İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - Bagaj Elle Açılmıyor

Alaaddin Mutlu

Recommended Posts

Alaaddin Mutlu

2006 aracımın bagaj kapağı kumanda ile açılıyor ama elle açamıyorum.Bilgizi olan yardımcı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Misafir

Aşağıdaki konuları incelerseniz sorununuzu ve çözümünüzü bulacaksınız. Çok basit ve maliyetsiz denilebilecek bir işlem. Sadece düğme değişecek.

Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

fordlarda kronik sanırım bu :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ayhan Göksu

Problem bagaj açma düğmesi içerisinde bir switch var, zamanla bozuluyor yapılacak işlemi sırasıyla anlatıyorum.

1. Bagaj iç trimini bir tornavida yardımıyla klipslerinden boşandırarak sökeceksiniz.

2. Plaka lambalarını sökeceksiniz.

3. Bagaj iç kısmında düğmenin olduğu uzun plastik parçaya ait saplamayı tutan 4 adet somun var bunları sökeceksiniz. Bunları sökerken ucunda uzatma ve 10 ölçüsünde bir lokma ucu olan bir şarjlı matkap işinizi görür. Açık ağızlı anahtar ile zor sökebilirsiniz.

4. Bagaj düğmesinin kablosunu iç taraftan baktığınızda göreceksiniz, bu kabloyu bagaj kapağı üzerinde bağlı olduğu klipsten çıkarın. 

5. Somunları söktükten ve plaka lambalarını yerinden boşandırdıktan sonra bagaj düğmesinin bulunduğu uzun plastik parçayı rahatlıkla yerinden alabilirsiniz.

6. Plastik parçayı aldıktan sonra bagaj düğmesini göreceksiniz, sağında ve solunda iki adet tırnak var, bu tırnakları bastırırarak düğmeyi üst kısmında plakaya doğru itin, düğme yerinden çıkacaktır.

Bu kısımdan sonrasında yeni aldığınız düğmeyi aynı işlemleri tersine tekrar ederek yerine takabilirsiniz. Benim yöntemimle devam edecekseniz eğer;

1. Düğmenin üzerindeki kauçuk parçayı yerinden çıkarın, işlemi yapan switch butonunu içeride göreceksiniz.

2. Düğme kablosunun klipsli ucuna avometrenin + ve - uçlarını sokarak düğmeye basılınca avometrede direnç değeri elde edebiliyor musunuz kontrol ediniz, problem kabloda da olabilir, eğer kabloda ise düğmeyi değiştirmenize hiç gerek kalmaz, eski kabloyu keser yerine yenisini lehimler ve bantlarsınız. (avometreniz kısa devre kontrolü yapıyorsa o da olur, düğmeye basınca devre tamamlanıyor çünkü)

O yüzden kablonun uç kısımlarından biraz yararak kabloların sağlam olduğunu avometre yardımıyla teyit etmenizde fayda var. Eğer problem switch'de ise;

3. Düğmenin arka kısmında bir dolgu malzemesi var bu kısmı plastiğe zarar vermeden ince bir matkap ucu ile eski switch'i parçalayın.

4. Eski bir bilgisayar mouse'u bulun ve mouse devresinden sağ veya sol tuş hiç farketmez işinize yarayan switch'i devreden avye yardımıyla ısıtarak boşandırın.

5. Switch ayaklarının hangisinde direnç değeri elde edebiliyorsunuz avometre ile belirleyin, switch üzerinde 3 ayak olabilir sizin kullanacağınız yalnızca 2 ayak olacaktır.

6. yeni switch'i yerine lehimleyin ve düğme takımında basma butonu çalışacak biçimde konumunu sabitleyin ve düğmenin arka kısmını düğmenin çalıştığını teyit ettikten sonra sıcak silikon ile doldurun, sıcak silikon hemen kuruduğu için daha verimli olur, soğuk tüpteki silikon önerilmez.

7. İşlem tamamdır, çalışıp çalışmadığını tekrar teyit ettikten sonra düğmeyi ve plasitk parçayı yerine takabilirsiniz.

Eğer derinlemesine incelemek isterseniz resimli anlatımı içeren linki veriyorum;

http://www.fordownersclub.com/forums/topic/15332-fix-boot-lid-lock-random-opening-problem/

Bu pazar günü yukarıda belirttiğim şekilde hepsini gerçekleştirdim ve cebimden tek kuruş çıkmadan düğmeyi orjinal gibi yaptım, denenmiştir, canavar gibi de çalışıyor.

Bu arada önce bagajın anahtar düğmesindeki bagaj açma tuşuna 2 defa basılınca bagajın açılıp açılmadığını teyit edin, yine açılmıyor ise problem bagaj kilidinde olabilir.

Düğmenin çalışıp çalışmadığını yine avometre ile kontrol edeceksiniz, fakat bagaj anahtar düğmesi ile açılıyor fakat el ile bagaj üzerinden açılmıyor ise problem swicth'te yani bagaj düğmenizdedir.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Su alıyor kronik olarak, yapabilirsiniz sökütügünüz zaman butonun içini açın, ufak bir metal kontak var, paslanıyir, zımpara yada metal bir parça ile temizleyip takın, değişime bile gerek kalmıyor, iki gün önce yaptım :)

4710e190c9465361e7ae91c574c0dc50.jpg

Beyaz plastiğin altina kalan butonun içi açılacak bıçakla.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Alaaddin Mutlu

Sorunu çinden parça getirerek çözdüm.20 dakika montaj.Swich miş temizlikmiş gerek yok.Toplam maliyet 27 tl

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...