Ahmet Said Avşar 10 Ocak 2017 Paylaş 10 Ocak 2017 arkadaşlar lpg de gidiyorum yol bilgisayarında benzin de gidilecek km düşüyor,buna bağlı olarak da hem çalıştırırken yol bilgisayarı sesli uyarı veriyor benzin bitiyor die hemde benzim ibresi gözle görülür şekilde düşüyor? yol bilgisayarı tekerden ölçse de benzin bitiyor dese o zaman benzin ibresi neden düşüyor? tecrübeli arkadaşlarımın kıymetli fikirlerine ihtiyacım var Yorum bağlantısı
Arif Aykın 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 Yanlış bilgilendirme yapmak istemem fakat bildiğim kadarıyla söyleyeyim Yen'i araçlar elektronik ve yol bilgisayarlı olduğundan dolayı gaz da gidildiği süreç içerisinde yapılan km yi beyin görüyor fakat herhangi bir yakıt kullanımı olmadan km arttığı için benzin eksiltme gibi gösteriyor. Araç stop start edildiğinde benzin göstergesi olması gerektiği yerden başlaması lazım. Kayınbiraderimde Renault megan 2 hb vardı onda da bu şekilde görünüyordu stop start yapıldığında gösterge normal e dönüyor yol gidince benzin düşüyor gösteriyordu. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar 11 Ocak 2017 Yazar Paylaş 11 Ocak 2017 depo kapağını dahi açtım kapattım,ibre de ki düşmeyi engelleyemedim,benzin kaçağı mı var ki die baktırdım oda yok Yorum bağlantısı
Arif Aykın 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 Arabayı akşam stop edip sabah start yaptığınızda ibre akşam kaldığı yerde mi kalıyor. Hiç depoyu fulleyip denediniz mi? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 Yol bilgisayarı yakıt bilgisini şamandıra, enjeksiyon zamanları, hız, devir, gidilen km ve hatta motor çalışma süresine göre hesaplıyor. Bunları sürekli kontrol ediyor. Sadece şamandıraya bakmıyor. Bu sebeple oynaması çok normal. 3 Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar 11 Ocak 2017 Yazar Paylaş 11 Ocak 2017 31 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Yol bilgisayarı yakıt bilgisini şamandıra, enjeksiyon zamanları, hız, devir, gidilen km ve hatta motor çalışma süresine göre hesaplıyor. Bunları sürekli kontrol ediyor. Sadece şamandıraya bakmıyor. Bu sebeple oynaması çok normal. heleşükür,şamandıra ve tekerin döndüğü km dedi usta,sürekli ibre azalıyor,benzin göstergesi kırmızı yanıyor ama benzin var.2 değişken değil demek ki,teşekkürler cevap için 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 12 Ocak 2017 Paylaş 12 Ocak 2017 Lpg ile gidiyoruz ama beyin hangi yakıtla gidildiğine bakmaksızın hesaplamasını yapıp kalan mesafeyi azaltıyor. 100 km altına düşünce her kontak açıp kapamada uyarı veriyor yakıt al diye. Uzun yola gidince 100 km altında gösteren kalan mesafe artıyor ama şehir içinde tekrar düşüyor. Burda benzin ibresinin düşmesi sorun, ben gün içinde çok kontak açıp kapattığım için lpg ye geçen sürede kullanılan benzin tüketimi yüzünden benzinimin azaldığını söyledi lpg ustası. Kontak açıp kapatmalarda hakikaten çok fazla benzin tüketimi oluyor ya da bir ayarsızlık var. 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 10 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Çözüm... daha çok benzin. Mehmet Abi o zaman şehir içi kısa mesafe kullananlara ve yılda toplamda 5 ile 10 bin km yapanlara hiç lpg ye bulaşmayın diyebiliriz 1 Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 Benim mesela benzin göstergesi ışığı yanana kadar bilgisayardan ses gelmiyor. Gidilecek mesafe değişiyor ama gösterge hep aynı duruyor. Bittikçe düşüyor. Lpg ile alakası yok bence. Gösterge kafasına göre hareket ediyorsa ve benzin olmasına rağmen bilgisayar ötüyorsa sıkıntı var. Kanımca bilgiyi ibreden alıyor, benzinin bittiğini gösterdiği için de ötüyor. Sıkıntı şamandıra falan olabilir diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 2 saat önce, Derviş Dursun yazdı: Benim mesela benzin göstergesi ışığı yanana kadar bilgisayardan ses gelmiyor. Gidilecek mesafe değişiyor ama gösterge hep aynı duruyor. Bittikçe düşüyor. Lpg ile alakası yok bence. Gösterge kafasına göre hareket ediyorsa ve benzin olmasına rağmen bilgisayar ötüyorsa sıkıntı var. Kanımca bilgiyi ibreden alıyor, benzinin bittiğini gösterdiği için de ötüyor. Sıkıntı şamandıra falan olabilir diye düşünüyorum Derviş senin anlattığınla aynı aslında. Lpg de giderken benzin azalmıyor ibre de oynamıyor, Çok sık kontak açıp hareket ettiğimden ilk çalıştırma ve lpg ye geçene kadar olan tüketim benzinde, burda sorun benzinin çok tüketilmesi, benzinden lpg ye geçme süresinde de sıkıntı yok ama devamlı soğuk motorda kontak açıp ilk kilometredeki sürüşlerdeki benzin tüketimi. Sıcak motorda motor çalışır çalışmaz lpg ye geçiyor, ama kalan mesafe 100 km altına düştüğünde (benzin çeyrek deponun üzerinde de olabiliyor) yakıt ikazı veriyor sesli olarak. Yani o anki trafiğe veya sürüş tarzına göre araba 100 km daha gitmez yolda kalabilirsin diyor, ama otobana çıktığımda köye giderken kalan mesafe 100 km den 250 kilometrelere kadar çıkıyor benzin yine çeyrek deponun üzerinde. İkaz sesi bilgiyi depodan değil kalan mesafeden alıyormuş gibi davranıyor. Acaba menüden bu kalan mesafedeki ikaz sesini değiştirebiliyor muyuz? Senin mondi benimkinden farklı davranıyor gibi. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 Bir saat önce, Tuncay Arslan yazdı: Derviş senin anlattığınla aynı aslında. Lpg de giderken benzin azalmıyor ibre de oynamıyor, Çok sık kontak açıp hareket ettiğimden ilk çalıştırma ve lpg ye geçene kadar olan tüketim benzinde, burda sorun benzinin çok tüketilmesi, benzinden lpg ye geçme süresinde de sıkıntı yok ama devamlı soğuk motorda kontak açıp ilk kilometredeki sürüşlerdeki benzin tüketimi. Sıcak motorda motor çalışır çalışmaz lpg ye geçiyor, ama kalan mesafe 100 km altına düştüğünde (benzin çeyrek deponun üzerinde de olabiliyor) yakıt ikazı veriyor sesli olarak. Yani o anki trafiğe veya sürüş tarzına göre araba 100 km daha gitmez yolda kalabilirsin diyor, ama otobana çıktığımda köye giderken kalan mesafe 100 km den 250 kilometrelere kadar çıkıyor benzin yine çeyrek deponun üzerinde. İkaz sesi bilgiyi depodan değil kalan mesafeden alıyormuş gibi davranıyor. Acaba menüden bu kalan mesafedeki ikaz sesini değiştirebiliyor muyuz? Senin mondi benimkinden farklı davranıyor gibi. Valla abi ayar konusunu bilmiyorum ama benim çeyreğin altına düşüp lamba yanmadan ikaz vermiyor. Km farklı olabiliyor ama km düştü diye ikaz verdiği olmadı. En azından ben depoyu çeyreğin altına düşürmemeye çalışıyorum. Düştüğü zaman da sadece ışık yanınca benzin bitiyor diye ikaz vermişti bir kaç kez Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 Depomda benzin olduğunu bildiğim sürece (ibreden doğru olarak takip edebiliyorum) ikaz sesine alıştım, dediğin gibi önemli olan depodaki benzin seviyesi. Önceki mondeom glx olduğu için başıma gelmemişti bir de arabayı ilk aldığımda benzin azdı ve benzin pompasının çalışma sesini beynimde hissetmiştim Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 Benim araçta da 100 km kala ötüyor, ibrenin konumu sabit. Benzin pompasinin sağlığı için yarım depoda tutmaya çalışıyorum, o gıcık ses de olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 3 saat önce, Münir Nurettin Taşova yazdı: Benim araçta da 100 km kala ötüyor, ibrenin konumu sabit. Benzin pompasinin sağlığı için yarım depoda tutmaya çalışıyorum, o gıcık ses de olmuyor. Derviş sesi susturmuş demek ki 1 Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 Modele göre değişiklik olabilir, yazılım güncellenmiştir? Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 Yalnızca bu sorun için değil genel yazıyorum. Aracı LPG ile kullansanız dahi araçtan inince benzin kokusu geliyor ise benzin deposu boğazındaki O-ring ve keçeler bitmiştir ve süpersonik! yollarımızda çalkalanan deponun boğazından benzin kaçıyordur. Bunları önce tedarik edip sonra depoyu söktürmeniz tavsiyemdir, bulamaz iseniz bir hayli bekleyebilirsiniz. Ben değiştirmemiştim, geçici çözüm olarak seviyeyi çeyrek-yarım depo arası tuttum. Saygılarımla. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts