Derviş Dursun 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Emniyet kemerim ttoplamıyordu daha önceden açmıştım ama kenarda bulunan siyak kapakların altında sarma makaralı yayı biraz daha sıkıladım ama sonuç alamadım. Tırnakları kırıldığı için bantlamak zorunda kalmıştım. Ve bugün boşluktan istifade bi el atayım dedim. Yapmak isteyen arkadaşlar vardı, bir nebze olsun yol gösterir umarım. İlk başta yan direkte bulunan plastik aksamı sökmek gerekiyor. Daha sonra koltuk altında bulunan emniyet kemerinin ucunu açmamız ve yerinden çıkarmamız gerekiyor. Kemerin ucunu çıkardıktan sonra kemeri direkte tutan 16 lık vidayı da söktükmü hemen az altında ince tel gibi tutan bir aparat daha var onuda sökünce kemer ele geliyor Son olarak kemer makarasını tutan bir adet vida var, onu da söktük mü kemer komple çıkıyor Şimdi asıl mesele burda başlıyor. Dikkat ve el becerisi ister. Çünkü mekanizma sert sarma yaylı. Yani kendini toplamak için kuvvet uyguluyor. Kemeri arabadaki durduğu pozisyonda dik tutun ve kemeri sonuna kadar çekin. Gelmeyip takılırsa sallayıp tam dik olduğundan emin olun sonra tekrar deneyin. Mekanizmayı kitlemek ufacık bir bilyanın yerine uturmasıyla sağlandığı için sallamak gerekiyor. İyice çektikten sonra kemerin ucunu ince birşeyle makas ucu, tornavida ucu iğne vs. çekip çıkarın. Çıkardıktan sonra veya önce resimde görüldüğü gibi bir vida falan sıkıştırın ki çalışmak rahat olsun ve kemer sarmasın geri Kemerin ucu perçinlemiş, kemeri yuvasından çıkarmak gerekiyor o yüzden ucunu kestim ve geri takınca tekrar aynı şekilde diktim yerine oturdu sorun olmadı Şimdi asıl yapılması gereken şey kemeri yerinden çıkardıktan sonra (makaradan çıkarın ama kanaldan çıkarmayın çünkü tekrar takılacak. Resimde işaretli yerden altından çekip dışarı çıkarın tekrar) icinde bulunan siyah makarayı kemerin sarma yönünün tam tersine döndürebileceğiniz kadar döndürün. Sona dayansın. Tabi döndürmek için yine dik durması lazım ve sizi şekilden şekile sokması lazım makara şekilde koyulduğu gibi baktığınızda parmağım yönünde sarmanız lazım Son olarak tekrar vidayla tutturup geri sarmasını engelleyin ve kemeri yerine tekrat takıp ucunu şekildeki gibi ister dikin ister farklı işlem yapın Kemer yerine yerleştikten sonra işlem tamamdır, bırakın sarsın. Sökülen işlemin tam tersini yaparak monte edin ve güle güle KULLANIN!.. 5 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Her şey tamam ama o dikiş kaza anında sizi tutmaya yetecek mi? Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Eline sağlık Derviş, güvenlik gerekçesiyle emniyet kemerini ellemem. Tunap 104 denedin mi? Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Aralık 2016 Yazar Paylaş 17 Aralık 2016 Her şey tamam ama o dikiş kaza anında sizi tutmaya yetecek mi?Kemeri çekince tamamı açılmıyor zaten. Üstüste sarıldığı için ve hepsi açılmadığı için sorun olacağını sanmıyorum sıkışıyor arada kemerin çoğu kısmı. çünkü uç kısım tamamen yuvadan çıkmasın diye ikiye katlanmış sadece. Ha göbeği direksiyona yapışan biri açıp binerde sona dayandirirsa ona bişey diyemem ama sorun yaratacak bişey değil, eski halide yapıştırma pres yapılmış, çıksa onda da çıkar. Eline sağlık Derviş, güvenlik gerekçesiyle emniyet kemerini ellemem. Tunap 104 denedin mi?Teşekkürler kardeşim. Mekanizmanın çalışmasında herhangi bir sorun oluşmuyor, sadece sert şekilde sarıp topluyor. Daha önce bırakınca olduğu gibi kalıyordu. Tunap 104 nedir, bilgim yok onunla ilgili Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Kemeri çekince tamamı açılmıyor zaten. Üstüste sarıldığı için ve hepsi açılmadığı için sorun olacağını sanmıyorum sıkışıyor arada kemerin çoğu kısmı. çünkü uç kısım tamamen yuvadan çıkmasın diye ikiye katlanmış sadece. Ha göbeği direksiyona yapışan biri açıp binerde sona dayandirirsa ona bişey diyemem ama sorun yaratacak bişey değil, eski halide yapıştırma pres yapılmış, çıksa onda da çıkar. Teşekkürler kardeşim. Mekanizmanın çalışmasında herhangi bir sorun oluşmuyor, sadece sert şekilde sarıp topluyor. Daha önce bırakınca olduğu gibi kalıyordu. Tunap 104 nedir, bilgim yok onunla ilgili Kemerin esnekliğini geri kazandırıyor ve mekanizmayı canlandırıyor. Bakım ürünü olarak kullanabilirsin, Ka'da toplamayan kemerlerimi düzeltmişti. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Aralık 2016 Yazar Paylaş 17 Aralık 2016 Kemerin esnekliğini geri kazandırıyor ve mekanizmayı canlandırıyor. Bakım ürünü olarak kullanabilirsin, Ka'da toplamayan kemerlerimi düzeltmişti.Benim tamamen mekanik sıkıntı olduğu için işimi görmeyebilirdi. O yüzden boşa çıkan devirleri halletmeyince yine söküp makaranın devrini ayarlamam gerekecekti 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 ulşaması zor yerdedir iyi sabır tebrik ederim Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Aralık 2016 Yazar Paylaş 17 Aralık 2016 ulşaması zor yerdedir iyi sabır tebrik ederimTeşekkürler abi Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Aralık 2016 Yazar Paylaş 17 Aralık 2016 Büyük küçük demeden herkes yaptığı işi resimlerle yada yazıya dökerek anlatsın istiyorum. Mühim olan yapılan işten ziyade, zorda olan insanlara bir nebze olsun yol gösterir, yardımcı olur. Bazen ufacık bir sorunda hepimiz küçücük basit dediğimiz bir resme yada yazıya muhtaç kalıp, olsada baksam okusam nasılmış acaba diyoruz. Büyük küçük demeden yaptığınız yapacağınız yardımlardan Allah şimdiden razı olsun 2 Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Büyük küçük demeden herkes yaptığı işi resimlerle yada yazıya dökerek anlatsın istiyorum. Mühim olan yapılan işten ziyade, zorda olan insanlara bir nebze olsun yol gösterir, yardımcı olur. Bazen ufacık bir sorunda hepimiz küçücük basit dediğimiz bir resme yada yazıya muhtaç kalıp, olsada baksam okusam nasılmış acaba diyoruz. Büyük küçük demeden yaptığınız yapacağınız yardımlardan Allah şimdiden razı olsun Aynen resimler çok önemli herkes şu işe forumda sizler gibi alışsa özellikle ingiltere bile bu siteyi takip eder.Ayrıca tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet Diliyorum. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Aralık 2016 Yazar Paylaş 17 Aralık 2016 Aynen resimler çok önemli herkes şu işe forumda sizler gibi alışsa özellikle ingiltere bile bu siteyi takip eder. Ayrıca tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet Diliyorum. Amin abi, başımız sağolsun En azından ön bilgi olur insanlara. Küçük büyük herşey işe yarayacak çünkü. Herkes her yaptığı işi paylaşsın bence Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Bana örnek olacak gibi, benim kemer de hızlı toplamıyor bi ara el atmam lazım. Elinize sağlık. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 17 Aralık 2016 Yazar Paylaş 17 Aralık 2016 Bana örnek olacak gibi, benim kemer de hızlı toplamıyor bi ara el atmam lazım. Elinize sağlık.Teşekkür ederim. Basit işlem, tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 Derviş kardeşim sen bu arabayı adam edeceksin Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 18 Aralık 2016 Yazar Paylaş 18 Aralık 2016 Derviş kardeşim sen bu arabayı adam edeceksin Yorum bağlantısı
Hasen Kara 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 Bende 2 tarafı da komple söküp yıkamıştım kemerleri. Fena kirliydi. Yılların isi tozu el kiri birikmiş. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 Aklıma gelmişken arkadaşlar emniyet kemeri takılmadığında göstergede uyarı ışığı var mı yada sesli uyarı? Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 18 Aralık 2016 Yazar Paylaş 18 Aralık 2016 Aklıma gelmişken arkadaşlar emniyet kemeri takılmadığında göstergede uyarı ışığı var mı yada sesli uyarı?Benim bildiğim yok abi, denk gelmedim de hiç 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 (düzenlendi) Derviş direğin alttaki kapak nasıl sökülüyor ben vida yerini göremedimde benimde sökmem lazım 18 Aralık 2016 tarihinde MehmetÇelebi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 19 Aralık 2016 Yazar Paylaş 19 Aralık 2016 Derviş direğin alttaki kapak nasıl sökülüyor ben vida yerini göremedimde benimde sökmem lazımAbi ortadaki koyu lacivert parçayı diyorsan o geçmeli. Yanlardan tutup çekersen çıkar. Hatta arala içine bak görünüyor klipsler. 2 üstte 2 altta Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Abi ortadaki koyu lacivert parçayı diyorsan o geçmeli. Yanlardan tutup çekersen çıkar. Hatta arala içine bak görünüyor klipsler. 2 üstte 2 altta Anladım saol Derviş bide şu bagaj amortisör kodu varmı bende sipariş geçiyim benimkide gitmeye başladı Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 19 Aralık 2016 Yazar Paylaş 19 Aralık 2016 Anladım saol Derviş bide şu bagaj amortisör kodu varmı bende sipariş geçiyim benimkide gitmeye başladıAbi akgür ticaretten spariş ver. Direk momdeo sedan diye geçiyor. Tam uyuyor zaten. 25 lira, 5 lira da kargo 30 lira. Başka yerden boşuna fazla verip almaemeğine sağlık kardeşimEyvallah kardeşim sağolasın. Bu arada bizim iş aklimda. Hala aliyi bekliyorum ki gelecek valla Yorum bağlantısı
Recommended Posts