Selami Şimşek 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 Arkadaşlar hepinize merhaba benim aracım 2001 model 1.6 manüel vites şanzıman..aracımın şanzıman yağından şüphelendiğim için değiştirmek istiyorum yanlız sorun şu bu şanzıman da seviye kontrol tapası var fakat boşaltma tapası yokmuş diyorlar gerçekten doğru mu? eğer doğruysa içindeki yağı nasıl boşaltacagız yardımcı olurmusunuz.birde şanzıman yağına belirli bir miktarda atf yağıda konmasıda mı gerekli yoksa sırf şanzıman yağımı konulması yeterlimi?hangi marka kaç numara yağ konması gerekir? sizlerin değerli açıklamalarınızı bekliyorum Saygılarımla... Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 Aracın şanzıman yağından neden şüpheleniyorsunuz? Geçişlerde sıkıntı mı var? Yoksa ses mi geliyor. Otomatik araçlarda değişir de, manuel daha sağlamdır...[emoji848] Yorum bağlantısı
Selami Şimşek 3 Aralık 2016 Yazar Paylaş 3 Aralık 2016 Araç sogukken deb.pedalından ayağımı çektiğinde rulman sesi geliyor araç bir süre yol aldıktan sonra ses duyulmayacak kadar azalıyor.benim düşüncem araç yol aldıktan sonra yağ alışkanlığı artıyor buda dişli ve rulmanları dolduruyor buda sesi azaltıyor sanırım yoksa vites geçişleri iyi sorun yok saygılar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 Debriyaj bilyasını kontrol ettirin. Yağ boşaltmak için özel bir tapa yok. Aks çıkarılır yağ akar Yorum bağlantısı
Onur Boga 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 ford kitapçıkları şanzımanınız dış ortama kapalıdır. yağı değişmez eksiltme varsa eklenir, der. forumda genel kanı değiştirlimez üzerinedir, araştırıp sayfalarca okumanıza gerek yok, ben okudum 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 (düzenlendi) Yanlışım varsa düzeltilsin; şanzıman yağı motor yağı gibi yapısı bozulan bir yağ değildir, o yüzden komple değiştirmek yerine ilave yapılır. Benim şanzıman yağına ekleme yapılmıştı. Vites geçişlerinde sıkıntı varsa şanzıman yağı eskikliğinden olabilir. 3 Aralık 2016 tarihinde Mustafa Sahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 19 Nisan 2017 Paylaş 19 Nisan 2017 Merhaba arkadaşlar. Otomatik vitesli araçlarda şanzıman yağı değişmesi gerekir mi? yoksa buna da ekleme yapmak lazım eğer eksikse. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 19 Nisan 2017 Paylaş 19 Nisan 2017 11 dakika önce, Mais Jannataliyev yazdı: Merhaba arkadaşlar. Otomatik vitesli araçlarda şanzıman yağı değişmesi gerekir mi? yoksa buna da ekleme yapmak lazım eğer eksikse. Otomatik araçlarda şanzuman yağı değişir- değişmelidir. Ford un tavsiyesi her 40000 veya 45000 km idi, tam hatırlayamadım.Bu km lere geldiyseniz değiştirin. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts