Enes Göktaş 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Arkadaşlar aracımın aküsü daha 2 ay önce değişildi. Araçta akü ikaz lambası kafasına göre yanıyor. belirli bir yerde değil 2 yerde yanma yapıyor. 1.si ilk çalıştığında 2.si seyir halindeyken. ama nizami bir tavrı yok çoğunlukla seyir halindeyken yanıyor. kendi kendine sönme gibi bir durumu yok. her zamanda olmuyor ama yüzde verecek olursam çalıştırdığımın %85inde yanıyor ve bununda % 80 inde seyir halindeyken %20sinde ilk çalıştığında yanıyor. ve şu da var aracı stop edip tekrar çalıştırınca geçiyor. geçmediği olmadı hiç ilk çalıştığında rölantideyken yansa da, seyir halindeyken yansa da şöyle bi kenara çekip stoplayıp çalıştırınca kesinlikle yanmıyor ikaz lambası. şunu da belirteyim bu, stopladıktan sonra arabayla işim bitip park edene kadar ikaz lambası hiç yanmıyor. yani kısacası araç çalıştığında bir kere yanıyor. bu ya ilk çalıştığında ya da seyir halinde oluyor ve stop edip çalıştırınca bir daha ki stop etmeye kadar yanmıyor. sizce ne yapmalıyım teşekkürler şimdiden. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Alternator ve kayış kontrol edilecek Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 akü de sıkıntı olabilir benim arac ta ara ara yanıp sönüyordu akü değişince sıkınıtı kayboldu Yorum bağlantısı
Koray Demir 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Akü şarj almıyor veya voltajda değişiklik mevcut yolda bırakabilir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Sarj voltajı nedir aracta? Olcumler yapildi mi? Yorum bağlantısı
Enes Göktaş 14 Ocak 2017 Yazar Paylaş 14 Ocak 2017 Arkadaşlar sorun çözüldü yaklaşık 10 gün önce ustaya götürdüm sıkıntı olacak mi diye bekledim sorun yok şuan da. Aracı da 500 km sürdüm. ayni gün şarj dinamosunu söktü kayışa vs baktı elektrikçiye gittik ustayla, şarj dinamosunun parçası olan konjektorde sorun var dedi. Gittik orjinalini aldık. Benden tavsiye elektronikte hiç bir zaman yan sanayi almayın. Kesinlikle orijinal parça alın. Konjektor değişti bu garip sorun da çözüldü. Havalar geçtiğimiz haftasını baya soğudu İstanbul'da. Sorun yok şuan herkese tesekkurler. Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 Gergi rulmanini bir baktirmakta fayda var fakat cok iyi dikkat etmen gereken birsey var aku lambasi yandigi zaman sıcakligi cok iyi takip etmen gerekiyor eger sicaklikta yukseliyorsa kayis ve gergi rulmani eger sicaklik stabil ise sarj dinamosu ve devrelerini kontrol ettirmen lazim o yuzden seyirden once gauge menuden sicakligi ac ve ortalama 90-95, olmasi lazim zaten lamba yandiginda ustune cikar Gerci sorununu cozmussun yeni farkettim okumadan daldim direk gecmis olsun kazasız belasız seyirler Yorum bağlantısı
Recommended Posts