Tuna İşgören 28 Aralık 2016 Paylaş 28 Aralık 2016 2 gündür dikkatimi çeken olayla ilgili görüş almak istiyorum; Aracımın Üzerinde fabrika çıkışı gelen Continental Eco Contact 5 lastikler mevcut. Ebatları 205 55 r16 .. Genel olarak lastikten çok memnumum daha önceki 2 aracımdada bu lastiği kullandım ve tecrübe ettim ancak şuanda anlam veremediğim bir şey yaşıyorum. Normal bir kalkış yaptıktan sonra 2.viteste 1400 devirde (max tork değeri) yüklendiğimde ASR lambası resmen kendini kopartıyor ve lastikler inanılmaz sarıyor. 3-4 kere deneme yaptım aynı şey oluyor. Araç 2015 1 ağustos çıkışlı yani 16 aylık lastik var üzerinde ve 20000 km oldu . Diş derinliğinde azalma yok yol tutuş gayet iyi fren mesafesinde sorun yok abs devreye girmeden durabiliyorum. Kendimce çeşitli testler uyguladım. Lastiğin sarma olayı havaların soğuması ile birlikte hamurun sertleşmesinden kaynaklanır mı ? Lastikler bitmiş olsa yol tutuş yada fren mesafesinde anormallik yapması gerekmez mi ? Şimdiden okuyup yorum yapanlara teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 28 Aralık 2016 Paylaş 28 Aralık 2016 2 gündür dikkatimi çeken olayla ilgili görüş almak istiyorum; Aracımın Üzerinde fabrika çıkışı gelen Continental Eco Contact 5 lastikler mevcut. Ebatları 205 55 r16 .. Genel olarak lastikten çok memnumum daha önceki 2 aracımdada bu lastiği kullandım ve tecrübe ettim ancak şuanda anlam veremediğim bir şey yaşıyorum. Normal bir kalkış yaptıktan sonra 2.viteste 1400 devirde (max tork değeri) yüklendiğimde ASR lambası resmen kendini kopartıyor ve lastikler inanılmaz sarıyor. 3-4 kere deneme yaptım aynı şey oluyor. Araç 2015 1 ağustos çıkışlı yani 16 aylık lastik var üzerinde ve 20000 km oldu . Diş derinliğinde azalma yok yol tutuş gayet iyi fren mesafesinde sorun yok abs devreye girmeden durabiliyorum. Kendimce çeşitli testler uyguladım. Lastiğin sarma olayı havaların soğuması ile birlikte hamurun sertleşmesinden kaynaklanır mı ? Lastikler bitmiş olsa yol tutuş yada fren mesafesinde anormallik yapması gerekmez mi ? Şimdiden okuyup yorum yapanlara teşekkür ederim Cevabı sorununun içinde Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 28 Aralık 2016 Yazar Paylaş 28 Aralık 2016 Cevabı sorununun içinde Peki abi sertleşen hamur yol tutuşa ve fren mesafesine etki etmez mi ? Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 28 Aralık 2016 Paylaş 28 Aralık 2016 Dikkat edersen ilk kalkışta yapıyor diyorsun ! Lastik ısındıktan sonra sorun olmuyor yani ? Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 28 Aralık 2016 Yazar Paylaş 28 Aralık 2016 Dikkat edersen ilk kalkışta yapıyor diyorsun ! Lastik ısındıktan sonra sorun olmuyor yani ? 2.viteste mesela gidiyorum hizim 20km/h gaza yükleniyorum sarmaya başlıyor asr ışığı kendinden geçiyor resmen hava kaç C bunlar olurken? Çağlar abi hava sicakligi 3 dereceydi bu gece deneme yaptığımda Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2016 Paylaş 28 Aralık 2016 7 C altında lastik iyi olsun kötü olsun fark etmez, patinaj da çeker, fren mesafesi de uzar. patinaj hemen fark edilir, fren mesafesi için mezuralı ölçüm lazım tabii. pratikte fark edilmesi zor. 1 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 28 Aralık 2016 Yazar Paylaş 28 Aralık 2016 Jant büyütmek istediğim icin kış lastiği almadim o zaman biraz temkinli gaza basmakta fayda var Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2016 Paylaş 29 Aralık 2016 Jant büyütmek istediğim icin kış lastiği almadim o zaman biraz temkinli gaza basmakta fayda var GAza değil, frene temkinli basmak lazım Tuna. O patinaj Tsi farkındandır. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 29 Aralık 2016 Yazar Paylaş 29 Aralık 2016 GAza değil, frene temkinli basmak lazım Tuna. O patinaj Tsi farkındandır. Demekki 300hp cupra olsa 5bin kmde bi lastik alicaz abi bu zamana kadar yoktu gücü gayet güzel hissettiriyordu lastikte sarma yoktu bu şekilde devam ederse lastik masrafi cikicak başıma öyle gözüküyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts