İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 - aracım kendi kendine fren yapıyor

Ozer Oz

Recommended Posts

Ozer Oz

Aracım ısıklara yaklatıgı zaman bosa aldıgımda kendı kendıne hızı cıddı derecede dusuyor fren yapmış gibi  aracta bır sarsıntı var 60 80 den sonra her yeri sallıyor kendı kendıne  

fren yapınca salladdıgını bılıyordum dıskler egılmıs ama arac sımdı fren yapmadan heryer sallıyor ve sol arka teker aşırı ısınıyor bakmak ıcın ındıgımde janttakı sıcaklık yuzume vuruyordu  o sogukta dıger lastıklerın hıc bırınde ısınma vs  problem yok  sorun ne olabılır aracı herhangı bir çukura sokmadım bır yere carpmadım  jantta surtme bıle yok lastiklerde saglam balon vs yok zaten cukura felan dusmeıdm balon ıcın 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

% 99.99 fren kaliperi kitlemiş. aracın sallanmasıda jantın ısınmasınında sebebi o

eski aracımda başıma geldi fren kaliperini değiştik . hiç zaman kaybetmeyin tamire gitmek için allah korusun araba yanar bu sebepten o kadar diyim size

hatta zaman zaman hidrolik ısınır fren hava yapar pedala bir basarsınız bomboş pompalayınca kendine gelir vs

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Isınan tarafı kriko ile kaldırıp elinizle çevirmeye çalışsanız, belki de diskle balataların arasında kalan sular donmuştur..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
2 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Isınan tarafı kriko ile kaldırıp elinizle çevirmeye çalışsanız, belki de diskle balataların arasında kalan sular donmuştur..

Isınmış artık, donmuş hal kalır mı ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
3 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Isınmış artık, donmuş hal kalır mı ki?

Biraz eksik yazmışım doğru, fren merkezi donmuş olabilir.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

yüzüme alev vuruyor diyor su donması olsa çözülür kaliper kitlemiş orda bırakmıyor diski

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
3 dakika önce, Ali Gök yazdı:

yüzüme alev vuruyor diyor su donması olsa çözülür kaliper kitlemiş orda bırakmıyor diski

Dur Ali yav, alev yok alev yok.. :)  Allah korusun..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Şimdi, Serkan Toker yazdı:

Dur Ali yav, alev yok alev yok.. :) 

tamam abi sakinleşiyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Geçmiş olsun. Fren kaliperi arızalı. Aynı sorun bende de vardı el frenini çekip bırakınca takılı kalıyordu sağ arka teker aşırı ısınıyordu. Tamiri mümkün değil dediler ama tamir ettirdim. Eğer tamir edilebilecek gibiyse dünya bir para verip değiştirmeyin. Şayet orijinali 1250 tl çıkması 300-400 tl arasi. Ben 30 tl ye tamir ettirdim sıkıntı kalmadı. Geciktirmeyin aman deyim. Aracınız arkadan yanar haberiniz dahi olmaz allah korusun.

LG-H735 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Ozer Oz
Bir saat önce, Kemal Mert yazdı:

Geçmiş olsun. Fren kaliperi arızalı. Aynı sorun bende de vardı el frenini çekip bırakınca takılı kalıyordu sağ arka teker aşırı ısınıyordu. Tamiri mümkün değil dediler ama tamir ettirdim. Eğer tamir edilebilecek gibiyse dünya bir para verip değiştirmeyin. Şayet orijinali 1250 tl çıkması 300-400 tl arasi. Ben 30 tl ye tamir ettirdim sıkıntı kalmadı. Geciktirmeyin aman deyim. Aracınız arkadan yanar haberiniz dahi olmaz allah korusun.

tamiri nasıl yaptınız ? frenciye mi gittiniz ne değişti nasıl yapıldı sanırım haklısınz o kadar ısınmanın devamı bır yerlerı yakıcaktr  

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1-Diskler çok eğilmiş olabilir.

2-Fren Merkezi bırakmıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Ozer Oz
2 saat önce, Mehmet KAYA yazdı:

1-Diskler çok eğilmiş olabilir.

2-Fren Merkezi bırakmıyor olabilir.

El freni boşta kalıyordu sürekli kendi kendine çekmiyordu bazen bazen çekiyordu ustaya ayarlatmıştım onun etkıısı olabılır mı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

tamiri nasıl yaptınız ? frenciye mi gittiniz ne değişti nasıl yapıldı sanırım haklısınz o kadar ısınmanın devamı bır yerlerı yakıcaktr  

Tamiri ben yapmadım. Normal tamirciye gittim Ceyhanda. Lifte aldı ve fren merkezini söktü. Mengeneyle sıkıştırdı ve söktü içi beton gibi olmuştu. Içini temizledi çeşmenin altında iyice yikadi sonra bezle kurutup yağladi sonra monte etti. Sıkıntısiz çalıştı çok şükür o günden beri çalışıyor çekip bırakıyor. Herhangi bir tamirci işinizi görür. Daha evvel disklerle ilgili konu acmistiniz yanilmiyorsam. Diskleriniz çok eğri ise bu da ısınma sebebi yaratır. Disk ile balata fren yapılmadığı zaman temas etmemeli. Herhangi bir temas olursa bu da diski isitir. Diskleri kontrol ettirin sonrasinda fren merkezlerini kontrol ettirin aracın içinde biri kalsın lifte alınıp el freni çekip bıraksın çalışıp çalışmadığı belli olur. Fren yaginizi yeniletin. Ayrıca ısınma sonucu balataniz erimiş olabilir gerekiyirsa yeni taktirin.

Yorum bağlantısı
Ozer Oz
Bir saat önce, Kemal Mert yazdı:

Tamiri ben yapmadım. Normal tamirciye gittim Ceyhanda. Lifte aldı ve fren merkezini söktü. Mengeneyle sıkıştırdı ve söktü içi beton gibi olmuştu. Içini temizledi çeşmenin altında iyice yikadi sonra bezle kurutup yağladi sonra monte etti. Sıkıntısiz çalıştı çok şükür o günden beri çalışıyor çekip bırakıyor. Herhangi bir tamirci işinizi görür. Daha evvel disklerle ilgili konu acmistiniz yanilmiyorsam. Diskleriniz çok eğri ise bu da ısınma sebebi yaratır. Disk ile balata fren yapılmadığı zaman temas etmemeli. Herhangi bir temas olursa bu da diski isitir. Diskleri kontrol ettirin sonrasinda fren merkezlerini kontrol ettirin aracın içinde biri kalsın lifte alınıp el freni çekip bıraksın çalışıp çalışmadığı belli olur. Fren yaginizi yeniletin. Ayrıca ısınma sonucu balataniz erimiş olabilir gerekiyirsa yeni taktirin.

cevap için teşekkür ederim zaten diskleri 4 tane yeni alıcaktım ama arabanın normal giderken sarsılıp sallanması benı şaşırttı böyle birşey yoktu sanki arabanın jantlar felan komple yamukmus gıbı hem tıtrıyor dıreksıyon koltuk vs arac komple hemde sallanıyor ne kaza yaptım ne carptım ne cukura gırdım bunuda sanırım dısklerı degıstıkten sonra jant lastıge baktırarak ogrenebılrım ama merak ettıgım durduk yere dırekler felan egılırmı aracta bunlardan yapar mı acaba 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
2 saat önce, Ozer Oz yazdı:

El freni boşta kalıyordu sürekli kendi kendine çekmiyordu bazen bazen çekiyordu ustaya ayarlatmıştım onun etkıısı olabılır mı 

Fren takılı kalıyorsa fren merkezine bakılacak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...