İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Araba Tekliyor !

Batuhan Yüksel

Recommended Posts

Batuhan Yüksel

Dostlar yakşamlar en acilen sizlere bir soru yönelticem aracım tüpsüz neden oldu bilmiyorum bakımda yapdırmışdım ama araba 2 bin devirin üstüne çıkmıyor hatta boğuluyor gibi titreme vs. Yarın kesin servisdeyimde ne olabilir sizce kötü bi durummu ?

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Bobin olduğunu düşünüyorum. :good1:   Bobin değişirken ucuzlardan kaçının.Misal benim focus'un 70 LT ye de motorcraft yazan bobini var 250TL'ye de.  2sini yan yana koyunca birisi çakmasının çakması çok belli. 

Bobin ile birlikte orjinal kablolar ve bujilerde değişmeli.   Bobini bozan bu elementlerden biri ise yeni bobinide tekrar bozabilir.  Geçmiş olsun

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel

Ses filan çıkmıyor resmen tekliyor ve gaz basmıyor 2 bin devir üstüne çıkmadı bir iki kere yapdım birşey olur diye zorlamadım yavaşca evin önüne gelip parkettim inşallah Semih kardeşin dediği gibi bobin filandırda ucuza hallolur pahalı masrafsa valla yandım  :nea:

Yorum bağlantısı

buji buji kablosu ve bobinden başlayarak ucuzdan pahalıya doğru deneyerek gidin sonrasını zaten ustalar söyleyecektir geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Metin Çelik

Benim de başımda benzer bir durum var;

Araç benzine alındığında sanki benzin az geliyormuşcasına bir vites hatta hafif rampada bir vites daha düşmekte,

Geçenlerde depoda ne kadar benzin varsa bitireyim de yenisini alayım dedim,

Sonrasında aldığım çeyrek depodan sonra iki defa marşa bas bas.. çalışmadı, gaza aldım öylelikle çalıştı.

Bugün de bir katkı mı varmış neymiş 35₺ verdim, enjektörler, kurumlar falan temizlensin dedi tamirci arkadaş.

Sanki bana benzin filtresi gibi geliyor, belki deponun dibinde ne varsa doldurdu filtreyi.

Bi baktıracağız artık..

Yorum bağlantısı
Metin Çelik

lpg de sorun var mı?

LPG'de hiç bir sorun yok ustam,

Yani lpg ile giderken normal, ama depoya attığımız o katkıyı bitirsin diye yaklaşık 30 km benzinle gittikten sonra hatta giderken oldu.

Yorum bağlantısı
Metin Çelik

Pompa arızalanmış olması bize ne kaybettirir bilgisi olan var mı acaba?

Arızalanmasın diye verdiğimiz onca çabaya rağmen,

Yok efendim çeyrek deponun altına düşme,

Vay efendim sürekli aynı benzini kullanma, benzin bozulur,

Aman efendim deponun içindeki benzini sonuna kadar bitirip taze benzin al, bu defa da deponun dibindeki tortular önce filitreyi sonra enjektörleri bozar,

Arabayı çalıştırırken bu herzaman illaki benzin ile mi olmak zorunda? Eğer öyle ise pompa arızalı olsa bile çalıştırıp ısıtacak kadar pompalasa, ki o kadarcık ta çalışır yetmez mi ki?

Varsın bozulsun ne diyelim ki?

Canıma doydum bu pompa yüzünden.

Yorum bağlantısı

Aman efendim deponun içindeki benzini sonuna kadar bitirip taze benzin al, bu defa da deponun dibindeki tortular önce filitreyi sonra enjektörleri bozar,

Arabayı çalıştırırken bu herzaman illaki benzin ile mi olmak zorunda? Eğer öyle ise pompa arızalı olsa bile çalıştırıp ısıtacak kadar pompalasa, ki o kadarcık ta çalışır yetmez mi ki?

Tüp takılı ise pompa bozulur önlemek için gaza geçtiği an durması için role takılır yoksa her defasında bozulur
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Yolda bırakır şamandıra ile birlikte değişim gerekli.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...