İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Arka Sağ Tarafdan Gelen Birtakım Sesler ?

Batuhan Yüksel

Recommended Posts

Batuhan Yüksel

Dostlar merhabalar aramızda deneyimli bilgili dostların olduğundan dolayı servise gitmeden burdan sizlerede danışayım dedim, arabamın son 1 ayda özellikle arka sağ tarafdan gacır gucur aynen yatak gacırdaması gibi sesler geliyor özellikle sert setlerden geçerken ne kadar yavaş geçsemde arka sağ tarafa birisi oturup kalkarken gacır gucur resmen ses geliyor süspansiyon filanmi gittiki? Ne olmuş olabilir acaba bana çok masraf girmez inşallah ?  :D   :D

Yorum bağlantısı
Serkan Tuncer

Aynı sorun bende de var.amortisör dediler ama inanmadım. Viraj lastikleri olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ertan Şen

Bende de aynı sorun vardı. Arka viraj demir lastiklerinin değişimi yapıldı aynı zamanda WD40 ile arka kısımdaki bağlantılar usta alta yatarak, bende aracı sallayarak yağladık, ilk etapta kesildi ancak birkaç gün sonra (özellikle yağmurlarda) tekrarladı. Birkaç kere de kendim WD40 ile yağladım yine tekrarladı. En son sıvı gress yağı aldım yağ değişiminde aracı lifte değilde kanala çektim, usta  kanalda daha iyi yağlama yaptı. 2 ay oldu ses yok. Siz de bu şekilde çözüme ulaşabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

Önce kapi fitillerine silikon sprey sıkın. Geçmezse viraj lastikleri ve o da olmazsa amortisör tablaları şeklinde ucuzdan pahaliya ve kolay dan zora doğru bir yol izleyin.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Benim aracım tek kapı, arkalarda kapı yok, yine ses var. Aynı yatak gıcırtısı gibi sinir bozucu bir ses. Tam olarak nereyi yağladınız?

Yorum bağlantısı
Zafer Bostan

Benim aracında arkada sağdan bozuk yollarda ses geliyor böyle plastik bi yere vuruyor gibi ama sorunu bulamadık yardımcı olurmusunuz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Halil Keser

Herhangi bir işlem yaptırmadan önce arabanızı iyice güzel bir şekilde yıkatın. Bazen amortisördeki kir toz yapıyor bunu. Kışın sürekli kardan dolayı böyle bir ses oluyor bende de fakat havalar ısınınca arabadaki kar buz iyice eriyince düzeliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Zafer Bostan

Sorun takozlardan oluyormuş takozlar değişti ses gitti ☺

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Arka travers takozu  sanırım  bahsettiğiniz. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Onur Boga

araç hatchback ise bagaj killidi ve fitili veya kapı fitilleri olabilir.

viraj demir lastikleri genelde gıcırdama değilde metal sesi çıkartır diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
araç hatchback ise bagaj killidi ve fitili veya kapı fitilleri olabilir.
viraj demir lastikleri genelde gıcırdama değilde metal sesi çıkartır diye biliyorum.

Viraj demir lastiği kapı/yaylı yatak gıcırdaması şeklinde belirti verir ve genelde bilinçsiz ustalar yenisini takarken gres yağı ile yağlar bu da yeni lastiği kısa sürede çürütür parça yeni değişti diye başka parçayı değiştirmeye kalkar.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...