Alper Koçak 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Merhaba arkadaşlar Allah kimseye göstermesin diye baslayayim, bir keresinde viraja cok hizli girdim ve kaygan zeminde arabam kaymaya başladı o anki heyecanla debriyaja basmak falan aklima gelmedi ve abs esp falan devreye girmedi sanırım bu focus 2 de basima gelmisti. Merak ettigim ornegin 5. Viteste giderken birden frene basınca arac stop ediyor zaten debriyaja basmadigimiz icin o şartta iken abs esp vb devreye girebiliyormu yoksa illaki o anda bile once debriyajami basmak gerek. Not eger oyleyse cokda mantikli degil cunku o panikte frene nasıl bastigini bilemiyor insan. Bir bilgisi veya tecrubesi olan varsa paylasirsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Kaya 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 ben 5. viteste gidince sert basınca direk alttan vuruyor tırrrr diye sanırım buda abs. vitese göre farketmiyor bence frene ne kadar ani bastığınıza bağlı abs ona göre devreye giriyor. bahsettiğiniz olay benimde başıma geçenlerde geldi 110 ile viraj alırken çukurkan kaçayım derken araç çok kötü kaydı 3 yada 4 kere yolda 8 çzidim. bende renk filan kalmadı şoka girdim. sağa çektim 2 dk dinlendim ama kesinlikle frene basmadım gazdan ayağımı çektim sadece benim bildiğim böyle ama tecrübeli arkadaşlar yanıt verecektir. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 güvenlik sistemlerinin devreye girmesi için frene basmanız yeterli debriyaja bassaniz da basmasaniz da abs calisir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Arkadaş sanırım şunu sormak istemiş ; araç vitesteyken debriyaja basmadan köküne kadar frene bastığımızda araç stop ederse ABS , Esp falan devreye girer mi diyor.. 1 Yorum bağlantısı
Alper Koçak 28 Kasım 2016 Yazar Paylaş 28 Kasım 2016 Tam olarak sordugum bu. Atlattigim kazada eminim ki girmedi Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Araç vitesteyken neden stop etsin ki..stop etmesi için hızın duracak kadar düşük hıza gelmesi gerekmez mi? Yorum bağlantısı
Alper Koçak 28 Kasım 2016 Yazar Paylaş 28 Kasım 2016 Sert fren yapinca tekerler duruyor zaten Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Esp devreye girmesi için frene vs gerek yok araç zaten her zaman kayma olup olmadığını kontrol ediyor, kayma varsa bazı tekerlwede fren bazılarında hızlanma şeklinde aracı yola sokması gerekir, araçta esp var ama kayma sırasında devreye girmesiyle bi yanlışlık var 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Sert fren yapinca tekerler duruyor zaten Sert frende araç patinaj konumuna düşüp tekerlerde hız sıfıra iniyorsa yol tutuşunuz bitmiş demektir. Lastikleri kontrol ettirin önce. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 (düzenlendi) Abs sensörleri mekanik çalışırlar.Tekerin kaydığını anladıklarında devreye girerler.Abs lerin sağlıklı çalışması için fire basıp ayağımızı firenden çekmemek lazım.Araç duranakadarda stop etmeyecektir.Eğer freni kökleyip tekerler dönmeyi durdurduğu için aracın stop ettiğini söylüyorsanız bu bir arızaya işarettir,çünki tekerlerin kilitlenmemesi lazım.Yine dönmeye devam edip size mümkün mertebe manevra yapabilmeniz için imkan sağlayacaklardır.Bu olmuyor firene bastığınızda tekerler kilitlenip araç stop ediyorsa normal bir durum değildir.Volkan beyinde dediği gibi stop etmesi için hızın duracak seviyelere düşmesi lazım. Manyetik yerine mekanik yazmışım :)Sensörler manyetik çalışıyor. 28 Kasım 2016 tarihinde Fatih Sarıkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alper Koçak 28 Kasım 2016 Yazar Paylaş 28 Kasım 2016 Cevaplar icin tesekkur ederim bu olay eski aracimda olmustu ama korkusu bana yetti denizli mugla yolunda ucurumun dibinfe son anda durmustu arabam. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Stop etmişse adı üstünde durmuş motor... 1968vosvagen olur araba 1 Yorum bağlantısı
Eng Metin Deniz 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Viraja sert girdiğiniz de kayan tekerler fren yapar hatta çok sert ise sadece o teker de abs devreye girebilir. Daha iyi anlamak isterseniz. Aşağıdaki video izleyin. Araba neredeyse duruyor. SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 bunları okuyunca aklıma bişey takıldı, mesela abssiz bir araba ile viteste giderken kazık fren yapıldı ve tekerler kilitlendi, bu sırada motor ile tekerler arasındakı baglantı bosa mı cıkıyor ? motor nasıl durmuyor ? Motor boşa çıkmaz. Tekerlek kilitlenince motor da sıfır devire düşer. Tekerlerin tamamı kilitleniyorsa eğer Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 ileri sürüş egitimlerinde panik fren debriyaj ile birlikte frene basilarak gösteriliyor. motor boşa çıktığı için stop etmez ve abs çalışır. sadece frene basilirsa abs direk devreye girer tekerler durma noktasina gelince motor stop eder ve abs çalışmaz durduktan sonra bi önemi yok zaten . fakat sadece frene basildiginda eger abs direk devreye girmeyip tekerler kitlenirse ve motor stop ederse abs çalışmaz o yüzden panik fren yaparken debriyaj ile birlikte kullanılmalı Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Kısaca, ani frende tekerler kilitlenme noktasına geldiği anda ABS, bununla birlikte araçta yanal kayma olursa ESP devreye girecektir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Sert fren yapinca tekerler duruyor zaten Tekerler durmuyor. Abs devreye girerse zaten tutup tutup bıraktığı için dönme işlemi devam eder. Araç duracağı zaman stop eder. Test ettim sıkıntı yaşamadım. 130 ile giderken aracın manuel olduğunu unuttum. Aniden durmam gerekti. Frene bastım abs devreye girdi ve araç durdu. Durmaya yakın stop etti. Yorum bağlantısı
Alper Koçak 29 Kasım 2016 Yazar Paylaş 29 Kasım 2016 Cevaplar icin cok tesekkur ederim Atlattigim kazada boyle olmamıştı belkide abs de bi sorun vardi bilemiyorum yeni aracimda denemedim inşallah gerek kalmaz kimse için Yorum bağlantısı
Recommended Posts