İçeriğe Yönlendir

Toyota Auris

Ahmed Talha Karaarslan

Recommended Posts

Ahmed Talha Karaarslan

Ali Eren hocama mondeoyu verdikten 10-15 gün sonra aldım, paylaşmak bugüne kısmet oldu :) 

1.33 atmosferik benzinli dual vvti motor 99 hp 160 civarı torku var sanırım. 2.0 dizel motordan sonra özellikle yüksek viteslerde çok zayıf geldi başlarda. jatco dan sonrada yukarda kavrayan bir debriyaja alışmakta zordu (o kadar yüksek kavrama noktası varki baskı balata bitik sandım başta).. ama alışınca pratik bir araç. c sınıfı olmasından kaynaklı sanırım ön koltuklar mondeodan daha rahat geldi bana. mondeoda da arka koltuklar çok rahat :) aldığımda 62 bin km de idi. 1 kez 10bin bakımı yaptırdım. 5 30 yağ ve orijinal filtreleriyle. şu an 77 bin km de. sonraki bakımı 0-30 yada 0-40 ile yapmayı düşünüyorum. 

X9M440.jpg

bkVbbG.jpg

d8vbb7.jpg

5LaVVD.jpg

AnDJJz.jpg

OVvMMz.jpg

qjdBbV.jpg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

Teşekkürler arkadaşlar :)

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kulanın. :nazar:

Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

Bunlarda aldığımda var olan kusurları.. ülkemiz insanının orijinallik takıntısını düşünerek işlem yaptırmadım.. varsın nazarlık kalsın dedim :)

pXbE4N.jpg

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

1.33 motor hakkındaki ilk izlenimleriniz nasıl?

Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

1.33 motor hakkındaki ilk izlenimleriniz nasıl?

dizel araçları düşük devir aralıklarında kullanmaya alışık olduğum için çok zayıf geldi önce (düşük devirlerdeki zaten düşük olan torku benzinli motorun vermemesinden kaynaklı). sonra 3-3.5 aralığına çıkmayı denedim 4. vites dahil güzel tepkileri ama 5. ve 6. viteste zayıf kalıyor daha çok ekonomi için üretilmiş bir motor olduğunu belli ediyor. atiker sıralı sistem lpg var üzerinde şu an 8 litre civarı lpg ortalamam. km de 19 kuruş civarında geziyorum. maksimum sürat olarakta 170 e çıkabildim şimdilik. 6. vites 4500-5000 devir civarında. 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
(düzenlendi)

dizel araçları düşük devir aralıklarında kullanmaya alışık olduğum için çok zayıf geldi önce (düşük devirlerdeki zaten düşük olan torku benzinli motorun vermemesinden kaynaklı). sonra 3-3.5 aralığına çıkmayı denedim 4. vites dahil güzel tepkileri ama 5. ve 6. viteste zayıf kalıyor daha çok ekonomi için üretilmiş bir motor olduğunu belli ediyor. atiker sıralı sistem lpg var üzerinde şu an 8 litre civarı lpg ortalamam. km de 19 kuruş civarında geziyorum. maksimum sürat olarakta 170 e çıkabildim şimdilik. 6. vites 4500-5000 devir civarında. 

Şöyle sorayım. Şimdi ben köye gittim. Hafif rampa var. Bagaja attım tarladan bahçeden hasatlarımı. Arabaya aldım 5 tane yolcu. Farzedin bozuk köy yolunda bu şekilde ilerliyorum. Ciddi bir rampadan tırmanırken ileride çukur gördüm. Bu çukurdan yavaşlayıp geçmek istiyorum ki arabanın altı sürtmesin. LPG li bu motor ve yük durumu ile rampada maksimum yavaşlayıp yoluma devam edebilir miyim :) :) :)

Hayalgücünüzü zorlamış olabilirim.

tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

Şöyle sorayım. Şimdi ben köye gittim. Hafif rampa var. Bagaja attım tarladan bahçeden hasatlarımı. Arabaya aldım 5 tane yolcu. Farzedin bozuk köy yolunda bu şekilde ilerliyorum. Ciddi bir rampadan tırmanırken ileride çukur gördüm. Bu çukurdan yavaşlayıp geçmek istiyorum ki arabanın altı sürtmesin. LPG li bu motor ve yük durumu ile rampada maksimum yavaşlayıp yoluma devam edebilir miyim :) :) :)

Hayalgücünüzü zorlamış olabilirim.

hayal etmeme gerek yok yaşadım :) buralarda yazın yaylaya çıkmak hemen hemen her hafta sonu olağan bi etkinlik, 5 kişi + bagaj en dik ve bozuk yollardan sorunsuz çıkabiliyorsun. dip gaza yakın kullanıyorsun ama çıkıyorsun nihayetinde. ortalama hızında 40 km civarı oluyor. bu tedirginliği bende yaşamıştım önce ama bence motor hacmine ve atmosferik olmasına rağmen iyi idare ediyor... bir önceki aracımla (mondeo mk3 2.0 tdci jatco) kıyaslanmaz belki ama ondada aşırı bi güven duygusu yaşayıp fazla abanınca hortumları patlatmıştım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Allah kaza bela vermesin.  :nazar:

Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Çok güzel araba üstelik rengi de beyaz ☺ güle güle kullanın maşallah nazar değmesin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

HAyırlı olsun. Güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

hayırlı olsun abi japon arabaları ekibine sende hoşgeldin  :biggrin:  :biggrin:  :D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Hayırlı olsun , 132nm / 3800dd güce sahip bir motor mondeodan sonra baya bi zayıf gelecektir , 160nm olsa keşke o zaman gayet iyi yürürdü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

Hayırlı olsun , 132nm / 3800dd güce sahip bir motor mondeodan sonra baya bi zayıf gelecektir , 160nm olsa keşke o zaman gayet iyi yürürdü

Aklımda öyle kalmış. 330 civarıydı sanırım mondeoda. 1.2 tsi motorlar nası?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...