İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Çakmaklık Problemi?

kadir kartal

Recommended Posts

kadir kartal

Arkadaşlar çakmaklık ile ilgili bi sorunum var.

Çakmak çalışıyor ancak, yuvaya taktığım şarj aleti ve transmitter çalışmıyor. Sorun ne olabilir? İlk aklıma gelen sigortaydı ama çakmağın çalışması sigortadan olmadığını gösteriyor bence.. Yardımcı olursanız sevinirim..

Yorum bağlantısı

Transmitter ve şarj aleti bozuk olabilir.  :)  Çakmaklık içi oksit yapmıştır. Temizlerseniz büyük ihtimal çalışır.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Transmitter ve şarj aletinin çakmaklığa taktığın aparatlarını biraz sağa sola çevir, temassızlık olabilir.

Yorum bağlantısı
kadir kartal

İçinde herhangi bir pas yada oksit görünmüyor..

Dediğiniz gibi sağa sola çevirdim fakat, herhangibir değişiklik yok. Bu arada şarj kablosu ve transmitter sıfır.  Kutusundan yeni çıkarıp kullandım..

Acaba amper,vs gibi değerler mi tutmuyor? Bu arada çakmaklıktan çalışan lastik pompası ve seyyar lamba denedim onlarda sıkıntı yok çalışıyorlar.

Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu
(düzenlendi)

Bir multimetre ile ölçün 12v var mı diye varsa eğer gerçektende transmitter ya da şarj aleti bozuktur aküden gelen akıma dayanamıyo olabilirler.

tarihinde Fatih Hanoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Enes Göktaş
(düzenlendi)

Kardeş ayni sorun bendede vardı sadece çakmaklık yanıyordu. Başka hiç bi elektronik alet çalışmıyordu daha doğrusu elektrik almıyordu. Elektrikçiye götürdüm adam sadece kontrol kaleminin ucuyla dibini kazıdı. oksitlenmis elektrik var dedi. Bence bi düz tornavida ile kazı dibini çözülür.

tarihinde Enes Göktaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile kazıma işe yarar ancak tavsiyem tornavidanın gövdesine bant yapştırın kısa devre yapıp sigortayı atrrımasın

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...