İçeriğe Yönlendir

Mobil Yağ Hakkında Bilgi

Onur Boga

Recommended Posts

Onur Boga

öncelikle herkese iyi pazarlar.

umarım konu doğru yerdedir. 

focus 1 aracım için motorcraft 5w30 yerine mobil 5w30 kullanmaya karar verdim.

ancak mobilin sitesinde mobil super 3000 x1 formula fe tavsiye ediliyor.

piyasada 4 lt ve 1 lt olan ambalajlarda 2 seçenek mevcut super 3000 x1 veya super 3000 formula fe

7lt olan ambalajda ise tavsiye edilen  super 3000x1 formula fe mevcut

acaba aralarında herhangi bir fark varmı.?. varsa hangisini tercih etmeli. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin
(düzenlendi)

İnan ben de bu konuda çok tereddütlüydüm, buradaki servislerde zaten istediğimiz yağ da yok gittim taa Ankara'dan yağ sipariş etmiştim (Mobil 3000 formula Fe 5w30)

Güzelce yağı değiştirdim. Sonra ya tesadüf ya başka bir sebepten yağ pompasının içi dağıldı yayı kırılmış. Usta bu koyduğun yağ ince, bizdeki Mobil Delvac CT 10w30 koyacağız dedi

OA_3983886.jpg

Ustadır dedik, itiraz da etsek anlatamadık, bu yağdan koydu.  Kötü mü etti bilmem ama eskiden yağ da eksilme olurdu şimdi eksilme yok.

tarihinde Mustafa Sahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin
  Çağlar Bayur yazdı:

delvac ağır hizmet yağları kategorisinde genelde otobüs kamyon kamyonet serisi kulanır

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/heavydutyoils.aspx

Evet öyle, zaten ben de buna şaştım, neden USTA , fiesta gibi bir hafif araca ısrarla bunu kullandı ? aracım 2005 model , biraz yorgun olduğu için desem ben buna bağlıyorum. Önceden biraz yağ da eksiltirdi şimdi eksiltme de gitti. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Forumdan okuduğum kadarıyla birkaç arkadaşa da yetkili serviste bile bu yağdan kullanmışlar.

Yorum bağlantısı
Onur Boga
  Çağlar Bayur yazdı:

OA_10641010.jpg

gr eksiltmez bunu koyun

kaç ml koymak gerekir ki bunu, aracım 5000 km de yaklasık 600 gr eksiltiyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eksiltme denmez ona normal işleyiş

Bunları arabayı satarken koyarlar ki motorun durumu anlaşılmasın

Yorum bağlantısı
Onur Boga

Yani koymayayım. Peki asıl soru hakkında ne düşünüyorsun abi

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Onur Boga

Abi 4 lt ambalajda 3000x1 var ve 3000 formula fe var ayrı ayrı.

''super 3000x1 formula fe" olan sadece 7lt var.

Şimdi

4lt x1 mi almalıyım

4lt formula fe mi almalıyım

Yoksa her

7lt x1 formula fe mi almalıyım.

Aslında soru şu x1 ne formula fe ne anlamlara geliyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin
  Çağlar Bayur yazdı:

OA_10641010.jpg

gr eksiltmez bunu koyun

Buna benzer birşey koymuştuk, markası aklımda değil. Peki Çağlar bey; yağın 10w30 olması turbonun az yağlanmasının yanı sıra başka zararı olurmu ?

Usta biz burda 5w30 hiç kullanmıyoruz 10w30 kullanıyoruz diyor, Akdeniz bölgesi zaten sıcak bir memleket 10w30 'un zararı değil faydası oluyor diyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Az çok yağlama olmaz her yağ görev yapar. Ancak üretenin tavsiyesi dışı kullanmamalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kara

Konusunu bulmuşken benim de bir sorum var. Mobilin sitesinde 5w30 3000 x1 önerisi çıkıyor. Bunun yerine mobil esp uygun mu acaba kafama takılmıştır hep. Daha üst düzey bir yağ diye tahmin ediyorum ama mobilin önerisinde çıkmıyor. Nedendir ?

Yorum bağlantısı
Yunus BOYBEY

Focus 1.6 tdci 90hp için hangi yağı tavsiye edersiniz castrol mu mobil mi shell mi

Ayrıca aracım 88 binde yağ 5x30 mu olmalı

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Koray Demir
  Yunus BOYBEY yazdı:

Focus 1.6 tdci 90hp için hangi yağı tavsiye edersiniz castrol mu mobil mi shell mi

Ayrıca aracım 88 binde yağ 5x30 mu olmalı

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mobil 1 esp 5w30

6f9f9521aea71c65e17d374be3da58a6.jpg

Yorum bağlantısı
Yunus BOYBEY
  Koray Demir yazdı:

Mobil 1 esp 5w30

6f9f9521aea71c65e17d374be3da58a6.jpg

Aracimda dpf yok ama hocam yinede bunu mu tavsiye edersiniz.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gencay Bengli

Motor yağı için öncelikle araç el kitapçığında belirli olan  spesifikasyonları karşılaması gerekmektedir.

Örneğin 2009 fiesta el kitapçığı WSS-M97B44-D özelliğini karşılayan 5w30 yağ kullan der.

Bundan sonrası sana kalmış istediğin firmadan bu özelliği karşılayan yağı alman yeterli olacaktır.

Naçizane düşüncem yıllardır dizel araç kullandım ve bakım zamanlarında Castrol ürünlerini kullandım.

Son 4 senedir benzinli+lpgli aracımda da Mobil 5w30 Super 3000 Fe x1 olan yağı kullanıyorum. Bende 4 litre yeterli oluyor fakat 10binden sonra azda olsa yağda eksilme yapılıyor bunun içinde +1 litre yağda bagajda hazır bekler.

Mobil x1( kodlu ) olanın 1 litreliğini bulmakta zorlanabilirsin; ama piyasada bazı yerlerde mevcut. 

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
(düzenlendi)
  Onur Boga yazdı:

Abi 4 lt ambalajda 3000x1 var ve 3000 formula fe var ayrı ayrı.

''super 3000x1 formula fe" olan sadece 7lt var.

Şimdi

4lt x1 mi almalıyım

4lt formula fe mi almalıyım

Yoksa her

7lt x1 formula fe mi almalıyım.

Aslında soru şu x1 ne formula fe ne anlamlara geliyor.

Motor yağı için öncelikle araç el kitapçığında belirli olan  spesifikasyonları karşılaması gerekmektedir.

Örneğin 2009 fiesta el kitapçığı WSS-M97B44-D özelliğini karşılayan 5w30 yağ kullan der.

Bundan sonrası sana kalmış istediğin firmadan bu özelliği karşılayan yağı alman yeterli olacaktır.

Naçizane düşüncem yıllardır dizel araç kullandım ve bakım zamanlarında Castrol ürünlerini kullandım.

Son 4 senedir benzinli+lpgli aracımda da Mobil 5w30 Super 3000 Fe x1 olan yağı kullanıyorum. Bende 4 litre yeterli oluyor fakat 10binden sonra azda olsa yağda eksilme yapılıyor bunun içinde +1 litre yağda bagajda hazır bekler.

Mobil x1( kodlu ) olanın 1 litreliğini bulmakta zorlanabilirsin; ama piyasada bazı yerlerde mevcut. 

NOT: Yağ katkı maddeleri ne kadar iyi ürünler olursa olsun bence koymamakta fayda var . 

FE ile FE x1 olayına gelince yanılmıyorsam bu x1 yeni çıkan bir ürün FEnin geliştirilmiş hali. Çünkü ben x1 çıkana kadar Fe kullanıyordum. Zaten Mobili sitesine girince x1 olanı öneriyor. Fe artık yok. İnternette olanlarda eldeki kalan stok ürünlerdir. Diye tahmin ediyorum.

tarihinde Gencay Bengli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...