhabalar, Aynı sıkıntı bende de var, Akü dediler kaçak yok dediler, yeni akü taktık cuma günü, cumartesi çalıştı ama pazar günü yine akü bitmişti.. takviye yapıyorsunuz, 2-3 km sonra benzinlikte arabayı kapatıp yakıt alıp marş basında akü yetiyor, gun içinde de tekrar sorun yaşamıyorsunuz. gece 12 de kapatıp sabah erken çalıştırırsanızda sorun yok ama 24 saate yakın olunca sorun oluyor. Siz Çözüme ulaşabildiniz mi? Araçta sonradan takılan bir donanım var mı? Teyp, ilave lamba, kamera vb. Sürekli akım çeken bir donanım var gibi. Yorum bağlantısı
Samet Düzgün 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 Önder bey, şimdi baktım Özgür beyin aracı ile aynı model araçlarımız büyük bir ihtimalle aynı sorunu yaşıyoruz. Denemediğim şey kalmadı Dediği gibi gün içinde sorun olmuyor ertesi güne bitiyordu. Bazen de hiç bitmiyordu. Elektrikçiye gidiyorum kaçak yok geliyorum ertesi güne yine akü bitiyor deli olma sınırına gelmiştim Özgür bey denedikten sonra ki sonucu merak ediyorum eğer aynı sonuca ulaşırsak bu model mondeolarda aynı problemler baş gösteriyor olabilir. Yarım kontakta sistem kendini kontrol edip açık kalan bir röleyi kapatıyor olabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 22 Ocak 2018 Yazar Paylaş 22 Ocak 2018 (düzenlendi) 8 dakika önce, Samet Düzgün yazdı: Önder bey, şimdi baktım Özgür beyin aracı ile aynı model araçlarımız büyük bir ihtimalle aynı sorunu yaşıyoruz. Denemediğim şey kalmadı Dediği gibi gün içinde sorun olmuyor ertesi güne bitiyordu. Bazen de hiç bitmiyordu. Elektrikçiye gidiyorum kaçak yok geliyorum ertesi güne yine akü bitiyor deli olma sınırına gelmiştim Özgür bey denedikten sonra ki sonucu merak ediyorum eğer aynı sonuca ulaşırsak bu model mondeolarda aynı problemler baş gösteriyor olabilir. Yarım kontakta sistem kendini kontrol edip açık kalan bir röleyi kapatıyor olabilir mi? Samet bey ben bu konuyu açtıktan sonraki dönemde şu ana kadar aküm hiç bitmedi. Sizin arabada benim şüphelendiğim şey arabanızın yardımcı ısıtıcıyla geliyor olması. Bu yardımcı ısıtıcı açık kalıyorsa aküyü bitiriyor olabilir. Yardımcı ısıtıcı bildiğim kadarıyla sadece 2001-2003 arası GHIA modellerde var. Şase ile etis'ten sorgulayabilirsiniz. Eğer arabada yardımcı ısıtıcı var yazıyorsa ya da yardımcı ısıtıcı yok yazmıyorsa bundan şüphelenilebilir. Sigortası var onun sigortasını çekerek yarım kontaktaki davranışını izleyebilirsiniz. Ama gördüğüm kadarıyla arabanız benzinli. Sizde yoktur. 22 Ocak 2018 tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet Düzgün 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 31 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı: Samet bey ben bu konuyu açtıktan sonraki dönemde şu ana kadar aküm hiç bitmedi. Sizin arabada benim şüphelendiğim şey arabanızın yardımcı ısıtıcıyla geliyor olması. Bu yardımcı ısıtıcı açık kalıyorsa aküyü bitiriyor olabilir. Yardımcı ısıtıcı bildiğim kadarıyla sadece 2001-2003 arası GHIA modellerde var. Şase ile etis'ten sorgulayabilirsiniz. Eğer arabada yardımcı ısıtıcı var yazıyorsa ya da yardımcı ısıtıcı yok yazmıyorsa bundan şüphelenilebilir. Sigortası var onun sigortasını çekerek yarım kontaktaki davranışını izleyebilirsiniz. Ama gördüğüm kadarıyla arabanız benzinli. Sizde yoktur. Etis'ten sorgulattım yardımcı ısıtıcı ile ilgili bir bilgi yok. Arabada yardımcı ısıtıcı olabilir. Bunun sigortası hangisi biliyor musunuz? Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 aracım 2002 model Mondeo Ghia Station Otm vites aracı yılbaşından önceki hafta aldım tekerlekli sandalye kullandığım için station arabaya geçtik sonradan takılan LPG hariç ekstra bir donanım yok elektrikçi kaçak olmadığını soyledi ama sanırım ya anlamıyorlar, yada anlamak ilgilenmek istemiyorlar arabayı severek aldık ama inanın soğumaya başladım otm vites oldugu için vurdurma sansım yok ve tekerlekli sandalye kullandığım için hep yardım istemek zorunda kalıyorum komşulardan yarım kontak deneyeceğim, inşallah işe yarar... 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 22 Ocak 2018 Yazar Paylaş 22 Ocak 2018 6 dakika önce, Samet Düzgün yazdı: Etis'ten sorgulattım yardımcı ısıtıcı ile ilgili bir bilgi yok. Arabada yardımcı ısıtıcı olabilir. Bunun sigortası hangisi biliyor musunuz? Benzinli ise yardımcı ısıtıcı olamaz. Dizelse olabilir. Motor kısmındaki F23 sigortasına bakın. Normalde benzinlide korna, dizelde yardımcı ısıtıcı. Bir de yarım kontak yapınca bir açma kapama sesi gibi bişey geliyorsa F2'yi de kontrol edin. Bu da ateşleme sigortası. Hatta bu sigorta kısmını genel olarak dinleyerek sesin nerden geldiği ve neden takılı kaldığını da belki çözebilirsiniz. 2 dakika önce, Özgür Özbey yazdı: aracım 2002 model Mondeo Ghia Station Otm vites aracı yılbaşından önceki hafta aldım tekerlekli sandalye kullandığım için station arabaya geçtik sonradan takılan LPG hariç ekstra bir donanım yok elektrikçi kaçak olmadığını soyledi ama sanırım ya anlamıyorlar, yada anlamak ilgilenmek istemiyorlar arabayı severek aldık ama inanın soğumaya başladım otm vites oldugu için vurdurma sansım yok ve tekerlekli sandalye kullandığım için hep yardım istemek zorunda kalıyorum komşulardan yarım kontak deneyeceğim, inşallah işe yarar... Hangi aküyü taktılar? 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 22 Ocak 2018 Yazar Paylaş 22 Ocak 2018 12 dakika önce, Özgür Özbey yazdı: Yiğit akü 75'lik Arabanızın çalışmıyor olması aküyle alakalı mı yani kesin olarak. Marş basmama sorunu aküyle mi ilgili? Daha önce benzer sorunu yaşayanlar oldu. Araba belli bir süre geçince ilk marşta çalışmıyordu. Bekleyince çalışıyordu vs. Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 Harun bey akü boşalıyor, marş bastığınızda tık-tık-tık ses yapıyor takviye ile ilk marşta çalışıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 Yardımcı ısıtıcı yoktur. Bu kesin. Yukarda bi yerde demiş olmam lazım. Ampermetre alınacak. Kutup başı sökülüp uygun ölçme yerinde araya bağlanacak ve kaçak yapması beklenecek. Kaçak yaparken tüm sigortalar tek tek sökülüp gözlenerek kaçak yapan yer bulunacak. Akşamdan sabaha bitmiyorsa. Herhangi bir ısıtıcı değildir zaten. Isıtıcı akşamdan sabaha bitirir. 1 Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 24 Ocak 2018 Paylaş 24 Ocak 2018 yarım kontak denedim, hatta arabayı da kitlemedim ama yine akü bitikti sabah... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2018 Paylaş 24 Ocak 2018 Dediğim yapılacak.. başka yolu yok.. Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 24 Ocak 2018 Paylaş 24 Ocak 2018 6 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Dediğim yapılacak.. başka yolu yok.. Bi tane düzgün usta buldum, şehir dışında imiş, ptesi gelecek insallah 1 Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 29 Ocak 2018 Paylaş 29 Ocak 2018 On 24.01.2018 at 15:24, Mehmet Ozyurek yazdı: Dediğim yapılacak.. başka yolu yok.. Bugün tanıdığım ve guvendiğim usta sehirdışından gelir gitmez ona gittim. Arabayı kapattık kaputu açıp bekledik bayagı, araba aküden akım cekmeye baslayınca sigortaları takip ederek sorunun teypten kaynaklandığını bulduk. Teybi iptal ettik, bakalım sabah ola hayrola.. sonucu buradan bildiririm. Kasetçalar teybimizi değiştirmek farz oldu artık 3 Yorum bağlantısı
Cem Işık 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 15 saat önce, Özgür Özbey yazdı: Bugün tanıdığım ve guvendiğim usta sehirdışından gelir gitmez ona gittim. Arabayı kapattık kaputu açıp bekledik bayagı, araba aküden akım cekmeye baslayınca sigortaları takip ederek sorunun teypten kaynaklandığını bulduk. Teybi iptal ettik, bakalım sabah ola hayrola.. sonucu buradan bildiririm. Kasetçalar teybimizi değiştirmek farz oldu artık Gelişme varmı? Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 Benim şarj dinamosu sıkıntılı. Bir kere aküyü bitirdi. Ama şarj dinamosu arızası belli, ışıklar titreme yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 Ve mutlu son: araç gayet rahat çalıştı, teyp kampanyalarına bakmaya başladım 2 Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 Ve mutlu son: araç gayet rahat çalıştı, teyp kampanyalarına bakmaya başladım [emoji4]Klimanız dijital ise fırsat ilanlarında bir multimedia cihazı paylaşmıştım bakabilirsinizhttps://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-ford-mondeo-radyo-klima-navigasyon-unit-4m5t-18b988-ah-453591368/detay Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 Geçmiş olsun. Teyp orjinal miydi. Orjinal teyp yapmaz durduk yerde öyle? Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 7 saat önce, Sezgin Yılmaz yazdı: Klimanız dijital ise fırsat ilanlarında bir multimedia cihazı paylaşmıştım bakabilirsiniz https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-ford-mondeo-radyo-klima-navigasyon-unit-4m5t-18b988-ah-453591368/detay tesekkurler Sezgin bey, favorilerime ekliyorum 7 saat önce, Önder Özcan yazdı: Geçmiş olsun. Teyp orjinal miydi. Orjinal teyp yapmaz durduk yerde öyle? internette başka forumlarda da okudum, oluyormuş maalesef.. 16 yıllık kasetcalar sonuçta.. Yorum bağlantısı
Özgür Özbey 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 8 saat önce, Önder Özcan yazdı: Geçmiş olsun. Teyp orjinal miydi. Orjinal teyp yapmaz durduk yerde öyle? internette başka forumlarda da okudum, oluyormuş maalesef.. 16 yıllık kasetcalar sonuçta.. http:// acaba yine orijinal mi taksam? https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-cok-temiz-ciziksiz-sifir-gibi-focus-ve-mondeo-orijinal-teyp-467827266/detay Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 9 saat önce, Özgür Özbey yazdı: Ve mutlu son: araç gayet rahat çalıştı, teyp kampanyalarına bakmaya başladım Öncelikle geçmiş olsun ve yeni teyp şimdiden hayırlı olsun diyelim Bana sorarsanız android'li bakının mutlaka. 40 takla atıyorlar valla, şahane ürünler. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts