Murat Ayçiçek 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Merhaba arkadaşlar 2006 focus sony cd çalarımın SONY yazısına uzun süre önce ufak bir RGB led uygulaması yapmıstım paylaşmak bugüne kısmet oldu. İşlem aşamalarını elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım. Öncelikle; Bu işlem için gerekli malzemeler. 1.3 adet RGB ledini alacak kadar şerit led (Resim-1) 2. RGB led kontrolü modül (uzaktan kumandalı)(RESİM-2) 3.havya lehim ince yumuşak montaj kablosu (Bilgisayar eski HDD kablosu tam bu işe göre) 4. sıcak silikon ve tabancası 5.orta seviye elektronik bilgisi. ADIM-1 Sony cd çalari yerinden söktükten sonra ön paneldeki Üst ve alt kısımda bulunan siyah vidaları çıkarıp tırnaklarından çıkarıyoruz çok kolay bir işlem (resim-3) ADIM-2 sonra panel arkasında bulunan ve cd çalar(kasa) ile panel arası bağlantı soketi çıkarınca panel kasadan ayrılıyor ve rahat bir şekilde çalışmanızı yapabiliyoruz. ADIM-3 Panel arkası kart üzerinde bir sürü yıldız vida var bunları sökünce panel ile kart ayrılıyor bundan sonra isteyen islenmiş yazısı zor okunan ekranı temizleyip tekrar toplayabilir. ADIM-4 Yok devam edecem derseniz SONY yazısını aydınlatan orijinal 2 adet Yeşil ledi sokuyoruz (RESİM-4) burada biraz el becerisi gerekiyor ledler smd led dikkat etmek gerekiyor yolları iyi temizleyip kısa devre halinde bırakmamak lazım ve buraya RGB şerit ledimizi kendi yapışkanlı bantı ile sabitliyoruz. ben sağlam olsun diye sıcak silikon takviyesi yaptım.(resim-1) ADIM-5 RGB modülü kutusundan çıkarıp RGB şerit lede bağlayıp 12 volt vererek çalıştırıyoruz ve kablo bağlantısı konusunda kendinize antrenman yapıyoruz. (RESİM-8) ADIM-6 Daha sonra Sony panelin cd çalar tarafına RGB led modülün içindeki kartı çıkarıp (plastik kutusundan ayırıp ) sıcak silikon ile yapıştırıyoruz.burada dikkat etmemiz gereken şey rgb modülden söktüğümüz kabloları uzatmak gerekirse aynı yerine lehimliyoruz. Yukarıda antrenman dememdeki maksat bu kablo bağlantılarına iyice aşina olmamız gerekiyor. yapıştırma sırasında kart üzerindeki yolların herhangi bir şekilde sony paneli kısa devre etmemesi için izolasyon işine önem veriyoruz. (RESİM-5 VE RESİM-6) ADIM-7 Rgb modülün IR ledin montajını yapıyoruz. (RESİM-7) ADIM-8 Rgb modülün 12 voltu için eksi ucu (resim-5) artı ucunu (resim-9) daki yerlere bağlıyoruz. Ve topluyoruz . maliyeti RGB modülü internet den 15 TL ye aldım siz RF kumandalı alırsanız uzaktan kumanda IR ledi için uğraşamanıza gerek kalmayacak panel içinde uygun olan bir yere gizlemeniz yeterli olur gözün görmesine gerek kalmayacak. RGB ledi 3 TL toplam 18 TL Çalışma video su aşağıda kamera görüntüyü alırken parlak almış aslında çok daha güzel ve homojen görüntüsü var geceleri ışığın şiddetini kısabiliyorsunuz. Her türlü animasyonu yapabiliyorsunuz. İşlemler bunlar orta seviye elektronik için 2 saatlik bir işlem işin zorluğundan değil dikkat gerektiren bir iş olduğu için. Arkadaşlar klasik olacak ama bu iş tamamen kendi bireysel çalışmamdır. Kendi aracınızda uygularken olabilecek hata veya arızalardan sorumlu olmadığımı bildirmek isterim. 9 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Keşke komple yapsaydınız. Elinize sağlık. Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 Elinize sağlık Hakanında dediği gibi hepsi yapılsaymış daha iyi olurmuş sanki. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 vay bee. neler yapılıyor çok güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 Sadece Sony yazısı için yapılması güzel olmuş. Çok beğendim o renk dalgalanmasını. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 Komple olsaydı gerçekten fena olurdu. Elinize sağlık iyi günlerdde kulllanın . Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 Vay be dedirtecek çalışma olmuş. Eline sağlık. Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek 18 Aralık 2016 Yazar Paylaş 18 Aralık 2016 Teşekkürler Arkadaşlar beğendiğinize sevindim. Tamamına yapmak teknik olarak mümkün ancak şerit olarak bağlamak imkansız orjinal ledleri söktükten sonra Rgb ledleri aynı yere lehim yapamıyorsunuz, RGB ledi orjinal yerine yapıştırıp herbir led için 4 adet ince kılcal tel döşemek gerekiyor panelin kartı bu işlem için biraz zahmetli yapılırmı evet yapılır. Yapılırsa sonuç Paha biçilmez olur Bu arada bu iş beni aracıma multimedia cihaz alma arzumu iyice arttırdığı için Aliexpresden Android cihaz siparişi verdim ve elime ulaştı bununla ilgili olarak en kısa sürede sizlerin paylaşıma açacağım. çünkü aldığım cihazın özelliklerinden biride tüm panel ledleri RGB ve istediğiniz renkde yanıyor tabi bu küçük bir özelliği. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 TRT ekibi Aksaray a gelmiş. Ellerinde mikrofon Aksaray Merkez Meslek Lisesinde röportaj yapıyor. Anadolunun bıçkın delikanlısı TRT ye konuşuyor. - Malzeme olsa yaparık. Öğrencinin "yaparık" dediği şey Lockheed Martin in ABD merkezli bilmem kaç ülkeyle ortaklaşa yapmaya çalıştığı F35 jet uçağı. Delikanlı yapacak fakat malzeme yok. Ben buna inanıyorum. Bu milletin malzeme olsa yapamayacağı yok gibi. Üstad sizi tebrik ediyorum. 10 numara bir iş olmuş. Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek 18 Aralık 2016 Yazar Paylaş 18 Aralık 2016 Teşekkürler İbrahim bey. Örneklemeniz harika olmuş çok hoşuma gitti. Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Elinize sağlık. Şu teybe böyle devrelerle kim usb takacak o günü beklemeli miyiz? :-) Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol 27 Aralık 2016 Paylaş 27 Aralık 2016 Teybi nasil söktünüz. Bende ön paneli temizlemek için sökmek istiyorum Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek 28 Aralık 2016 Yazar Paylaş 28 Aralık 2016 (düzenlendi) Hüseyin bey , üniteyi yerinden çıkarmak için 4 adet anahtar benzeri bir aparat var bunların oyuk olan kısmı CD takılan yere bakacak şekilde takılınca cihaz serbest kalıyor çekince geliyor. Arkasında soketinde tırnak var onu boşa alınca rahat bir şekilde sökerseniz. Google de Ford focus Sony removal yazarsanız görsel de bulursunuz. 28 Aralık 2016 tarihinde Murat Ayçiçek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts