İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 - Elektrik Tesisatı

Burak Çıklaatlı

Recommended Posts

Burak Çıklaatlı

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım,

Benim mondeo III 2007 dizel otomatik aracım var ve aracım önden aldığı hasardan dolayı şanzımana giden elektrik kablosu kopmuş. Kabloların birçoğunun rengi aynı olduğu için ekde yapamıyoruz. Komple tesisat almam gerekiyor oda çok pahalı. Kablonun bir ucu 3 tane soketle şanzımana giriyor bir ucu direk beyine giriyor. Yardımcı olabilirmisiniz...

VPrAWB.jpg

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Aynı renk ve kalınlığa dikkat ederek toplayacaksınız. Anormallik olursa tekrardan yer degiştireceksiniz.bir elektirikciden yardım almanızı öneririm

Yorum bağlantısı
Burak Çıklaatlı

Aynı renk ve kalınlığa dikkat ederek toplayacaksınız. Anormallik olursa tekrardan yer degiştireceksiniz.bir elektirikciden yardım almanızı öneririm

Abi hepsi aynı renk aynı kalınlık :D Elektrikcide çözemiyor. Yetkili servise gittim onlardada detaylı hangi pin hangi pine karşılık geliyor gibi bir şemada yok.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Aynı tesisatı saten yere elektrikçiyle birlikte gideceksiniz. Eline ölçü aletini alıp şanzımana giden soketin hangi pini beynin hangi pinine gidiyor ölçüp kağıda yazacak. Sonra da burada kopuk olan kabloları bağlayacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Çıklaatlı

Aynı tesisatı saten yere elektrikçiyle birlikte gideceksiniz. Eline ölçü aletini alıp şanzımana giden soketin hangi pini beynin hangi pinine gidiyor ölçüp kağıda yazacak. Sonra da burada kopuk olan kabloları bağlayacak.

hocam aynısını düşündüm aradım birkaç çıkmacı biz onla uğraşamayız diyorlar. uğraşacak bişey yok ölçecek benim not alacak benim 200 tl de para vereyim diyorum yok diyorlar. :D İnsanlar bi garip.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

hocam aynısını düşündüm aradım birkaç çıkmacı biz onla uğraşamayız diyorlar. uğraşacak bişey yok ölçecek benim not alacak benim 200 tl de para vereyim diyorum yok diyorlar. :D İnsanlar bi garip.

Telefonla aramayacaksınız. Adam sizin ne dediğinizi bile anlamamıştır muhtemelen. Çıkmacının yakınlarında bir elektrikçi bulacaksınız. Böyle böyle diye söyleceksiniz. O halledecek. Siz çıkmacıyla muhattap olmayacaksınız. Ben aracıma çıkma parça almaya kaportacıyla gittim. Hiçbir şeye karışmadım. Parçayı da o seçti, pazarlığı da o yaptı. 

Esnafların birbiriyle olan ilişkisiyle müşteriyle olan ilişkisi farklıdır. Sana yerinden bile kalkmadan yok dediği parçayı ustası gelince arar bulur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu tip işlemler masada olur. Tesisat masaya yatırılacak ve ameliyat başlayacak

Pin den pine ölçme yöntemi yanıltabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Beyin ve şanzımana takılı durumda ölçülürse yanıltabilir. İçeriden birbirine bağlı kablolar tek bir kablo gibi davranabilir. Karşılıklı iki soket sökülüp kontrol edilmeli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Beyin ve şanzımana takılı durumda ölçülürse yanıltabilir. İçeriden birbirine bağlı kablolar tek bir kablo gibi davranabilir. Karşılıklı iki soket sökülüp kontrol edilmeli.

Y bağlantı varsa o da yanıltıyor... ölçülende kısa devre olmadığı da garanti olmuyor.. ameliyat şart. zaten multimetre yi önce anlatacan hurdacıya o kısmı ne yapmalı?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Y bağlantı varsa o da yanıltıyor... ölçülende kısa devre olmadığı da garanti olmuyor.. ameliyat şart. zaten multimetre yi önce anlatacan hurdacıya o kısmı ne yapmalı?

Avometre veya ölçü aleti denenebilir. Multimetre anlaşılmazsa.. ;)

Yorum bağlantısı
Burak Çıklaatlı

Kayseride zaten tesisat yok ankara da var ben bi ankaradan elektrikci bulup yanına gideyim dediğiniz gibi çıkmacıları tanıyorlardır öyle çözmeye çalışayım. Sonucu bildiririm.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin
(düzenlendi)

araç kaç vites 

4 ileri - 5 ileri hangi model 

bazı dokümanlar buldum fakat pdf 

pdf doküman nasıl eklenir bilen var mı

yada e-mail adresini özelden bana gönder mail atmayı deneyim

tarihinde mehmet sezgin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Sezgin

Şöyle bir kaç doküman buldum bilmiyorum işinize yarar mı 4 ileri şanzuman ile ilgili

77WBbW.jpg

Wg8XE2.jpg

nj9b2l.jpg

9gWYE3.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...